Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Internetdaten, de 5 beste tips voor succesvol daten via internet

Daten via internet raakt behoorlijk ingeburgerd. Vele mensen vonden al een nieuwe levenspartner via dit medium. Toch gaat internetdaten niet voor iedereen van een leien dakje. De oorzaak hiervan is vaak dat er te weinig aandacht wordt geschonken aan het maken van een behoorlijk dating profiel.

Veel singles lijken nog steeds niet echt te geloven dat het serieus mogelijk is via internet iemand te ontmoeten, om daar vervolgens iets mee af te spreken en elkaar in het echt te leren kennen. Door dat ongeloof wordt een profiel vaker wel dan niet in korte tijd in elkaar geflanst, waardoor het net die essentiële onderdelen mist die een profiel aantrekkelijk maakt en daarmee reacties oplevert.

  1. Verzin een goede nickname - Als je jezelf inschrijft op een datingsite kun je uiteraard je eigen naam gebruiken om jezelf te identificeren op een datingsite. Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een nickname. Een nickname is een bijnaam die je zelf verzint. Als je een nickname gebruikt, probeer er dan altijd één te verzinnen die vrouwen aan het lachen maakt of één die vrouwen nieuwsgierig naar je maakt. Weerhoud jezelf ervan seksueel getinte nicknames te gebruiken. Dit valt zelden goed bij vrouwen. Evenals de naam gebruiken van een stoere actieheld. Vaak wordt dit toch beschouwd als kinderachtig.
  2. Verwelkom je bezoeker met een glimlach - Iemand met een stralende glimlach zendt positieve energie uit. Mensen ontmoeten graag iemand die positieve energie en levenslust uitstraalt. Zorg er dan ook voor dat de foto die het eerst zichtbaar is op je profiel en de foto die wordt meegezonden wanneer je iemand een bericht stuurt, voorzien is van alleen jouw gezicht met daarop een stralende glimlach. Dat alleen je gezicht op de foto staat is belangrijk omdat vrouwen ook graag jouw ogen willen kunnen zien. Wanneer je meerdere foto's bij je profiel kan plaatsen, plaats dan tevens een foto waar je helemaal op staat en een foto waarop je bezig bent met een activiteit die je graag doet. Foto's gemaakt in de kroeg of op een feest met een lodderige zweterige kop en glas bier in de hand zijn uiteraard minder geschikt.
  3. Vertel in je profieltekst wie je bent - Over het algemeen vinden mannen het lastig iets over zichzelf te vertellen. Als er dan al iets geschreven wordt, dan is dat vaak een opsomming van feiten. Een opsomming van feiten is doorgaans saai. Hier kun je eenvoudig iets aan veranderen door in je profiel de vraag te beantwoorden waarom je iets doet. Door de vraag: "waarom?" te beantwoorden, leg je gevoel en emotie in je profieltekst. En dat is precies waar vrouwen gek op zijn. Dus vertel waarom je het werk doet dat je doet, en waarom je de sport die je doet zo graag beoefent, enzovoort. Lees hier meer over het maken van een aantrekkelijke profieltekst.
  4. Steek de draak met jezelf - Heb het lef een beetje de draak te steken met jezelf in je profiel. Vertel bijvoorbeeld met een sausje van humor waar je totaal niet goed in bent. Ook dingen als je favoriete muziek en favoriet eten zijn uitstekend geschikt om de draak mee te steken. Probeer iets te verzinnen wat waar zou kunnen zijn, maar in jouw geval zeker niet. Dit wordt meestal duidelijk door een smiley ( :-) ) te plaatsen achter hetgeen je zegt. Met de draak steken met jezelf en jezelf niet al te serieus nemen vertel je een vrouw dat je niet alleen beschikt over gevoel voor humor, maar dat je tevens beschikt over een gezonde dosis zelfvertrouwen.
  5. Maak de berichten die je stuurt persoonlijk - Wanneer je kennis wilt maken met iemand op een datingsite dan stuur je haar een bericht. Daarmee vertel ik niets nieuws. Echter, de kans op een antwoord op een verstuurd bericht neemt zienderogen toe wanneer je een bericht persoonlijk richt aan de eigenaresse van het profiel. Een persoonlijk bericht is een bericht wat je niet ook ongewijzigd aan iemand anders had kunnen sturen. Een persoonlijk bericht begint met 'Hoi' of 'Hallo', gevolgd door haar (nick)naam. Vervolgens haak je in, geef je een mening of vraag je iets over wat ze vertelt in haar profiel. Een bericht maak je 4 à 5 regels lang en sluit je af met groet(jes) en je naam.

Wanneer je deze 5 tips voor succesvol daten via internet keer op keer gebruikt, zul je zien dat internetdaten voor jou binnen afzienbare tijd ook een aantal leuke dates oplevert met vrouwen die je ontmoet via een datingsite.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren