Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Zo krijg je met internetdaten vaker antwoord op je eerste mail

Internetdaten kan soms best frustrerend zijn als je weer eens geen antwoord krijgt op je eerste mail. Want die vrouw die je dat mailtje stuurde zag er niet alleen leuk uit, haar profiel sprak je ook nog eens erg aan.

Je weet wel dat er een kans bestaat dat je geen antwoord krijgt op je mail. Maar toch hoop je er altijd weer op dat het deze keer wel gaat lukken. Zeker wanneer je de eigenaresse van het profiel wel heel erg aantrekkelijk vindt.

Alles moet kloppen

Om succesvol te zijn met internetdaten moet alles kloppen. Net als wanneer je solliciteert naar een baan. Ook dan moeten je cv en sollicitatiebrief zo in elkaar steken dat het bedrijf waar je solliciteert nieuwsgierig naar je wordt en je uitnodigt voor een gesprek.

En wat doe je als je solliciteert? Dan heb je van tevoren eerst goed nagedacht over wat voor een baan past bij je opleiding en weet je wat voor een functie je aantrekkelijk vindt.

Vervolgens ga je zoeken naar banen die aan jouw voorwaarden voldoen. En als je dan solliciteert dan schrijf je niet alleen een aansprekende sollicitatiebrief, maar wijzig je misschien ook je cv hier en daar een klein beetje om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn voor het bedrijf waar je solliciteert.

En precies zo werkt het ook met internetdaten. Want het is nu eenmaal onmogelijk om voor iedereen aantrekkelijk te zijn. Dus voordat je met het schrijven van mailtjes aan vrouwen op een datingsite begint, zou je eerst eens een groot aantal profielen van vrouwen moeten bekijken om te zien wat voor een vrouwen je nu eigenlijk echt leuk vindt.

Pas dan ga je je dating profiel maken en richt je je met het schrijven van je profieltekst op de vrouwen die jij leuk vindt. Deze tekst plaats je vervolgens op je profiel, samen met foto's waar je energiek en vrolijk op staat. Dus glimlach. Laat zien dat je plezier hebt in het leven.

Straal zelfvertrouwen uit op je profiel en in de mails die je schrijft

Niets is zo aantrekkelijk voor een vrouw als een man die duidelijk zelfvertrouwen uitstraalt. Want alleen bij een man die vertrouwen heeft in zichzelf voelt een vrouw zich veilig en beschermd. Zich veilig en beschermd voelen, is voor een vrouw het allerbelangrijkste. Als je een vrouw dat gevoel geven kan, gaat ze daten met je. En ook alleen dan.

Maar hoe straal je zelfvertrouwen uit op je profiel en in de mails die je schrijft? Zelfvertrouwen straal je allereerst uit door kritisch te zijn. In iedere mail die je een vrouw schrijft moet je er dan ook voor proberen te zorgen, dat je die vrouw het gevoel geeft dat iets opvallends aan juist haar jou ertoe gebracht heeft haar te schrijven. Dat geeft een vrouw het gevoel dat ze bijzonder is. En een vrouw wil graag bijzonder gevonden worden. Zeker door iemand die kritisch is.

Beschrijf in een zinnetje of twee dan ook precies wat je opvalt en aantrekt aan haar. En weerhoud je van algemene dingen als 'Je profiel trok me aan' of 'Je ziet er leuk uit' of 'Je maakt een spontane indruk'. Dat soort zinnetjes kun je namelijk aan iedere vrouw schrijven. Een mail aan haar wordt pas persoonlijk en daarmee aantrekkelijk als je uitlegt waarom haar profiel jou aantrok of waarom je vindt dat ze er leuk uitziet of waarom je vindt dat ze een spontane indruk maakt. Vervolgens maak je de drempel laag voor haar om te reageren. Bijvoorbeeld door een leuke originele vraag te stellen over iets dat je opviel in haar profiel.

Zodra ze jouw eerste mail gelezen heeft en de inhoud spreekt haar aan, zal ze vaak eerst jouw profiel gaan bekijken voordat ze je antwoordt. Dus ook jouw dating profiel moet datzelfde zelfvertrouwen uitstralen.

Dit doe je met name door korte en krachtige zinnen te gebruiken in je tekst, die er geen twijfel over laten bestaan wat je wilt. Zo zou je de zin: 'Ik zou graag een leuke spontane vrouw willen ontmoeten', beter vervangen door 'Ik wil graag een leuke spontane vrouw ontmoeten'. Een dergelijke zin klinkt krachtig en straalt het vertrouwen uit dat je die vrouw ook daadwerkelijk gaat ontmoeten.

Inderdaad, soms zul je er even over na moeten denken wat je gaat schrijven. Ook daarom is het zo belangrijk dat je kritisch bent en jezelf beperkt tot het schrijven van mails aan vrouwen die je echt beter zou willen leren kennen.

Zo hoef je, en minder te schrijven en wordt de kans dat een vrouw je mail beantwoordt groter omdat je jouw eerste mail echt persoonlijk aan haar gericht hebt.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren