Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Van eerste bericht tot eerste ontmoeting

Wanneer je het schrijven van een eerste bericht onder de knie hebt, zul je merken dat je meer leuke reacties terug krijgt. Maar het over en weer sturen van berichtjes en daar plezier aan beleven is slechts één onderdeel van dating via het internet. Uiteindelijk is het de bedoeling een aantal van die leuke contacten uit te nodigen voor een ontmoeting.

Vervolg op je eerste berichtje

Ok, je hebt een aantal leuke reacties gekregen van vrouwen die je een bericht hebt gestuurd. Maar hoe nu verder? Nou, gewoon simpelweg antwoorden op haar reactie. 'Dat is makkelijker gezegd dan gedaan', hoor ik je denken. Toch is het niet echt moeilijk. Als je ook hier tenminste een paar dingen goed in de gaten houdt.

 • Houd de mailwisseling leuk, luchtig en humorvol.
 • Plaag af en toe, zoals je je kleine zusje zou plagen.
 • Stel niet te persoonlijke vragen.
 • Laten merken hoe leuk je een vrouw vindt door oprechte interesse te tonen en haar aandacht te geven is goed, maar zeg er niets over.
 • Benader haar op een wijze zoals je een goede kennis of vriend benadert.
 • Zend geen virtuele kusjes in je mails. Of kus jij wel iedereen die je nauwelijks kent?
 • Maak alleen een compliment als daar echt reden toe is. Maar nooit over haar uiterlijk.
 • Stel vragen over iets dat ze vertelt, maar nooit meer dan twee vragen tegelijk. Leid je vraag in met iets over jezelf.
 • Wees niet bang ergens een andere mening over te hebben.
 • Maak je mail niet langer dan een regel of 10.

Met behulp van deze punten zou je in staat moeten zijn een leuke mailwisseling op te bouwen. Wanneer een mailwisseling niet loopt, kap het dan af en beantwoord de berichten niet meer. Een leuk gesprek online ontstaat alleen als je er beiden energie in stopt.

Het doel van een leuke mailwisseling is uiteindelijk een date met de dame in kwestie. Een kans op een eerste ontmoeting is alleen aanwezig als ze je berichtjes erg leuk gevonden heeft. Of ze je berichtjes leuk heeft gevonden, zul je uit moeten vissen aan de hand van haar reacties.

Tekenen dat ze je berichten leuk heeft gevonden

 • Ze reageert vlot op je berichten.
 • Ze stuurt je soms spontaan een berichtje.
 • Ze vertelt spontaan over zichzelf in haar mailtjes en toont interesse in je.
 • Ze maakt toespelingen op een date.

Wanneer bovenstaande tekenen aanwezig zijn, wordt het tijd actie te ondernemen. Stuur haar een bericht waarin je vertelt dat je het leuk zou vinden het contact voort te zetten buiten de datingsite om en een afspraak met haar wilt maken voor een date. Vervolgens vraag je in diezelfde mail om haar telefoonnummer, zodat je haar kan bellen voor een afspraak. De kans is groot dat je haar telefoonnummer vindt in het antwoord op dat berichtje.

Zeg NOOIT dat je haar graag zou willen bellen omdat je HAAR leuk vindt. Waarom je dat niet moet doen is materiaal voor een apart artikel. Voorlopig is het voldoende te onthouden dat je kans op een date hoogstwaarschijnlijk verkeken is als je dit in een mailtje zet.

Bellen voor je eerste ontmoeting

Zodra je haar telefoonnummer hebt wordt het tijd om te bellen. Bel niet direct zodra je het telefoonnummer gekregen hebt, maar wacht een dagje. Zorg er bij voorkeur voor dat je in de periode ook geen contact met haar hebt via de datingsite, MSN of anderszins.

Houd dit eerste gesprek kort, hooguit een minuut of 10. Zorg ervoor dat het gesprek luchtig en vrolijk is en dat je interesse toont in haar en wat haar bezighoudt. Je scoort extra punten als je haar aan het lachen weet te maken. Vertel haar tegen het einde van het gesprek waar en wanneer je haar zou willen ontmoeten om samen ergens wat te gaan drinken. Sluit het gesprek zo snel mogelijk af nadat je de afspraak met haar hebt gemaakt.

Gefeliciteerd, je eerste ontmoeting is een feit.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren