Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

5 dingen die je absoluut voor elkaar moet hebben als je online date

Mannen blijken het online daten nogal eens lastig te vinden. En als de mailbox te lang leeg blijft, haken de meesten vrij snel weer af. Maar wanneer je ervoor zorgt dat je slechts 5 dingen goed voor elkaar hebt, dan laat dat je kansen op een ontmoeting met een leuke vrouw zienderogen toenemen.

Juist omdat veel mensen hun online dating profiel niet goed voor elkaar hebben, val je juist extra op wanneer jij je profiel wel prima voor elkaar hebt. Je profiel goed voor elkaar hebben is de basis van je succes met online daten. Je profiel vormt samen met de juiste benadering een onverslaanbare combinatie die garant staat voor succesvol internetdaten.

1) Maak je profiel samen met een vriend(in)

Samen met een vriend of een vriendin een profiel maken is aan te raden omdat een vriend of vriendin vaak veel beter dan jijzelf weet wat jouw sterke punten zijn die in jouw profiel zeker naar voren zouden moeten komen. Bovendien kan samen met iemand een profiel maken heel gezellig zijn. Iets wat zondermeer zijn gunstige weerslag zal hebben op jouw profiel.

2) Alles draait om de juiste foto's

Zeker mannen die vinden dat ze op uiterlijk maar matig scoren, besteden over het algemeen weinig aandacht aan hun foto's of zetten liever helemaal geen foto op hun profiel. En dat is alles behalve slim. Voornamelijk omdat vrouwen heel anders naar uiterlijk kijken dan wij mannen doorgaans denken. Vrouwen willen vooral zien dat een man zorg aan zichzelf besteedt en goed is voor zichzelf. Want als een man goed voor zichzelf is, zal hij ook goed zijn voor de vrouw in zijn leven. Dat is niet iets wat een vrouw zichzelf wijsmaakt, maar wat onze menselijke natuur haar vertelt.

En dat maakt foto's zo ontzettend belangrijk op een dating profiel. Zorg er dan ook voor dat je in ieder geval twee foto's hebt. Eentje van alleen je gezicht en waarop je ogen goed zichtbaar zijn. En eentje waar je helemaal op staat in kleren die je normaal gesproken draagt. Helemaal goed doe je het wanneer je naast deze twee foto's ook nog een foto plaatst waarop je bezig bent met je liefhebberij. Dus wanneer je graag motor rijdt, zorg dan voor een foto waarop je iets aan het doen bent met je motor.

3) Verzin een pakkende koptekst

Wat zorgt ervoor dat jij een bepaald artikel in een krant gaat zitten lezen? Precies, de kop boven dat artikel. Het is de koptekst die ervoor zorgt dat jouw aandacht naar dat artikel in de krant wordt getrokken. Probeer voor je profieltekst dan ook altijd een, bij voorkeur grappige, koptekst te verzinnen die de aandacht trekt. En probeer op dezelfde manier een pakkende onderwerpregel te verzinnen voor elk bericht dat je naar vrouwen stuurt.

4) Toon oprechtheid en durf je kwetsbaar op te stellen

We hebben allemaal wel iets waar we minder trots op zijn of wat we liever niet vertellen. Wellicht vind je van jezelf dat je absoluut niet kan dansen of ben je net pas weer begonnen met daten, na toch een serieus lang tijd niet gedate te hebben.

Wanneer je zoiets vertelt in je profiel en overgiet met een sausje van zelfspot dan toon je daarmee op een perfecte manier aan dat je oprecht bent en jezelf kwetsbaar durft op te stellen. Een beetje zelfspot toont daarnaast dat je zelfvertrouwen hebt en jezelf niet altijd even serieus neemt. En dat zijn stuk voor stuk eigenschappen die een vrouw graag ziet in een man.

5) De eerste date is geen date

Noem de eerste date geen date. Want in feite heb je de vrouw die je online hebt ontmoet nog niet gezien en nog niet gesproken. Meer dan 90 procent van de communicatie tussen mensen gaat via lichaamstaal en op wat voor een manier dingen gezegd worden. Wat er gezegd wordt is slecht enkele procenten van de totale communicatie die plaatsvindt tussen mensen.

Dus wat jij te weten bent gekomen van diegene die je online ontmoet hebt, kun je prima gebruiken als gespreksstof zodra jullie elkaar lijfelijk gaan ontmoeten. En dat is het.

Treed die wat genoemd wordt 'Eerste date' dan ook tegemoet op een manier zoals je zou doen als je door een vriend of een collega wordt voorgesteld aan iemand die je nog niet kent, maar waar je al wel eens wat over gehoord hebt.

Wanneer die eerste ontmoeting je bevalt en het lijkt te klikken, dan kun je die persoon voorstellen om samen eens wat te gaan doen. Met andere woorden: uitnodigen voor de 'echte' eerste date.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren