Waarom ze niet reageert op je sms en hoe je dat voorkomt

Waarom ze niet op je sms reageert

Menig man zal zich soms afvragen: "Waarom reageert ze niet op mijn sms?" Want dat een vrouw niet reageert op een sms, dat gebeurt nu eenmaal wel eens.

De reden hiervoor kan van alles zijn. Van iets wat weinig te betekenen heeft, tot iets wat serieus jouw aandacht zou moeten krijgen. Omdat je zonder meer iets niet goed aan het doen bent.

Want een fatale fout die wij mannen onder andere vaak maken is: dat we veel te veel waarde hechten aan de sms'jes die we aan vrouwen sturen. En juist daarom vaak precies de verkeerde dingen doen.

Zij sms't niet terug omdat jij sms verkeerd gebruikt

Sms en WhatsApp zijn favoriete communicatiemiddelen van velen. Simpelweg omdat je snel even iemand een berichtje kunt sturen, zodra jij daar de tijd voor hebt en zin in hebt. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor het beantwoorden van de sms berichten die je ontvangt.

En normaal gesproken gaan we ook zo met sms en WhatsApp om. Totdat we aan het sms'en gaan met een leuke vrouw.

Dan lijken we ineens niet vaak genoeg een bericht te kunnen sturen en niet snel genoeg te kunnen reageren op berichten van haar. En slaat mogelijk al snel de paniek toe, wanneer ze niet zo vlug reageert als dat je verwacht had.

Iets wat meer dan eens leidt tot het totaal verprutsen van een contact met een vrouw, dat je makkelijk een leuke date op had kunnen leveren.

Simpelweg omdat een vrouw haar telefoonnummer alleen maar geeft aan een man, bij wie ze het gevoel heeft, dat hij wel eens een hele leuke man voor haar zou kunnen zijn.

Dus als het je dan toch niet lukt om een date met haar te krijgen, of ze sms't je niet terug, dan heb je duidelijk iets helemaal verkeerd gedaan.

Maar wat doe je dan precies verkeerd, als je aan het sms'en of whatsappen bent met een vrouw?

De belangrijkste reden waarom een vrouw niet reageert, is omdat de berichten die je haar stuurt onbewust te veel wanhoop uitstralen. Wanhoop in de zin van: dat je te veel waarde hecht aan het contact dat je via sms met haar hebt.

Wanhoop die je onder andere uit door:

Te veel waarde hechten aan het sms contact dat je met een vrouw hebt, maakt je tevens veel te voorzichtig. Want je doet er uiteraard alles aan om te voorkomen dat het contact stopt.

Echter, te voorzichtig zijn maakt je al gauw saai en laat je ook niet echt erg mannelijk overkomen op een vrouw.

Want mannelijk overkomen doe je alleen, als je juist een beetje onvoorzichtig bent. Risico neemt. En een vrouw durft te laten zien en te laten beleven wat je graag van haar wilt. Precies dat is dan ook wat je dates oplevert met vrouwen.

Wat je hierbij vooral zal helpen is, het ontwikkelen van een zekere mate van onverschilligheid. Waarbij jij weliswaar je best doet om op een zo leuk mogelijke manier contact te leggen met een vrouw, maar waarbij het je om het even is waar het uiteindelijk toe zal gaan leiden.

Omdat niet weten wat je te wachten staat nu eenmaal de lol van daten is.

En dat de enige bijdrage die jij er werkelijk aan kan leveren is: telkens weer je stinkende best doen en leren van je fouten.

Want daten is een vaardigheid waar je alleen maar beter in wordt, door het vaak te doen en veel gewoonweg te proberen.

Wat als je haar nummer hebt gekregen, maar zij sms't je niet?

Vooralsnog zijn we er vanuit gegaan dat je sms contact met een vrouw had, maar dat dit contact op een bepaald moment gewoon stopte.

Maar er is nog een scenario wat zich ook zomaar voor kan doen. En wel: je krijgt het telefoonnummer van een vrouw, maar zodra je haar een sms stuurt, krijg je nooit een sms terug.

Wanneer je dat gebeurt, dan heeft deze vrouw haar ontmoeting met jou wellicht leuk gevonden, maar heeft ze niet het gevoel dat ze je terug wil zien, zodra je haar sms't.

Dit kan komen doordat:

 1. Ze jou haar telefoonnummer gegeven heeft omdat ze je niet ter plekke wilde afwijzen.
 2. Ze niet het gevoel heeft dat jullie echt een connectie hadden met elkaar.
 3. Ze je lief en aardig vindt, maar niet aantrekkelijk.
 4. Je onvoldoende duidelijk hebt gemaakt wat je van haar wilt.

En als een vrouw niet het gevoel heeft dat ze je terug wil zien, dan gaat dit ook echt niet gebeuren.

Het vervelende is alleen, dat een vrouw je dit zelden recht in je gezicht zal zeggen. Want vrouwen doen doorgaans alles om te voorkomen dat ze iemand kwetsen.

Dus geeft een vrouw een man haar telefoonnummer als hij daar om vraagt. Om vervolgens gewoon nooit te reageren. Want dat is makkelijker dan hem moeten zeggen dat ze hem lief en aardig vindt, maar niets van hem wil.

Maar dit hoeft lang niet altijd aan de hand te zijn. Want wanneer het voor een vrouw volstrekt onduidelijk is, om welke reden je haar nummer hebt gevraagd en wat je van haar wil, dan kan dat leiden tot verwarring bij een vrouw. Verwarring die ervoor zorgt dat ze jou niet meer wil zien. Omdat ze uiteraard ook zichzelf niet wil kwetsen.

De oorzaak voor een dergelijke verwarring is meestal, dat jij tijdens jullie ontmoeting, deze vrouw nooit echt het gevoel hebt gegeven dat je haar heel leuk vindt en haar weer wilt zien.

Iets wat overigens veel mannen overkomt tegenwoordig. Omdat onze samenleving mannen onbewust leert, om vooral niet te tonen dat je een vrouw leuk vindt en haar wilt. Want dat doet een aardige, lieve, meegaande, vervrouwelijkte moderne man niet.

Dat mag dan wel zo zijn. Maar het probleem is alleen dat zelfs de overgeëmancipeerde vrouw niet valt voor dit uiterst moderne type man.

Dus als je een vrouw ontmoet en je vindt haar leuk, vraag haar dan niet alleen om haar telefoonnummer. Maar vertel haar ook waarom je het vraagt en wat je ermee van plan bent. Bijvoorbeeld: om een dezer dagen contact met haar op te nemen om samen wat te gaan doen. Gewoon omdat je haar leuk vindt en haar graag nog eens wilt zien.

Met initiatief nemen en een vrouw durven zeggen wat je van haar wilt, toon je een vrouw jouw onvervalste mannelijkheid. En precies dat is wat je aantrekkelijk maakt voor een vrouw.

Wat sms ik haar, zodat ze alsnog reageert?

Waarom een vrouw niet langer reageert op jouw sms of app, kan in sommige gevallen ook gewoon simpelweg volstrekt onduidelijk zijn. Zelfs voor haar.

Want het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat iets heel anders even de aandacht trekt. Waardoor vervolgens jouw sms of WhatsApp app gewoon vergeten wordt.

Vrouwen voelen zich daar vervolgens dan wel vaak schuldig over, als ze iets dergelijks vergeten zijn. Zeker wanneer ze op haar klompen aanvoelt dat jij toch echt wel verwacht had dat ze zou reageren.

Maar omdat dit een ongemakkelijke situatie tot gevolg zou kunnen hebben, kiezen vrouwen er doorgaans niet voor, om alsnog terug te sms'en. En gaat de de voorkeur uit naar proberen om je gewoon te vergeten.

Dit maakt het overigens bijzonder eenvoudig om een vrouw dan alsnog te laten reageren.

Bijvoorbeeld door een berichtje met de volgende strekking te sturen:

Ik snap best dat jij mij even helemaal vergeet als de nieuwe Cosmo bij je in de brievenbus valt ;-P Maar laat even wat van je horen als je 'm uit hebt. Ik wil je namelijk iets vragen...

Een dergelijk bericht sturen naar een vrouw, van wie je al een paar dagen geen reactie hebt gehad, werkt zo goed omdat je alle schuld van het niet reageren op jouw bericht direct bij haar weghaalt.

Want misschien had ze best willen reageren, maar kwam er iets tussen waardoor ze je bericht vergat. En wat voor een slechte indruk zou dat wel niet gemaakt hebben op je? In een dergelijke situatie kiest juist een vrouw die je nog maar net ontmoet hebt er dan vaak voor om maar helemaal niet meer te reageren.

Maar als ze nu wel reageert op jouw bericht en ze vraagt wat je haar wilde vragen, grijp die gelegenheid dan direct aan om haar zo snel mogelijk uit te nodigen voor een date.

Een beproefde methode waarmee je consequent dates regelt

Want inmiddels heb je kunnen lezen dat sms contact met een vrouw dat nergens toe leidt, je slechts 2 dingen op kan leveren die je allebei niet wilt. Namelijk:

 1. Je wordt een sms vriendje van haar.
 2. Ze reageert helemaal niet meer op je sms'jes.

Of een sms contact ergens toe gaat leiden of niet, dat ligt helemaal in jouw handen. Want een vrouw haakt doorgaans eerder af, dan dat ze zelf zal voorstellen om te gaan daten. Zelfs al vindt ze je heel leuk en zou graag met je daten.

Simpelweg, omdat jouw gebrek aan initiatief haar onder andere het gevoel zal geven, dat jij onvoldoende geïnteresseerd in haar bent om haar uit te nodigen voor een date.

Waarbij de kans dat ze niet langer reageert op jouw sms'jes juist zal toenemen, als ze graag met jou zou willen daten, maar jij het nalaat om haar voor te stellen om dat te gaan doen.

Als een vrouw graag met jou wil daten, dan zal ze dat op de volgende subtiele manieren proberen duidelijk te maken:

 1. Ze is oprecht nieuwsgierig naar je, en vraagt je soms uit het niets best heel persoonlijke dingen.
 2. Ze vraagt jouw mening over iets wat betrekking heeft op haar, maar waarvan ze vermoedt dat je haar daardoor wel eens minder leuk zou kunnen gaan vinden.
 3. Ze deelt spontaan dingen over zichzelf met jou, zonder dat je ernaar gevraagd hebt.
 4. Ze plaagt je en flirt met je.
 5. Ze stuurt je foto's van zichzelf, waarop ze er op haar leukst uitziet.
 6. Ze vertelt je wat ze van plan is te gaan doen, om er nog beter uit te gaan zien. Bijvoorbeeld: afvallen, meer gaan bewegen en fitnessen.
 7. Ze reageert steeds sneller op je berichten en zoekt uit zichzelf geregeld contact met jou.

Zodra het je gaat opvallen dat een vrouw wel eens met jou zou willen daten, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je die date zo snel mogelijk verzint en voorstelt. Want wacht je te lang, dan zal ze ongetwijfeld binnen afzienbare tijd niet langer meer op jouw sms'jes reageren.

Mannelijkheid is wat je zogezegd aantrekkelijk maakt. Maar wat je nog veel aantrekkelijker maakt is laten zien dat je een leider kan zijn. Een leider die de dingen voor elkaar krijgt op een manier, zoals hij ze in gedachten had. Een leider die eraan gewend is, dat anderen instemmen met de dingen die hij voorstelt.

En precies dat is dan ook wat je een vrouw met wie je een date wilt, zo goed mogelijk moet zien te tonen. En wat je ook zult moeten blijven tonen, zolang je met deze vrouw wilt blijven daten.

Als je er absoluut niet aan gewend bent om de leiding te nemen in jouw interacties met anderen, dan zul je er nu wellicht best tegenop zien om dat dan nu, bij interacties met vrouwen, wel te gaan doen.

Veel keus heb je echter niet. Want wat de gevolgen zijn van de leiding niet nemen in je interacties met vrouwen, dat heb je mogelijk al voldoende mogen ondervinden.

Met de methode die ik je nu ga geven, straal je als vanzelf leiderschap uit. Waarbij de 3 onderdelen waaruit de methode bestaat, in iedere situatie op precies dezelfde manier kunnen worden toegepast:

1) Schets een duidelijk beeld van wat je van plan bent

Een duidelijk beeld schetsen van wat je van plan bent is één van de onderdelen. En een belangrijk onderdeel. Simpelweg omdat vrouwen graag willen weten in welke situatie ze mogelijk kunnen gaan belanden.

Een vraag als "Heb je vrijdag wat te doen?" gaat je dan ook zelden het antwoord opleveren waar je op hoopt. Want als een vrouw geen idee heeft waar ze mogelijk aan toe is met jou, dan zal ze of:

 1. Nee zeggen.
 2. Je vertellen dat ze al plannen heeft voor vrijdag.

Maar hoe pak je het dan wel goed aan?

Begin met iets leuks te verzinnen wat je samen kunt gaan doen. En dat mag werkelijk van alles zijn. Van samen een kop koffie drinken op een gezellig zonnig terras tot en met samen de eendjes gaan voeren bij de plaatselijke vijver.

Maar de allerbeste optie is, om iets te gaan doen samen waar jullie over gesproken hebben.

Bijvoorbeeld: als jullie het er zonder meer over eens zijn dat de appeltaart bij Grand Café de Toffe Peer in Huppeldepup het aller-lekkerst is, spreek dan daar af om samen appeltaart te gaan eten.

Een berichtje aan deze vrouw, met daarin de suggestie om dat samen te gaan doen, zou er dan ook als volgt uit kunnen zien:

Hoi Mientje, ik heb ineens zin in appeltaart van de Toffe Peer. Ga met me mee, vanmiddag, 3.09 uur ;-)

Door een sms op deze manier op te stellen, laat je een vrouw zien dat het eten van appeltaart bij de Toffe Peer niet afhangt van, of zij wel of niet meegaat. Jij gaat sowieso, en je vindt het leuk als zij met je meegaat. Maar de appeltaart zal je niet minder smaken als ze besluit je niet te vergezellen.

Dit maakt ingaan op jouw voorstel voor haar vrijwel risicoloos. Waardoor ze juist des te eerder in zal gaan op dit voorstel. Door er bovendien een ongewoon tijdstip aan te plakken, maak je de drang voor haar om in ieder geval op je sms te reageren alleen nog maar groter.

2) Neem de leiding

Bij alles wat je samen met een vrouw gaat doen en ondernemen, is het de bedoeling dat jij de leiding stevig in handen neemt en houdt.

Dat begint met nooit ergens 'Ja' op te zeggen tegen haar, in een poging haar te plezieren.

Wat overigens geenszins betekent dat het daarmee verboden is om een vrouw te plezieren. Je mag een vrouw plezieren zoveel je maar wilt. Zolang dit plezieren maar gebeurt op jouw voorwaarden, en op momenten die jij ervoor uitgekozen hebt.

Iets wat je kinderlijk eenvoudig voor elkaar krijgt, door goed te luisteren naar wat een vrouw je vertelt. En wat ze je vertelt probeert te onthouden.

Op deze manier kom je er namelijk niet alleen achter wat zij leuk vindt en waar ze warm voor loopt, maar creëer je tevens de mogelijkheden voor jezelf om er wat mee te doen.

Want een vrouw plezier je het meest, wanneer je haar verrast met iets wat ze je eerder verteld heeft.

Bovendien houden vrouwen van mannen die krachtige besluiten durven nemen en die duidelijk durven gaan voor wat ze willen.

3) Maak het ontzettend makkelijk voor haar om ja te zeggen

Menig man speelt meer dan eens met de gedachte om een vrouw op een eerste date mee te nemen naar een luxe restaurant. Want op zo'n aanbod zal een vrouw zelden 'Nee' zeggen. En tevens biedt een dergelijk uitje de uitgelezen mogelijkheid om indruk op een vrouw te maken.

Niets is echter minder waar. Want hoe duurder en exclusiever je een eerste date gaat maken, hoe meer een vrouw gaat denken dat je iets van haar terug verwacht. En hoe groter de kans dan ook, dat ze juist 'Nee' gaat zeggen op jouw uitnodiging.

Een eerste date met een vrouw moet je dan ook zo laagdrempelig mogelijk houden. Een ontmoeting in een gezellig café voor een smakelijke kop koffie met gebak is dan ook goed genoeg voor een eerste date.

Temeer omdat een dergelijke laagdrempelige ontmoeting, zowel voor jou als voor haar, de mogelijkheid biedt, om na de koffie zonder probleem afscheid van elkaar te nemen. Bijvoorbeeld omdat het toch niet zo klikt als dat je van te voren bedacht had.

Maar andersom kan natuurlijk ook. Want als het juist heel gezellig is, dan kun je na de koffie samen nog wat anders gaan doen. En zo dus tevens makkelijk besluiten om juist langer tijd met elkaar door te gaan brengen.

Hoe meer je een vrouw het gevoel weet te geven dat haar ontmoeting met jou ontspannen, leuk en ongedwongen zal zijn, hoe groter de kans wordt dat ze 'Ja' zegt op jouw voorstel om te ontmoeten.

Als je de moeite genomen hebt om het hele artikel goed door te lezen, dan zul je ontdekt hebben dat er nergens wordt besproken hoe je sms en WhatsApp inzet om een vrouw eerst een beetje beter te leren kennen voordat je haar uitnodigt voor een date.

Dat komt omdat dit nu precies is waar je sms en WhatsApp juist niet voor moet gebruiken.

Relaties bouw je namelijk alleen maar op door middel van persoonlijk contact, het fysiek tijd doorbrengen met elkaar en samen dingen gaan ondernemen.

Sms'en en appen zijn daarbij niets anders dan gereedschap waarmee je het jezelf makkelijk maakt om haar snel weer te gaan zien.

Want nogmaals, het versturen of beantwoorden van een tekstbericht, zoals een sms of een app, kun je doen wanneer jij daar tijd voor hebt. Bovendien nemen we onze smartphone tegenwoordig werkelijk overal mee naartoe. Daardoor wordt een sms of app altijd ontvangen en ook opgemerkt.

Sms en WhatsApp zijn daarmee dan ook de ideale stukken gereedschap om ervoor te zorgen dat je een vrouw snel weer gaat zien op een volgende date.

Door zo met sms om te gaan, zul je jezelf nooit meer af hoeven vragen waarom ze niet reageert op een sms. Simpelweg omdat je sms zo precies gebruikt waarvoor het bedoeld is, en niet anders dan dat. Hetzelfde geldt uiteraard voor WhatsApp.