Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Online daten: Wat schrijf je in het antwoord op jouw eerste bericht?

Je hebt beet. Het eerste bericht dat je gestuurd hebt aan een vrouw wordt beantwoord. Wat nu? Hoe zorg je nu dat je een leuke mailwisseling in gang zet die leidt tot een date? Want dat is de bedoeling uiteraard.

Antwoord krijgen op het eerste bericht dat je stuurt is één. Ervoor zorgen dat een vrouw blijft reageren op jouw berichten is twee. Echt moeilijk hoeft een mailwisseling op gang houden overigens niet te zijn. Mits je een goede fundatie hebt gelegd in je eerste bericht.

Waar het tweede bericht aan moet voldoen

De inhoud van het eerste bericht is goed, wanneer je in dat bericht duidelijk hebt laten blijken dat je het profiel gelezen hebt en een leuke vraag hebt weten te stellen over iets wat je opviel in haar profiel. Of over iets wat je jezelf afvroeg na het lezen van haar profiel.

Dit maakt niet alleen de kans groter dat een vrouw reageert op je bericht, maar het vergroot tevens de kans dat ze je iets terugschrijft waar je wat mee kunt.

Als je echt interesse hebt weten te wekken bij een vrouw, dan zal ze in haar reactie op jouw bericht niet alleen antwoord geven op de vraag die je gesteld hebt, maar tevens iets vragen over wat haar opviel aan jouw profiel. Of iets vragen of opmerken over wat haar opviel in het bericht dat je haar geschreven hebt. Wanneer dit het geval is, maakt dat het schrijven van een leuk tweede bericht al een stuk makkelijker. En begin je je tweede bericht op de volgende manier:

  1. Verzin een leuk en gevat antwoord op de vraag die ze je stelt of een leuke reactie op de opmerking die ze maakt. Zorg ervoor dat je het zo kort en bondig mogelijk houdt.
  2. Geef een compliment over iets dat je opviel of erg leuk vond in wat ze schreef. Of maak een opmerking over iets waar je het roerend mee eens bent of juist niet mee eens bent. Maar houd het altijd luchtig en humorvol. Hiermee laat je blijken dat je met aandacht hebt gelezen en oprechte interesse hebt in haar.
  3. Verzin als laatste wederom een leuke vraag. Bij voorkeur over iets in haar bericht aan jou. Een alternatief is: iets anders vragen over wat je in haar profiel hebt gelezen of gezien.

Wat voor het eerste bericht gold, geldt zeker ook voor het tweede bericht. Houd het bericht kort en bondig. En stel slechts één vraag die betrekking heeft op wat ze schreef of wat betrekking heeft op de inhoud van haar profiel.

Wacht bovendien niet te lang met reageren. Doe je dat wel, dan zou de interesse van een vrouw in jou inmiddels al wel eens bekoeld kunnen zijn. Probeer daarom altijd dezelfde dag nog haar bericht te beantwoorden.

Waarom berichten kort en bondig moeten zijn

Ook met je tweede bericht wil je het zo makkelijk mogelijk maken voor een vrouw om te reageren. Want inmiddels heb je ongetwijfeld begrepen dat leuke vrouwen zich mogen verheugen op grote aantallen berichten op een datingsite.

Het nadeel daarvan is, dat wanneer jouw bericht aan de lange kant is, of ze moet nadenken over een antwoord, ze jouw bericht opzij legt om er later op terug te komen. Echter, wanneer jouw bericht eenmaal uit het zicht is, is de kans behoorlijk groot dat ze jouw bericht compleet vergeet.

Er hoeft dus zeker geen opzet in het spel te zijn, wanneer een vrouw een bericht van jou niet beantwoordt.

Maak het haar daarom ook zo makkelijk mogelijk om te antwoorden op jouw eerste paar berichten. Zodra je haar interesse hebt gewekt en ze uitkijkt naar jouw berichten, zal het uiteraard anders worden. En zal ze de komst van jouw berichten juist goed in de gaten gaan houden.

Hoe groot haar interesse in jou werkelijk merk je met name aan:

  1. Hoe snel ze reageert op jouw bericht - Je kunt gerust stellen dat hoe sneller een vrouw op jouw bericht reageert, hoe geïnteresseerder ze is.
  2. Hoe uitgebreid ze antwoordt op jouw vragen en opmerkingen - Geeft een vrouw uitgebreid antwoord op jouw vragen, dan kun je er wederom vanuit gaan dat ze absoluut interesse in jou heeft.
  3. Of ze vragen stelt aan jou - Als een vrouw vragen gaat stellen, dan is ze nieuwsgierig naar je. En wacht ze uiteraard met smart op antwoord op jouw vragen.

Je zou ervoor kunnen kiezen om nog wat langer door te mailen met een vrouw, om op deze manier nog wat meer over haar te weten te komen.

Slimmer is echter, wanneer duidelijk blijkt dat een vrouw interesse in je heeft, om een vrouw gewoon uit te nodigen om samen wat te gaan doen en elkaar zo wat beter te leren kennen.

Want tenslotte is online daten bedoeld om andere singles te ontmoeten. Elkaar leren kennen gaat toch altijd het beste door gewoon te beginnen met tijd door te brengen samen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren