Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

De eerste kus

Die eerste kus is voor velen nogal eens een spannend moment. Dating coaches zeggen over de eerste kus dat het gewoon een kwestie is van het juiste moment afwachten om er dan vervolgens domweg voor te gaan en een vrouw te kussen.

Tevens is een vrouw kussen tijdens een date de beste manier om haar te laten weten dat je wat voor haar voelt. Met gewoon gaan voor die eerste kus voorkom je dan ook dat je in die lastige situatie terechtkomt waarin je haar moet gaan vertellen wat je voor haar voelt. Iets wat bij een vrouw nogal eens de nodige verwarring teweegbrengt.

Want eigenlijk verwacht een vrouw van een man dat hij haar kust als hij wat voor haar voelt. Doet hij dat niet, maar vertelt hij haar in plaats daarvan wat hij voor haar voelt, dan zou het wel eens tot gevolg kunnen hebben dat een vrouw aan haar gevoelens voor hem begint te twijfelen. Omdat er voor haar gevoel ergens iets niet klopt aan deze man en zijn gedragingen.

Suzanne vindt:

Daar ben ik het wel mee eens: je kunt beter eerst zoenen, dan eerst gaan praten over wat je voelt. Maar ga niet te snel. Zoenen vind ik behoorlijk persoonlijk en als een man er te snel mee is, kan mij dat behoorlijk irriteren. Die drie zoenen aan het begin, als je elkaar helemaal niet kent, vind ik ook niet nodig. In ieder geval zal ik daar niet mee beginnen, al zijn er onderzoeken die aangeven dat het heel belangrijk is om elkaars geur op te snuiven. Als je het idee hebt dat de ander je met drie zoenen wil begroeten, kun je dat natuurlijk beter wel doen.

Maar goed, de eerste échte kus is een ander verhaal. Of zoals gezegd: liever geen verháál, maar een actie. Ik zou me denk ik ook ongemakkelijk voelen als een man al te veel vertelt over wat hij voelt, voordat we gezoend hebben. Ik zou namelijk niet weten wat ik terug moest zeggen. Straks zoent hij als een... nou, als iets dat absoluut niet lekker zoent. Zulke zoenen heb ik wel eens gehad, met veel tong en kwijl en rondjes draaien en zelfs een behoorlijke putlucht in mijn neus. Da's al erg genoeg, maar stel dat je dan net hebt besproken hoe gek je op elkaar bent! Liever niet.

Overigens denk ik niet dat die eerste kus automatisch betekent dat een man gevoelens voor je heeft. Het kan ook simpelweg zijn dat hij zin heeft om te zoenen, volgens mij. Of dat het een idee in zijn hoofd is dat hij elke date wil zoenen. Dat het hem opwindt. Op zich prima, maar zoals altijd wil ik graag op z'n minst éven diezelfde neiging hebben, voordat de actie gestart wordt.

Een voorzichtige kus op de lippen is al heel wat. Hou haar vast, kijk haar even aan, misschien met een lief lachje of een aai langs haar gezicht of over haar haren. Dan merk je snel genoeg of zij jou ook (meer) wil zoenen. Hou in ieder geval je tong binnenboord, want ik heb werkelijk nog nooit een vrouw horen zeggen dat ze zo heerlijk overvallen werd door een diepgaande tongzoen.

Mannen hoeven zich volgens mij helemaal niet zo druk te maken over het hoe en wanneer van de eerste kus: als je een beetje laat merken dat je haar wel zou willen zoenen, doet zij de rest over het algemeen wel. Creëer de mogelijkheid. In de film Hitch speelt Will Smith een Love doctor. Hij geeft een van zijn cliënten de tip om 90% van de afstand te overbruggen, zodat de vrouw de laatste 10% naar hem toe komt. Goeie tip!

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer