Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Deel je passie op de eerste date

Dating coaches beweren dat de kans op een succesvolle eerste date wordt vergroot als de man deze organiseert en daarbij eens afwijkt van het standaard bezoekje aan een restaurant, een bioscoop of een cafÉ. Hij doet er beter aan haar uit te nodigen kennis te maken met zijn wereld en zijn leven. Omdat een vrouw, wanneer ze geÏnteresseerd is in een man, graag wil ontdekken wat zijn passies en drijfveren in het leven zijn.

Want, zo schijnt onderzoek aangetoond te hebben, vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die leven met passie en duidelijke doelen hebben in het leven. Omdat juist deze mannen bieden waar een vrouw instinctief naar zoekt en zich dan ook tot aangetrokken voelt, namelijk: veiligheid, geborgenheid en een bepaalde mate van zekerheid; voor haar en hun kroost.

Nu de vraag aan datingwijze Suzanne Buis: kun jij je erin vinden of juist helemaal niet?

Suzanne vindt..:

Voor mij geldt het zeker! Sterker nog: de leukste 'eerste afspraakjes' had ik met mannen die enthousiast vertelden over hun werk of hobby. Ik ontmoette bijvoorbeeld een man die ik normaal gesproken veel te oud zou vinden, die heel boeiend vertelde over zijn zeiltochten. Daarom ging ik in op zijn uitnodiging om samen wat te drinken. Na een paar koppen koffie stelde hij voor om me de haven en zijn boot te laten zien en dat was hartstikke leuk.

Er was een timmerman die aan de andere kant van het land woonde, wat ik heel onpraktisch vond. We hadden elkaar in het buitenland een paar keer ontmoet. Eenmaal allebei weer thuis reed hij zijn werkbus voor, schonk me een mok koffie in uit zijn thermosfles en reed enthousiast vertellend langs de klussen die hij de laatste tijd had afgerond.

Aan de andere kant: er was eens een sales manager die me zo verschrikkelijk verveelde met de verhalen over zijn werk, dat ik niet eens besefte dat ik geen antwoord meer gaf. Maar ja, hij had dat ook niet door.

Het kan dus positief uitpakken om spontaan je verhaal te doen over wat jou bezighoudt, maar het kan ook zijn dat je date er op afknapt. Is dat erg? Ik denk het niet. Als jij van plan bent om dagelijks een uur over sales management te praten, wat moet je dan met iemand die er niets op terugzegt? En als je zeilboten ongelooflijk saai vindt, wat heb je er dan aan als zo'n man pas bij de vijfde date vertelt dat hij graag de wijde wereld in trekt en dan maanden wegblijft, tenzij jij meegaat?

Voor mij heeft het iets ontroerends (dat is positief) en aantrekkelijks, mannen die vertellen over hun passie - en dan bedoel ik niet in bed ;- ) Ze stellen zich kwetsbaar op, want als je als vrouw één wenkbrauw optrekt over hun nieuwe gadget, kunnen ze zich al afgewezen voelen.

Om toch dat risico te nemen is voor mij een teken van kracht, van zelfvertrouwen en vertrouwen in de ander. Je als man durven tonen, trots zijn op jezelf en waar je voor staat is geweldig aantrekkelijk. Want als vrouw stel ik me graag voor dat zo'n kanjer op een dag net zo trots is op zijn vrouw en zijn gezin; daar wil ik bij horen!

Maar, mannen, als het toch gebeurt dat die wenkbrauw omhoog gaat wanneer je je passie deelt: geef het niet meteen op! Ga niet eindeloos doorzeuren, maar betrek haar in het verhaal. Let op haar vragen en reacties, onderzoek wat zíj eventueel interessant zou kunnen vinden aan jouw hobby of werk. Van 'mijn' bouwvakker vond ik het bijvoorbeeld geweldig hoe hij al vóór de fundering met een stralende glimlach voor zich zag hoe blij de klant straks zou zijn met de nieuwe aanbouw. De verbeelding van de timmerman sprak tot de verbeelding van de schrijfster.

Ga dus voor de openheid! Het is beter om er op de eerste date achter te komen of je elkaars passies interessant vindt, dan een oppervlakkig etentje te hebben en bij date drie of vier uitgepraat te zijn.

O, maar eh: voordat je elke vrouw die je via internet ontmoet voorstelt om in jouw werkbus naar de haven te rijden... doe dat maar niet met blind dates. Dát zou ik nu weer doodeng vinden. Maar ken je een leuke vrouw via werk, sport, of uitgaan, waag het er dan eens op! Misschien wil ze altijd al leren snookeren, schaatsen of met een nietpistool schieten in je werkplaats. Geweldig toch, een eerste keer delen met een man die weet wat hij doet?!

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer