Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Moet je een vrouw nu wel of niet vertellen wat je voor haar voelt

Iets dat tegenwoordig veel voor schijnt te komen is dat mannen na één of twee dates een vrouw al gaan vertellen wat hij voor haar voelt. Of in ieder geval veel te vlug. Met als gevolg dat de vrouw in kwestie hevig gaat twijfelen over haar gevoelens voor hem, als ze die al heeft. Veelal omdat het voor haar ineens allemaal veel te snel gaat en in één klap alle spanning teniet wordt gedaan. Zouden we kunnen zeggen dat mannen vroeger te weinig hun gevoelens deelden naar de zin van de vrouw, maar nu teveel, te vaak en te vroeg?

Suzanne vindt..:

Een goede vriendin (50+) is al jaren aan het daten. Héél zelden vindt ze iemand echt leuk. Ze is mega-kritisch... haar mannen moeten bijvoorbeeld niet te veel en niet te weinig haar hebben, het moet precies goed vallen, niet grijs maar geverfd zijn, maar dan wel natuurlijk alstublieft...

Nu was er laatst een man die te oud voor haar was, vond zij, maar ze bleef toch geïnteresseerd. Dat was veelzeggend! Blozend gaf ze toe dat ze hem erg leuk vond. Op zich. Ze speurde nog eens haar eisenlijstje af, maar ze kon weinig klachten bedenken.

Totdat hij haar, na wat vriendschappelijk mailen, ineens met een koosnaampje aansprak boven een e-mail. Dat maakte hij erger door de volgende dag, in zakelijk gezelschap notabene, haar uit te nodigen om te komen kijken naar de schaatswedstrijden op zijn grote televisie. Nog voor ze gereageerd had, vertelde hij verder: daar zouden ze een traditie van maken, voortaan keken ze elke zondag samen een sportevenement. Hij zou de toastjes in huis halen, als zij ze dan smeerde. Dan hoefden ze allebei nooit meer alleen te zijn op zondag.

Ik kon er niets aan doen, maar ik schaterlachte om haar gezicht toen ze het vertelde. Alsof hij had voorgesteld om in koeienpoep te gaan rollen.

Wat was nu het probleem? Tja. Hij ging te snel. Ik geloof echt wel dat het goed is om een vrouw te laten weten dat je haar graag ziet, maar overval haar er niet mee als ze zelf nog niets heeft aangegeven. Zéker niet door het te vertellen of erger nog: uit te leggen. Laat het maar merken door aandacht te besteden aan wat ze doet, zegt, de kleding die ze draagt, haar haar - zeg daar iets aardigs over.

(Een gouden tip tussendoor: vertel een vrouw 'wat staat die jurk je ongelooflijk goed!' in plaats van 'is die nieuw?' Vrouwen zijn over het algemeen beledigd als je dat vraagt over iets dat ze al vaker gedragen hebben in jouw buurt. Je denkt een compliment te geven en ineens is ze pissig en vindt ze je juist níet attent. Dus onthoud: 'wat staat dat je geweldig!' Als het dan inderdaad toevallig een oud ding is in haar ogen, is ze nog blij ook met zo'n aardig compliment. Mijn vader is al jaren erg tevreden met het effect van deze tip.)

Terug naar de vraag: moet je zeggen wat je voor een vrouw voelt, na enkele dates? Nee, ik denk het niet. Als jullie ontmoetingen maar wel op dates blijven lijken, en je niet de bredeschoudervriend aan het worden bent. Want dan kun je beter wél iets zeggen. Ze zal vast niet waarderen dat ze mocht uithuilen op je schouder terwijl jij alleen zat te denken aan hoe lekker haar borsten voelen en wanneer ze haar shirt eindelijk zou uittrekken.

Is er geen 'goedemaatjesgevaar'? Zeg dan maar beter niets tot zij dat doet. Voelt het goed en gaat het de goede kant op, bedenk dan dat zij niet voor niets met je blijft afspreken. En vertrouw er ook op dat vrouwen toch meestal niet heel erg lang hun mond houden over zulke dingen, het komt vast binnenkort wel ter sprake!

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer