Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Kan ik een vrouw zomaar aanspreken en mee uit vragen?

Tijdens dating workshops, zoals bijvoorbeeld de workshops van de Dating doctors, laten dating coaches mannelijke cursisten overdag vrouwen aanspreken op straat. De bedoeling is een gesprekje van ongeveer 10 minuten te voeren met een vrouw en ze vervolgens om hun telefoonnummer te vragen om eens iets met ze af te kunnen spreken. Over het algemeen kunnen mannen zich niet voorstellen dat het werkt. En eerlijk gezegd was ik ook best verbaasd dat het werkte.

De theorie hierachter is: In het uitgaansleven houden vrouwen er al rekening mee dat ze door mannen zullen worden aangesproken en dat er pogingen gedaan zullen worden om haar te versieren. Overdag daarentegen houden vrouwen er absoluut geen rekening mee aangesproken te zullen worden. Gebeurt het wel, dan komt dat zo spontaan, verrassend en oprecht over, dat een vrouw veel sneller instemt om samen met die man eens iets te gaan doen.

Suzanne vindt:

Dat geloof ik ook! Als ik uitga in een gelegenheid waar versieren een hoofdrol speelt, trek ik niet alleen iets leuks aan, ik sla ook een beschermend schild om mezelf heen. Iets afstandelijks, zodat niet elke dronken gast probeert in mijn oor te schreeuwen dat ik er zo lekker uitzie. En daarin ben ik vast niet de enige vrouw.

In situaties waarin ik kan zien door wie ik word aangesproken, als ik hem kan verstaan, in een veilige omgeving, is de kans veel groter dat ik niet automatisch iets roep over 'wegwezen'. Dus ja, goed idee! Het leuke is ook dat je in een omgeving bent waar je kennelijk allebei iets te zoeken hebt. Misschien kijk je naar een sportwedstrijd, of sta je vaker in dezelfde rij in de supermarkt of bedrijfskantine.

Houd wel rekening met een paar dingen. Ga niet te dicht bij de vrouw staan als je haar aanspreekt. Benader haar ook zeker niet op een manier waarbij ze je niet ziet aankomen. Probeer eerst even oogcontact te maken, laat een glimlachje zien en houd vervolgens een meter afstand als je naar haar toe gaat. Geef haar de ruimte om een stap naar jou toe te zetten als ze je niet goed verstaat.

Als ze niet zo leuk reageert, laat het daar dan bij, wens haar een leuke dag verder en move on. Misschien kom je haar later nog eens tegen en wie weet zegt ze jou dan wel gedag. Het kan natuurlijk dat ze net iets anders aan haar hoofd heeft, over tien minuten bij een klant moet zijn of dat ze baalt dat ze niet thuis is bij haar zieke kind of kat. Als een vreemde dan ook nog aandacht van haar wil, is dat vooral irritant.

Heb je het vermoeden dat het haar niet helemaal meezit - ze worstelt bijvoorbeeld met een mandje boodschappen, een sjaal die af glijdt en probeert op haar tenen een pak koffie te bereiken - vraag dan gerust 'gaat het?' of 'kan ik je helpen?' Doorgaans schrikt een zelfstandige vrouw van zo'n vraag, want wie vraagt dat tegenwoordig nog aan een ander?! Maar je zult zien dat veel vrouwen na tien seconden hersteld zijn en het wel leuk vinden.

Om zo'n aanspreekmoment te laten slagen, helpt het om in je achterhoofd te houden wat je doel is. Niet om die vrouw te overtuigen dat ze haar leven lang ongelukkig zal zijn als ze nu niet voor je valt. Bedenk dat het gaat om dát moment, dat ene praatje, die lach die je misschien uitwisselt. Even laten zien dat jij een leuke man bent, met aandacht voor zijn omgeving, respect voor een ander en belangstelling voor die ene leuke vrouw op dat moment, dan en daar. Laat het maar aan de vrouw over om te bedenken dat er misschien wel meer te beleven valt met jou!

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer