Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Leeftijdsverschil, hoeveel waarde hecht een vrouw aan de leeftijd van een man?

Dating coaches roepen nogal eens dat een vrouw weinig waarde hecht aan het uiterlijk, inkomen en de leeftijd van een man. Het al dan niet aantrekkelijk zijn voor een vrouw wordt voornamelijk bepaald door zijn uitstraling, persoonlijkheid en de manier waarop hij in het leven staat, aldus dating coaches.

Ik heb inmiddels zelf meerdere keren mogen ervaren dat het vrouwen inderdaad weinig lijkt uit te maken dat ik aanzienlijk ouder ben dan zij. Mooie, levenslustige, intelligente vrouwen die zelfs over een leeftijdsverschil van 15 tot 20 jaar relatief eenvoudig heenstappen. Verbazingwekkend vond ik het. Zouden dan toch echt uitstraling, persoonlijkheid en de manier waarop in het leven gestaan wordt de beslissende factoren zijn waardoor een vrouw zich dusdanig tot een man aangetrokken voelt, dat ze zijn leeftijd maar voor lief neemt?

Suzanne vindt:

... het ook een raadsel! Haha, sorry, maar die vrouwen die net zo gemakkelijk kiezen voor een man van 15 tot 20 jaar ouder ken ik niet. Wel andersom, maar dat is een ander verhaal, voor een andere keer.

Dus tja, wat zou het kunnen zijn… Het is me wel eens opgevallen dat (oudere) mannen op een datingprofiel graag een leeftijd invullen waarvan ze vinden dat die beter past dan hun echte leeftijd. Hoe verstandig dat is, laat ik in het midden. Verder heb ik geregeld gezien dat (oudere) mannen zichzelf graag omschrijven als 'jongensachtig'. En daar heb ik in mijn boek 'Ik date maar wat' het volgende over geschreven:

Die term 'jongensachtig'… Mannen, wat denken jullie zelf dat dat betekent? Iets positiefs, neem ik aan - of is het alvast een waarschuwing? ,,Pas op, ik ben jongensachtig. Ik zeg het maar vast, dan kun je straks niet klagen, als ik mijn kamer niet opruim, niet wil afwassen, m'n kont afveeg aan mijn onderbroek, als ik niet naar je luister. Ik ga jou gewoon vragen om me wat te drinken te brengen, omdat ik herhaling 217 van The A-Team niet wil missen. Ik ben jongensachtig, dus ik ben dol op helicopters en explosies en zelfgebouwde tanks waarmee je uit een graanschuur kunt ontsnappen en trouwens: meisjes zijn stom."

Of wat denk je van dit gesprek tussen twee vrouwen op kantoor:
,,Zeg, heb je het al gehoord? Yvonne van de receptie heeft een nieuwe vriend. Ze schelen 20 jaar en ze is zó blij met hem! Elke vrijdag gaan ze stappen en ze lachen wat af, want hij kan totaal niet dansen en hij doet het tóch, met zijn Garfield boxershort over zijn hoofd! Hij sleutelt de hele zaterdag aan zijn brommer en op zondagochtend doen ze het en dan gaat hij naar de voetbal. Komt-ie om zes uur met een zak snacks terug, om Studio Sport te kijken. Door de week zit hij elke avond te gamen. Volgens mij is het echt de perfecte man voor haar, ze heeft wel wat ruimte voor zichzelf nodig."
,,Maar Yvonne is toch 33? Is haar vriend pas 13?!"
,,Nee joh, hij is 53!"
,,Goh, wat een bofkont, die Yvon..."

Met andere woorden: ik zou het echt niet weten, waarom sommige jonge vrouwen voor (veel) oudere mannen kiezen. Misschien gewoon omdat ze kiezen voor een persoon en zich inderdaad niet zo druk maken over 'labels'? Misschien omdat ze de mannen van hun eigen generatie al genoeg hebben 'uitgeprobeerd' en nu eens een kans maken bij een andere lichting? Of misschien wel heel gewoon omdat ze voor je vallen, ondanks alles wat daar wel of niet handig en verstandig aan is. Want dat is ook net iets voor vrouwen ;-)

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer