Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe belangrijk zijn uiterlijk en kleding in de ogen van een vrouw

Dating coaches beweren dat vrouwen het uiterlijk van een man met name "beoordelen" op hoe goed hij in staat is voor zichzelf te zorgen. Als man hoef je dan ook niet per se in categorie mooie man te vallen om toch aantrekkelijk te zijn voor een vrouw.

Vrouwen beoordelen het uiterlijk van een man veelal onbewust, waarbij vooral wordt gelet op de details. Bijvoorbeeld, ongepoetste afgetrapte schoenen onder de verder netjes verzorgde kleding die hij draagt zou bij een vrouw zomaar de volgende gedachtengang op kunnen leveren: Hij mag er dan nu wel netjes uitzien, maar dat heeft hij vast alleen gedaan omdat hij een date met me heeft. Volgens mij neemt hij het normaal gesproken niet zo nauw met zijn persoonlijke verzorging... en met zijn spullen... en wellicht ook niet met mij....

Suzanne vindt:

Dat klinkt inderdaad logisch! Van veel vriendinnen weet ik dat ze hier op letten. Maar ja, stel dat je dan wél mooie schoenen aantrekt, terwijl dat totaal niet bij jou past; dan komt ze daar toch evengoed later wel achter? Ik vind dat veel afhangt van de situatie.

Een vriendin ontmoette haar (inmiddels) man tijdens een zomerkamp voor gehandicapten waar ze beiden als vrijwilliger werkten. Zo leerden ze elkaar meteen van hun meest praktische kant kennen. Een groot voordeel was dat ze hetzelfde soort kleding droegen. In het dagelijks leven zou zij namelijk veel netter gekleed gaan. Als ze een blind date hadden gehad, was zij opgetut en in een mooie outfit gearriveerd, hij misschien ook. Terwijl hij waarschijnlijk veel liever hetzelfde zou hebben gedragen als altijd: een kloffie waarop wat kwijl of grasvlekken niet opvallen. Ze had raar staan te kijken, als hij 'in het echt' niet zo chic gekleed zou gaan als tijdens een eerste date. Nu leerde ze hem kennen zoals hij was en daarna deed die kleding er niet meer toe.

Zelf ben ik ooit teruggegaan naar mijn kledingkast, toen mijn 'date' verscheen om me mee uit te nemen. Ik was sexy gekleed voor mijn doen. En toen arriveerde hij in een werkbroek en verwassen T-shirt, omdat hij geen tijd had ingepland om zich op te knappen. Ik voelde me heel onprettig bij het idee zo naast hem over straat te gaan. Alsof hij me net op de hoek had opgepikt!

Kleding zegt veel over iemand. Volgens mij kun je het beste iets aantrekken dat bij jou past, maar nét even netter is dan je normaal zou dragen. Zorg dat je kleding schoon en fris is, niet al tien jaar oud (want ja, veel vrouwen zullen dat opmerken) en vraag gerust je zus of de buurvrouw of ze nog tips heeft. Je wordt straks ook bekeken door de ogen van een vrouw, dus waarom niet.

Met een goede, verzorgde outfit komt misschien niet alles automatisch 'goed', maar het voorkomt wel dat je de indruk wekt dat kleding - of erger nog: persoonlijke verzorging - jou niet echt boeit. Ook al is dat zo, dan nog kun je voor deze date wel een uitzondering maken. Want vrouwen hebben die vreemde manier van denken: als je geen moeite doet voor die eerste uren met haar, dan is de kans waarschijnlijk niet zo groot dat je later wél moeite gaat doen. Niet om er goed uit te zien, niet om haar het idee te geven dat je belangrijk vindt hoe zij jou ziet. Dus inderdaad, het is een goed idee om aandacht te besteden aan je verschijning. Maar is dat niet altijd een goed idee? Niet alleen bij je eerste date!

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer