Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Waar moet je met een vrouw over praten

Waar moet je met een vrouw nou over praten en hoe voorkom je dat een gesprek stil valt? Dit is toch wel een dingetje waar een hoop mannen mee schijnen te zitten. Want mannen praten onder elkaar meestal over onderwerpen als: werk, auto's, voetbal, gadgets, computers, techniek, politiek en mooie vrouwen. Maar laten dat nu net onderwerpen zijn die een vrouw, laten we zeggen, iets minder interesseert ;-)

Dating coaches beweren dat een man er goed aan doet eens meer zijn mond te houden en eens meer interesse te tonen in de vrouw als persoon. Wie is zij? Wat doet zij? Wat houdt haar bezig? Wat zijn haar interesses?

En omdat een vrouw van nature communicatief veel vaardiger is dan een man en graag een gesprek voert met iemand die oprecht interesse toont in haar, zorgt zij er wel voor dat het gesprek gaande blijft. Probleem opgelost zou je zeggen.

Of zijn er toch andere dingen waar je met een vrouw over kan praten, waarmee je als man een nog veel betere indruk maakt? Of moet je helemaal geen indruk willen maken. Of zit het misschien heel anders in elkaar?

Suzanne vindt..:

Eerlijk gezegd zou ik het nog veel ingewikkelder willen maken: doe van beide niet te veel! Ja, het is fijn als een man iets te vertellen heeft, maar blíjf niet praten. En ja, het is fijn als een man luistert, maar blíjf geen vragen stellen. Vooral niet als het je niet oprecht boeit. Dan lijkt het al snel op een verhoor.

Volgens mij loopt een gesprek het prettigst wanneer beiden oprecht geïnteresseerd zijn in het onderwerp van gesprek. Ga daar vooral naar op zoek. Misschien zijn jullie allebei enthousiast over films van een bepaalde regisseur, een bepaalde muzikant, of ging zij vroeger net zo graag kikkers vangen als jij. Je komt daar achter door vragen te stellen, maar probeer dan ook eens iets anders dan 'wat zijn je hobby's?'

Zelf vind ik het leuk om mensen te vragen wat voor leuks ze die week hebben gedaan. Dan beginnen ze vrolijk te vertellen en het geeft meteen een goed beeld van hun bezigheden. Of vraag wat ze al jaren niet gedaan heeft, terwijl ze wel zo af en toe denkt 'dat was leuk om te doen!' Schilderen, proefjes doen bij Nemo in Amsterdam, poffertjes eten...

Op een feestje kun je de ander vragen hoe ze degene kent die het feest geeft. Bij een netwerkborrel kun je vragen hoe de ander denkt over twitter, Facebook, LinkedIn en Hyves. Daar heeft iedereen wel iets over te zeggen en voor je het weet wissel je gegevens uit.

Grijp ook actualiteiten aan. Rond oud & nieuw kun je bijvoorbeeld vragen of ze een Staatslot heeft gekocht en wat ze zou doen als ze een miljoen wint. Niet superorigineel, maar toch leuk om samen wat te fantaseren over palmstranden en dobberen op een boot.

Lees af en toe een boek uit de top 5; grote kans dat zij dat ook heeft gelezen. Heb je niet meteen een mening over een boek? Lees dan het boek én wat recensies, dat helpt om te bedenken hoe jij het vond.

Als je graag over sport praat, vraag dan eens wat voor sporten ze zoal doet en vooral: wat voor sporten ze niet meer doet of nooit heeft geleerd. Vrouwen vinden het niet erg om te delen dat ze bijzonder slecht zijn in bowlen of dat ze elke tennisbal over het hek slaan. En ja, wie weet kun jij dat wel heel goed, breng jij je enthousiasme over en wil ze het nog wel eens samen proberen!

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer