Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Welke foto's zijn geschikt voor op je datingprofiel en welke juist helemaal niet

Nog lang niet iedereen schijnt zich te realiseren hoe belangrijk een paar goede foto's op een datingprofiel zijn. Vandaar dat we nog vaak zien dat mensen, met de gedachte 'dan staat er in ieder geval iets', even snel een plaatje schieten met een mobiel of een webcam. En meer dan eens levert dat een foto op waar men niet op zijn voordeligst op staat.

Ook wordt nogal eens getracht een bepaalde indruk te wekken, die in de praktijk alles behalve gewekt wordt. Bijvoorbeeld, het plaatsen van een foto waar men op staat met een ontbloot bovenlijf. Het zou die stoere indruk moeten wekken die vrouwen zou moeten kunnen verleiden tot het achterlaten van een bericht. Het op de foto staan met auto of motor wordt ook meer dan eens gebruikt om indruk te maken op de vrouwelijke bezoeker.

Echter, dating coaches zijn van mening dat vrouwen het liefst een profielfoto zien waar de man met een stralende lach op staat en waarop ook zijn ogen goed zichtbaar zijn. Is dit alles of is er meer wat vrouwen graag willen zien op profielfoto's?

Suzanne vindt...

Ja! Een stralende lach en goed zichtbare ogen vind ik een absolute aanbeveling, of dat nu in het echt op een terrasje is, in een bushokje tijdens een regenbui of op een profielfoto. Natuurlijk is het leuk om te zien dat iemand plezier heeft. En een (glim)lach krijgen doet iedereen goed, volgens mij.

Een goede profielfoto laat jouw 'open' gezicht zien, en tijdens een lach kun je in iemands ziel kijken. Dat is misschien een zweverige uitdrukking, maar ik wil er ook iets anders mee zeggen. In je ziel kunnen kijken is misschien wel spannend, maar achter in je keel kunnen kijken, je vullingen tellen en zien wat er nog op je tong zit van het eten... mwoah, doe dat maar niet.

Verwar een leuke, spontane foto niet met een foto van een dronken bui met je vrienden. Niet als je tenminste serieus iemand wilt aantrekken die in jou meer wil zien dan een party animal. Is het je bedoeling om juist wild met een leuke meid te gaan stappen, doe je dan vooral niet anders voor en plaats die foto met die armen van iemand anders om je nek en dat rare toetertje op je neus. En don't blame me als je er geen serieuze relatie aan overhoudt.

Foto's met auto's doen het geweldig goed... bij mannen. Ik heb het eens uitgeprobeerd. Met mijn broer als fotograaf ging ik naar de golfbaan (zijn idee) omdat daar dure auto's staan. Er stond toen het nieuwste type BMW, hier nog niet verkrijgbaar. Het poseren met een grote smile lukte wel, want ik was als de dood dat het alarm af zou gaan, maar dat terzijde.

De foto deed het geweldig op de datingsite. Ik had nog nooit zo snel zo veel mailtjes gekregen. Het opvallendste was echter dat er nauwelijks iemand bij zat die naar míj informeerde. Eén iemand wel: die had het kenteken opgezocht en vroeg op welke dagen ik daar-en-daar op het advocatenkantoor werkte, gheghe.

Voor sommige vrouwen zijn auto's vast wel interessant. Ben jij dol op je auto/motor/boot of besteed je de helft van je week aan een bepaalde hobby? Zet dan gerust een foto van jou met je gadget/in actie bij je profiel, als tweede of derde foto. Kies als profielfoto een close-up.

Heb je moeite met het vinden van een leuke, geschikte foto? Bedenk dan eens hoe vaak je tegenwoordig zo'n foto zou kunnen gebruiken en investeer in een fotoshoot. Petra van Vliet van Spiley.com heeft de profielshoot bedacht, waar je voor 40 euro met mooie foto's naar huis gaat. Misschien iets om met collega's, vrienden of in je eentje aan mee te doen - of met die leuke vrouw waar je graag wat mee wilt afspreken!

Suzanne Buis - Ik date maar wat

Meer weten over daten?

In haar boek 'Ik date maar wat' geeft datewijze schrijfster Suzanne Buis op openhartige en humoristische wijze haar visie, advies en uitstekende tips over daten, speeddaten, blind dates, internetdaten, spontane gesprekken op straat en aangesproken worden in de kroeg.

Kortom, een boek dat elke man die zijn datevaardigheden wil verbeteren gelezen moet hebben.

Bestel nu 'Ik date maar wat' van Suzanne Buis.


Suzanne vindt meer