24 dingen die je absoluut niet moet doen op een eerste date

Wat moet je niet doen op een eerste date?

Uiteraard wil je dat een eerste date met een leuke vrouw perfect verloopt. Ondanks dat weet menigeen een kansrijke date onbewust totaal te verramponeren. Daarvoor hoeft er overigens niet eens veel vreselijk mis te gaan. Een paar kleine dingen die de verkeerde gevoelens en verkeerde veronderstellingen opwekken bij een vrouw zijn meestal al genoeg.

Dat betekent overigens echt niet dat je alles goed moet doen. Tenslotte is niemand perfect. Maar de 24 dingen die ik hier ga noemen moet je zeker proberen niet te doen op een date.

1) Te laat komen

Te laat komen op een date is voor een man een doodzonde. Punt.

Het allerbelangrijkste op een eerste date is namelijk dat een vrouw zich zo snel mogelijk op haar gemak voelt bij je. Dat lukt je als je haar persoonlijk en met een warme glimlach verwelkomt op haar date met jou. En dat lukt een heel stuk minder wanneer ze zich aan haar lot overgelaten voelt omdat jij nergens te bekennen bent als ze op jullie afspraak aankomt.

Tevens is het voor een vrouw erg belangrijk dat ze het gevoel heeft dat ze je kan vertrouwen. Ook dat gevoel ga je haar zeker niet geven als je te laat komt.

Kortom, wees echt op tijd als je een date wilt laten slagen.

2) Onvoldoende vragen stellen

De bedoeling van een eerste date is vooral om elkaar wat beter te leren kennen. En om te onderzoeken of jullie voldoende overeenkomsten hebben en genoeg interesse in elkaar opwekken om meer tijd met elkaar door te brengen.

Daarvoor is interesse tonen en nieuwsgierig zijn naar wat haar bezighoudt noodzakelijk. Met name doorvragen over wat ze je vertelt, laat je een vrouw voelen dat je oprecht geïnteresseerd bent in haar als persoon en graag wilt weten wat haar bezighoudt in het leven.

3) Maak er geen sollicitatiegesprek van

Waar menig man zich schuldig aan maakt volgens vrouwen is: vragen afvuren die op geen enkele manier verband met elkaar lijken te houden. Bovendien lijkt menig man niet echt te luisteren naar het antwoord.

Zo kan een man gerust de vraag: “Wat voor werk doe je?” vervolgen met de vraag: “Heb je ook hobby’s?”.

Daarmee wek je de indruk haar een sollicitatiegesprek af te nemen aan het zijn voor de functie van vriendin, in plaats van proberen haar beter te leren kennen.

Als je een vrouw wilt leren kennen dan luister je na het stellen van een vraag aandachtig naar het antwoord. Aansluitend baseer je je volgende vraag op het antwoord dat ze geeft.

Dus wanneer je bijvoorbeeld vraagt: ”Wat voor werk doe je?”, dan zou je je vraag kunnen vervolgen met de vraag: “Wat vind je het leukst aan je werk?”. Met een dergelijke vraag, leid je een gesprek wat meer de diepte in en leer je persoonlijke beweegredenen van iemand kennen.

Hiermee toon je interesse in iemand en doe je je best om iemand beter te leren kennen. Dat is precies wat je wilt op een date.

4) Teveel drinken

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is. Een bekende kreet die ook opgaat tijdens een date. Je vindt wellicht dat je door alcohol wat losser wordt, minder last hebt van zenuwen en makkelijker praat. Dat kan allemaal waar zijn. Maar wat je met teveel drinken tijdens een date vooral laat zien is dat jij een hulpmiddel nodig hebt om met haar te kunnen praten. En als je al een hulpmiddel nodig hebt om met haar te kunnen praten, wat heb je dan wel niet nodig als het leven je een echt serieus moeilijke uitdaging voorschotelt?

Kortom: met teveel drinken tijdens een date laat je een vrouw vooral zien dat jij haar niet waard bent.

5) Je af laten leiden door je telefoon

Menigeen is onbewust verslaafd aan zijn telefoon. Of zou je beter kunnen zeggen: slaaf van zijn telefoon? Want het leven van velen wordt tegenwoordig zo beheerst door dat ding, dat ze nauwelijks nog lijken mee te maken wat er om ze heen gebeurt.

Tijdens een date is er absoluut geen excuus om jezelf af te laten leiden door je telefoon. Tenminste, als je wilt een date een succes wordt.

Als jouw telefoon tijdens een date onzichtbaar blijft, dan laat je zien dat jouw aandacht voor de volle 100% voor haar is. Iets wat een vrouw ongetwijfeld een goed gevoel zal geven over zichzelf. Een gevoel dat jij haar geeft en wat je dus zonder meer aantrekkelijker zal maken.

Bovendien volgt een vrouw onbewust de leiding van een man. Wat veelal zal betekenen dat zij haar telefoon ook met rust zal laten als jij dat duidelijk doet.

Vind je het lastig om je telefoon met rust te laten? Probeer je dan eens in te denken hoe jij je zou voelen wanneer iemand die je leuk vindt, en voor wie je je uiterste best aan het doen bent, drukker is met haar telefoon dan met jou.

6) Teveel over jezelf praten

Wij mannen hebben er nogal eens een handje van om erg veel over onszelf te lullen als we indruk willen maken op een vrouw. Sommigen presteren het zelfs om op de eerste date al hun hele levensverhaal over een vrouw uitgestort te hebben.

Teveel over jezelf lullen zorgt er gegarandeerd voor dat een eerste date ook direct de laatste is. Zelfs al ben je een serieus interessante man.

Waarom? Omdat een vrouw de keuze om nog een keer met je te daten baseert op het gevoel dat je haar geeft als ze in jouw nabijheid verkeert. Dat gevoel kan vanzelfsprekend nooit goed zijn wanneer jij de indruk wekt vooral geïnteresseerd te zijn in jezelf en klaarblijkelijk niet echt in haar.

7) Negatief over jezelf en over je leven praten

Je zult niet de eerste zijn die het niet zo heel erg naar zijn zin heeft zonder vrouw in zijn leven. Wellicht heb je broers, zussen, vrienden en collega’s die allang en breed een relatie hebben. Maar jij bent de enige die dat nog niet heeft.

Ook zul je niet de eerste zijn die niet echt tevreden is over zijn baan en over welke kant zijn leven op aan het gaan is.

Maar je weet wel zeker dat het helemaal goed zal komen wanneer je eenmaal een vrouw in je leven hebt.

Hierdoor zou het je kunnen gebeuren dat je jezelf, misschien wel onbewust, enorm naar beneden gaat halen tijdens een date.

Het probleem hiermee is vooral dat het je enorm onaantrekkelijk maakt. Bovendien wil echt geen enkele vrouw verantwoordelijk zijn voor jouw levensgeluk.

8) Jezelf anders voordoen dan je werkelijk bent.

Uiteraard doe je je best om tijdens een date de beste versie van jezelf te laten zien. Maar dat is heel iets anders dan je anders voor te doen dan je bent.

Dit is een valkuil waar je ongetwijfeld in gaat lazeren als jij je op een verkeerde manier bekwaamd in het vrouwen versieren. Waarbij je jezelf allerlei gedragingen aanleert en allerlei dingen leert zeggen waar vrouwen zich toe aangetrokken zouden moeten voelen, maar die tegelijkertijd niet helemaal weerspiegelen wie jij werkelijk bent.

Toch kan het je daarmee ongetwijfeld gaan lukken om een vrouw in bed te krijgen.

Echter, iedere vrouw heeft van nature een radartje dat haar feilloos vertelt of jij echt jezelf bent of dat jij je stiekem toch anders voordoet dan je werkelijk bent. Een fameus radartje dat onbewust in werking wordt gesteld zodra een vrouw serieus geïnteresseerd in je raakt.

Je kansen bij een vrouw zullen direct als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra blijkt dat je niet jezelf bent bij haar.

9) Liegen

Geen enkele man komt weg met leugens bij een vrouw. Simpelweg omdat een vrouw, die serieus geïnteresseerd in je is, je vroeg of laat zal betrappen zodra ze ook maar het geringste gevoel krijgt dat er iets niet klopt.

Als een vrouw je betrapt op een leugen, dan kan je het verder wel vergeten bij haar. Want een man kunnen vertrouwen is gevoelsmatig het allerbelangrijkste voor een vrouw. En als je liegt, dan is ze daar niet langer toe in staat.

10) Geniet van de date ook al is ze niet je type

Vroeg of laat overkomt het je dat je iemand ontmoet die op het eerste gezicht heel leuk lijkt, maar die dat toch niet blijkt te zijn zodra je haar wat beter leert kennen.

Bijvoorbeeld omdat ze vreemde gewoontes heeft. Of dingen zegt die je niet helemaal aanstaan. Of omdat ze denkbeelden en overtuigingen heeft die helemaal niet passen bij die van jou.

Dat is jammer, maar zeker geen reden om niet te proberen om er toch iets leuks van de te maken. Tenslotte heeft diegene wel tijd voor je gemaakt en zich erop verheugd om samen tijd met je door te brengen. Dan moet je toch op zijn minst proberen te laten blijken dat je dit waardeert.

11) Negatief praten over exen

Een enorme afknapper voor een vrouw kan een man zijn die negatief praat over zijn exen. Uiteraard loopt een relatie niet vanzelf op de klippen en ongetwijfeld zijn er dingen gebeurt die niet leuk zijn.

Maar aan de andere kant ben je ooit wel stapelverliefd op die vrouw geweest en heb je ervoor gekozen om je leven met haar te delen.

Alleen maar negatief over je exen praten zal bij een date dan ook ongetwijfeld de vraag gaan oproepen of je wel een idee hebt wat voor vrouw wel bij je past. Of dat je dit wanhopige type man bent die zich bindt aan elke vrouw die hem aandacht geeft.

Uiteraard ga je niet willen dat een date zich dit gaat afvragen.

12) Teveel over je werk praten

Net als teveel over jezelf lullen is veel over je werk praten tevens geen goed plan. Maar ook dat overkomt menig man. Omdat hij denkt dat hij met een interessante baan indruk kan maken op een vrouw.

Helaas zijn de meeste vrouwen niet gevoelig voor interessante banen.

Een vrouw vindt het overigens wel aantrekkelijk wanneer een man gepassioneerd is over zijn werk en zijn leven.

Maar waar een vrouw achter wil komen tijdens een date is wie jij bent, hoe jij in het leven staat en of zij daar onderdeel van zou willen uitmaken of niet.

13) Praten over politiek en wereldproblemen

Niets kan sneller tot heftige discussies leiden dan politiek en wereldproblemen. Want: zoveel mensen, zoveel meningen.

Het is slim om zeker tijdens de eerste date discussies te voorkomen. Want discussies leiden al snel tot een negatieve sfeer. Zeker wanneer je elkaar nog maar nauwelijks kent.

De eerste date is nogmaals bedoeld om elkaar op een luchtige, leuke en ongedwongen manier goed genoeg te leren kennen om te bepalen of een tweede date zinvol is of niet.

En dat lukt alleen als je elkaar leuk vindt, de sfeer leuk en ontspannen is en jullie vooral ook lol kunnen hebben samen.

14) Oogcontact vermijden

Oogcontact is één van de belangrijke vormen van lichaamstaal die ons mensen heel veel over de ander kan vertellen. Dat maakt het des te belangrijker voor jou als man om een vrouw ontspannen en met zelfvertrouwen in de ogen te kijken als je met haar praat.

En ja, ik weet dat het soms makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar je hebt geen keus. Als je verzaakt om een vrouw in de ogen te kijken, dan kom je over als onzeker en zwak. Als man wil je zo vanzelfsprekend niet overkomen op een vrouw.

15) Jezelf te veel druk opleggen

Als jij een date hebt weten te krijgen met een ontzettend leuke vrouw, dan wil je er vanzelfsprekend alles aan doen om te voorkomen dat het misloopt.

Bovendien wil je misschien tegelijkertijd proberen om zoveel mogelijk indruk te maken op haar. Bijvoorbeeld omdat je twijfelt of ze je echt wel leuk vindt.

Onthoud dit bij iedere date: die vrouw heeft besloten om met jou te gaan daten en heeft daar bewust voor gekozen. Ze had wellicht heel veel andere dingen kunnen gaan doen die misschien nog wel leuker en minder zenuwslopend waren. Maar desondanks heeft ze ervoor gekozen om haar tijd door te brengen met jou.

En dat doet ze maar om één reden. En dat is omdat ze je leuk vindt en je graag wil leren kennen.

Dat is dan ook direct de enige reden waarom ze tijd met jou zal willen besteden. Omdat ze je wil leren kennen. Het is dan ook slim om een date op precies dezelfde manier te benaderen als zij. Dit is: jezelf de mogelijkheid geven om haar te leren kennen.

16) Rook zo min mogelijk en het liefst helemaal niet

Als je rookt en je date rookt niet, doe dan je best om gewoon helemaal niet te roken tijdens de date. En het liefst ook niet voor de date. Want als je rookt, dan ruik je naar rook. En dat ruikt behoorlijk onaangenaam.

Omdat ik zelf ruim 35 jaar gerookt heb, weet ik als geen andere hoe lastig het kan zijn om niet te roken. Daarmee weet ik ook hoe zeer het gewaardeerd wordt door je date als je besluit om in haar nabijheid niet te roken.

17) Sterk gekruid voedsel en knoflook eten

Wat je op een eerste date absoluut ook niet moet doen is van te voren iets eten wat sterk gekruid is en/of knoflook bevat. Want er is weinig dat een grotere afknapper is op een date dan een adem die niet heel fris ruikt.

18) Praat niet teveel over je kinderen

Vrouwen zullen er vaak niet heel veel problemen mee hebben dat je kinderen hebt uit een vorige relatie. Wellicht weet ze al dat je kinderen hebt voordat ze met je gaat daten. Praat in dat geval helemaal niet over je kinderen, tenzij ze er naar vraagt.

Weet ze niet dat je kinderen hebt, laat het je date dan weten als het in het gesprek past. Maar ook dan weer: praat er niet te lang over. Ze is er om jou te leren kennen en niet om te horen hoe het met je kinderen gaat.

19) De rekening splitten

We leven in een geëmancipeerde samenleving waarin vrouwen prima voor zichzelf kunnen zorgen en ook een date kunnen betalen of in ieder geval een deel daarvan. Toch moet je als man pertinent weigeren om de rekening te splitten. En wel om twee redenen.

De eerste reden is dat het een goed gebruik is dat degene die iemand uitnodigt betaalt. Dat ben jij dus als je een vrouw uitgenodigd hebt om te daten met jou.

De tweede reden is authentieke hoffelijkheid die ook vandaag de dag nog erg gewaardeerd wordt door vrouwen. Dat alleen is al reden genoeg om gewoon te betalen voor de eerste date.

20) Te snel teveel willen

Mannen hebben doorgaans een hartgrondige hekel aan onzekerheid en niet weten waar ze aan toe zijn.

En dat is precies wat er aan de hand gaat zijn wanneer een vrouw gevoelens van verliefdheid bij je opwekt.

Zodra we dergelijke gevoelens bij onszelf ontwaren, dan willen we eigenlijk niets liever dan zo snel mogelijk zorgen dat die onzekerheid verdwijnt en dat we weten waar we aan toe zijn met die vrouw.

Dit heeft nogal eens tot gevolg dat we gaan proberen om zo snel mogelijk zekerheid te krijgen van een vrouw. Hierdoor is de kans enorm dat je veel en veel te snel gaat voor een vrouw. Het maakt tevens dat je wanhopig op haar overkomt, wat jouw aantrekkingskracht op haar als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Als je een vrouw erg leuk gaat vinden, dan moet je je bij alles wat je doet constant blijven bedenken dat jij als man initieert en dat een vrouw altijd zal reageren op het moment dat zij er klaar voor is.

21) Ongevraagd advies geven

Mannen zijn probleemoplossers. Dat betekent dat als iemand ons een probleem voorlegt, wij dit zo snel mogelijk en zo goed mogelijk voor deze persoon willen helpen oplossen. Waarom leg je ons anders een probleem voor, toch?

Bij vrouwen ligt dat toch een beetje anders. Vrouwen delen een probleem met iemand eigenlijk om maar één reden. En dat is dat vrouwen hun problemen veelal oplossen door erover te praten met iemand.

Als man heb je in die situatie maar een taak. En die taak is luisteren en maximaal links en rechts een vraag stellen die kan haar kan helpen tot een oplossing van het probleem te komen.

22) Het teveel met haar eens zijn

Een eigenschap van een echte man is dat hij een duidelijke eigen menig heeft. Een mening die hij met verve kan verdedigen omdat hij over dingen nadenkt. De indruk wekken dat je ergens over nadenkt, vertelt een vrouw dat je niet alleen een echte man bent maar ook een man met hersens.

Er is geen enkele vrouw die dat niet aantrekkelijk vindt aan een man. Durf het daarom vooral ook eens niet met haar eens te zijn.

Dat betekent allerminst dat je aan moet sturen op een discussie. Wees in zo’n geval vooral nieuwsgierig naar hoe ze tot haar standpunt gekomen is en stel vragen.

Dat maakt een gesprek namelijk spannend en enerverend. Want zoals een bekend gezegde luidt: zonder wrijving geen glans.

23) Kleding dragen die je anders nooit draagt

Kleren maken de man. Het is een waarheid als een koe. Maar dat betekent allerminst dat je op een date bijvoorbeeld een pak aan moet trekken terwijl je dat nooit draagt. Want de kans is groot dat je je niet echt op je gemak zal voelen in dat pak.

Een vrouw zal dat vrijwel direct merken en zich af gaan vragen waarom je een pak draagt en wat je normaal gesproken draagt. En of je je dus stiekem anders voor aan het doen bent dan je werkelijk bent.

Je kunt je voorstellen dat dit je date alles behalve goed zal gaan doen.

Draag daarom op een date gewoon het soort kleren dat je altijd draagt. Met simpelweg schone kleren die een goede pasvorm hebben, die je goed staan en die niet al te erg uit de tijd zijn, is een vrouw doorgaans al dik tevreden.

24) Onbewust een stalker worden

Je kunt het verschil tussen hoe een man verliefd wordt en een vrouw verliefd wordt in één zin samenvatten. Een man wordt verliefd gedurende de tijd die hij doorbrengt met een vrouw en een vrouw wordt juist verliefd gedurende de tijd die ze NIET doorbrengt met een man.

Dit leidt er meer dan eens toe dat wij mannen denken dat een vrouw net als wij niet genoeg kunnen krijgen van contact hebben met elkaar als we verliefd zijn. Maar niets is minder waar. Je moet een vrouw juist de gelegenheid geven om je te missen. Omdat ze juist alleen maar verliefder wordt als ze je mist.

Geef een vrouw dan ook altijd voldoende gelegenheid om je te missen.

Dat betekent dat er meer dagen moeten zijn dat je haar niet appt dan dat je haar wel appt als je haar net kent.

Als je erin slaagt om de 24 dingen uit dit artikel niet te doen tijdens een date, dan zal dat je kans op een volgende date aanzienlijk vergroten. Een steekje laten vallen mag overigens. Niemand is perfect tenslote. Of wat je niet moet doen tijdens een date voldoende is blijven hangen weet je zodra de volgende date een feit is.