Home >> Datingtips voor mannen >> Hoe overleef ik mijn eerste zoen

Hoe overleef ik mijn eerste zoen

'Hoe overleef ik mijn eerste zoen' is de titel van een boek. Het boek gaat over een pubermeisje dat verliefd gaat worden. Maar de eerste zoen is ook iets dat veel mannen wel eens bezighoudt. Die eerste zoen. Wat is het beste moment? Kan ik een vrouw zomaar kussen? Hoe weet ik wanneer het tijd is voor een eerste kus? Het zijn vragen die vaak voorkomen.

Maar de vraag die nog steeds absoluut op nummer één staat en waar je door middel van de eerste kus het duidelijkste antwoord op krijgt is: "Hoe weet ik of ze me leuk vindt?" Het meest veelzeggende antwoord dat je van een vrouw op die vraag kan krijgen is, je moed bij elkaar verzamelen en haar zoenen. Wanneer je haar kust zul je daadwerkelijk voelen wat ze voor je voelt. Een duidelijker antwoord op je vraag kun je niet krijgen.

De eerste kus is de belangrijkste

De eerste kus is voor vrouwen over het algemeen de kus die ze altijd zal blijven onthouden. Vraag het voor de grap maar eens aan een vriendin, je zus of zelfs je moeder. Allemaal zullen ze die eerste zoen van een geliefde nog steeds herinneren. Dat die eerste kus indruk gaat maken, daar bestaat dus geen twijfel over.

Mijn persoonlijke ervaring is, dat veel vrouwen een stuk voortvarender zijn dan de meeste mannen. Wanneer een vrouw je wil kussen, kust ze je gewoon en ze ziet wel waar het schip strandt. Dergelijke zoenen zijn spontaan, gemeend en het boeit haar weinig wat jij van haar actie vindt. Alles wat ze je met die zoen wil laten weten is, dat ze wat voor je voelt.

Veel mannen kunnen daar nog wat van opsteken. Vaak denken mannen teveel, analyseren teveel en willen te graag resultaten zien. Dat maakt je terughoudend, gespannen, zeker niet spontaan en vaak zelfs onzeker. Zodra een vrouw dat voelt, en wees er zeker van dat ze het zal voelen, kun je het vaak schudden. Een vrouw wil spontaniteit, een gezonde dosis zelfvertrouwen en jou werkelijke gevoel voor haar voelen in die eerste zoen. Dan zal het er één zijn die ze gaat onthouden.

De eerste zoen inleiden

Vrouwen doen dingen vaak spontaan en onbewust. Mannen voelen vaker een drang om te presteren, een drang om indruk te maken en te denken voor ze doen. Daarmee creëer je terughoudendheid en zelfs een vorm van angst in je. Want wat nu als ze niet wil dat ik haar zoen? Dan ga ik af als een gieter. En misschien krenk ik haar gevoelens wel.

De kans is groot dat je ook afgaat als een gieter en haar gevoelens krenkt als je haar niet zoent. Wanneer jij geen initiatief neemt en geen actie onderneemt, is de kans groot dat de vrouw op enig moment gaat denken dat jij haar helemaal niet zo heel leuk vindt.

En dat misschien terwijl jij in werkelijkheid stapelgek op haar bent. Dit soort miscommunicatie is heel simpel op te lossen door je moed bij elkaar te rapen en haar die eerste kus te geven.

Ik zei het al, vrouwen doen dingen spontaan en onbewust. Let er maar eens op hoe vaak vrouwen iemand aanraken die ze graag mogen terwijl ze in gesprek zijn. Bijvoorbeeld een hand op de schouder of op de bovenarm; of het vasthouden van een hand als iemand het even moeilijk heeft; of een spontane omhelzing bij vreugde of troost.

Mannen doen dat minder snel of misschien zelfs wel nooit. Toch zul je jezelf dat soort genegenheden moeten aanleren als je een vrouw voor het eerst wilt zoenen. Je kunt een vrouw namelijk niet zomaar zoenen zonder haar ooit aangeraakt te hebben.

Wanneer je met haar in gesprek bent zijn er voldoende gelegenheden om haar aan te raken. Eventjes spontaan een hand op haar schouder, haar bovenarm of een hand op haar onderrug heeft niets bedreigends in zich. Maar ze went wel aan je aanrakingen.

De kustest

Om te testen of ze echt door je gekust wil worden zijn de volgende methoden zeer bruikbaar.

Pak haar hand en praat wat met haar over het horloge, de ring of een ander sieraad dat ze draagt. Knijp zachtjes in haar hand en kijk haar aan terwijl je met haar praat en let op of ze terugknijpt. Als ze terugknijpt is dat een goede indicator dat ze die kus van je wil.

Een zelfde soort test kun je doen met haar haren. Streel haar zachtjes door haar haren terwijl je haar in de ogen kijkt en wat langzamer, en met een wat gedempte stem, verder spreekt. Als ze het goed vindt of zelfs laat merken dat ze het fijn vindt dat je een beetje met haar haren speelt, is dat ook weer een goede indicator dat ze die eerste zoen van je wil.

Wanneer je tijdens het spreken teven van haar ogen naar haar lippen kijk en vervolgens weer in haar ogen en je ziet haar precies hetzelfde doen, dan wil ze die eerste zoen zeker van je.

Ga er op dat moment dan ook voor. Stop met praten. Breng je lippen langzaam naar de hare en geef haar die eerste echte onvergetelijke zoen. Ze zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.

wouter, auteur en bedenker van Datewijsheid.nl

Wouter is auteur van dit artikel en bedenker van de website Datewijsheid.nl. Tevens is hij de auteur van de e-boeken: 'Succesvol internetdaten', 'Vrouwen versieren door gewoon man te zijn' en 'Echt man-zijn, wat vrouwen echt willen van een man'.

Vul je naam en e-mailadres in en kom er NU achter:
  1. Waarom vrouwen aardige mannen afwijzen en vallen voor de bad boy.
  2. Hoe een vrouw JOUW vriendin wordt, in plaats van een vriendin.
  3. Wat maakt dat een vrouw jou als eerste kust.
  4. De juiste stappen die leiden van ontmoeting naar slaapkamer.
  5. Hoe een vrouw dolverliefd op jou wordt.
Voornaam:
E-mailadres:

Deze website neemt je privacy serieus