Gespreksonderwerpen tijdens een date

gespreksonderwerpen date

Wat zijn goede gespreksonderwerpen tijdens een date? Een vraag die mannen vaak meer bezighoudt dan goed zou zijn. Want als je moet gaan bedenken waarover je zou moeten praten tijdens een date, dan gaat dat absoluut ten koste van een ontspannen sfeer.

Over het algemeen kan gesteld worden dat mannen communicatief minder vaardig zijn dan vrouwen. Met andere woorden: vrouwen praten makkelijker. Let er maar eens op als twee vrouwen in gesprek zijn; er valt zelden een stilte en de onderwerpen volgen elkaar in snel tempo op. Wanneer mannen met elkaar praten worden er vaak kort en bondig feiten en gedachten uitgewisseld en er wordt vooral niet teveel gezegd.

Leid de gesprekken tijdens een date

Een veelgehoorde klacht van vrouwen over mannen is: Dat mannen teveel over zichzelf praten tijdens een date en indruk proberen te maken op een vrouw. Veelal doormiddel van hoogdravende verhalen over wat ze zijn en wat ze bereikt hebben in het leven. Maar wat een vrouw zo graag van je zou willen weten is: wié je bent. Wàt je bent vindt ze een stuk minder interessant.

En dit gegeven mag je best heel serieus nemen. Want de indruk die je misschien had willen maken, maak je op deze manier totaal niet. De indruk die je waarschijnlijk maakt, is die van een saaie ongeïnteresseerde man die helemaal niet zo zeker is van zichzelf en dat probeert te verbergen met stoere verhalen.

En dat kan nooit je bedoeling geweest zijn.

Een vrouw houdt van een rustige, zelfverzekerde, geïnteresseerde en enigszins mysterieuze uitstraling bij een man. Dat zijn namelijk eigenschappen in een man waar een vrouw zich instinctief tot aangetrokken voelt.

Het prettige is dat je met een beetje oefenen die uitstraling ook kan hebben zonder dat je iets aan jezelf hoeft te veranderen. Het enige dat jij hoeft te doen wanneer je met vrouw in gesprek bent is: het gesprek leiden, oprechte interesse tonen in je gesprekspartner, en vooral minder aan het woord zijn dan zij.

Bepaal gespreksonderwerpen aan de hand van hetgeen ze je vertelt

De gespreksonderwerpen tijdens een date komen vanzelf als een gesprek op gang komt. Maar hoe krijg je een gesprek op gang?

Een eenvoudig voorbeeld:
Stel je ontmoet een vrouw voor een date en je gaat ergens zitten voor een drankje. Het valt je op dat ze een mooi horloge om heeft. Je kunt het gesprek dan heel eenvoudig openen door te zeggen dat je vindt dat ze een mooi horloge om heeft en haar vervolgens vragen hoe ze tot de keuze van juist dat horloge gekomen is.

Doordat het horloge je opvalt, je daar wat over zegt en er vervolgens een vraag over stelt, toon je jouw interesse in haar. Ze zal je er dan ook graag over vertellen. Vraag vervolgens door op wat ze vertelt. Vraag bijvoorbeeld van wat voor een sieraden ze nog meer houdt en waarom juist van die sieraden.

Naarmate je meer interesse in haar toont zal ze je steeds leuker gaan vinden en ook interesse in jou gaan tonen en vragen aan jou gaan stellen. Beantwoord vragen die ze je stelt oprecht en eerlijk. Maar houd je antwoorden kort en bondig en probeer altijd wat te vragen over te laten.

Op deze manier volgen de gespreksonderwerpen tijdens een date zich op een vloeiende en ontspannen manier op. Zelfs als je van nature niet zo'n prater bent.

De vrouw is meer aan het woord dan jij. Dat vindt ze prettig, want een vrouw vertelt graag over zichzelf. En hoe prettiger ze zich bij je voelt, hoe meer ze je zal vertellen.

Want een man die oprecht in haar geïnteresseerd is en bij wie ze zich prettig voelt, is een aantrekkelijke en charmante man. En natuurlijk wil ze dat die aantrekkelijke man haar ook leuk vindt; dus vindt ze dat je zoveel mogelijk over haar moet weten.

Wanneer tijdens een date gespreksonderwerpen op deze manier tot stand komen en ze zich prettig en op haar gemak bij je voelt, kan je met een vrouw eigenlijk overal over praten. Ja, zelfs over seks. Maar roer dat onderwerp nooit zelf aan .

Denk tot slot hier eens over na. Bij wat voor een persoon voel jij je het prettigst? Iemand die jou vermoeit met eindeloze verhalen of een persoon die oprechte interesse toont in jou.