Afgewezen worden door een vrouw: wat kun je er aan doen?

wat als je altijd maar afgewezen wordt door een vrouw? Image by buy_me_some_coffee from Pixabay

Afgewezen worden door een vrouw overkomt vrijwel iedere man die wel eens wat probeert bij een vrouw. Voor menig man zal dat een opluchting zijn. Afgewezen worden is namelijk toch wel iets waar velen mee zitten.

Bovendien wordt een afwijzing vaak gewoonweg niet begrepen. En ziet een man niet in dat hij eigenlijk lang geleden al afgewezen is.

Reden genoeg om eens wat licht te schijnen op deze netelige kwestie.

Wat doen als een vrouw je afwijst of wanneer jij je afgewezen voelt?

Vrouwen blinken niet altijd uit in helderheid. Tenminste, zo denken wij mannen erover. Een vrouw vindt namelijk vaak dat ze duidelijk genoeg is geweest.

Dat er soms toch echt stevig wat ruis op de lijn zit, blijkt wel wanneer mannen worden afgewezen door een vrouw.

Een vrouw doet er werkelijk alles aan om een man vooral geen pijn te doen wanneer ze hem afwijst. Vaak krijg je als man dan ook de beruchte woorden: “Laten we vrienden blijven” te horen. Maar wat ze eigenlijk zegt is: "Ik voel me niet tot je aangetrokken en daarom wil ik je niet meer zien en eigenlijk liever ook niet meer spreken" .

Dat de woorden: “Laten we vrienden blijven”, jou als man niet de indruk geven dat je eigenlijk afgewezen wordt, komt omdat de woorden vaak met enige twijfel en teleurstelling worden uitgesproken door de vrouw in kwestie.

De vrouw voelde zich in eerste instantie namelijk best aangetrokken tot je. Ineens verdween dat echter. Iets waar een vrouw doorgaans geen verklaring voor kan vinden, maar wel teleurgesteld over is.

Jij denkt daarentegen wellicht dat je onvoldoende je best hebt gedaan. En haar misschien niet duidelijk genoeg hebt gemaakt wat jij voor haar voelt.

Dus je voegt vervolgens de daad bij het woord, en doet alles wat in je vermogen ligt om de vrouw er alsnog van te overtuigen dat jij toch echt de ware voor haar bent.

Dergelijke acties leiden er echter meer dan eens toe dat de vrouw er juist geïrriteerd door raakt. Zodanig dat zelfs van vriendschap niet langer sprake kan zijn.

Voor zowel de man als de vrouw een vervelende en vaak verwarrende ervaring.

Maar nu weet je dat de woorden: “Laten we vrienden blijven.”, absoluut niet betekenen dat er vanuit een vriendschap alsnog iets zou kunnen ontstaan. Zelfs niet als je dat wel vertelt.

Alles wat ze probeert met die woorden is om je zo min mogelijk te kwetsen met haar afwijzing. Omdat ze je een lieve, leuke en aardige kerel vindt die beter verdient. Maar zij kan het je gewoonweg niet geven omdat ze zich niet (langer) tot je aangetrokken voelt.

Wat dan ook het verstandigste is om te doen als je deze woorden hoort is: haar afwijzing accepteren en zelf het contact met haar verbreken.

Hierbij blijf je uiteraard vriendelijk en begripvol. Maar je vertelt haar wel duidelijk en eerlijk dat een vriendschap met haar niet je bedoeling is en dat het je daarom beter lijkt dat jullie wegen zich hier scheiden.

Op deze manier voorkom je dat je tijd verspilt aan iemand die eigenlijk helemaal niet op aandacht van jou zit te wachten. En die hoogstwaarschijnlijk het contact met jou direct zal verbreken zodra zich een andere man meldt die ze interessant vindt.

Uiteraard blijft het aan jou om te bepalen welke invulling je moet geven aan de situatie.

Alle contact rigoureus verbreken is niet makkelijk. Zeker wanneer je al enige tijd contact hebt met iemand.

Dat zou ertoe kunnen leiden dat je er toch voor kiest om een vriendschappelijke band te accepteren. De kans is dan echter groot dat je je tot haar aangetrokken blijft voelen.

Dat dit tot een pijnlijke situatie kan leiden laat zich raden. Zeker wanneer je stiekem toch de hoop blijft koesteren dat ze zich vast nog wel bedenkt.

Ik zal je uit de droom helpen. De kans daarop is zeer klein. En nog veel kleiner wanneer je contact met haar blijft houden op vriendschappelijke basis.

Nogmaals, alle contact verbreken is rigoureus. En het zal weinigen aanspreken. Maar je zal er wellicht later nog wel eens aan terugdenken, als je daar toch voor gekozen hebt en het blijkt na enige tijd dat haar gevoelens voor jou niet veranderd zijn.

Want als jij alle contact verbreekt en een vrouw bedenkt zich en realiseert zich dat ze zich wel degelijk tot je aangetrokken voelt, dan zal ze zeker proberen het contact met je te herstellen. Zeker wanneer je haar afwijzing vriendelijk en begripvol hebt geaccepteerd; maar tegelijkertijd wel hebt aangegeven met wat je genoegen neemt en met wat niet.

Omdat dit een mannelijke manier van omgaan met teleurstellingen is. Een dergelijke uiting van mannelijkheid is zonder meer wat vrouwen aantrekkelijk vinden in mannen.

Wat moet je doen als je altijd afgewezen wordt?

Afgewezen worden door vrouwen hoort nu eenmaal bij het man zijn. Want als je het initiatief neemt en wat probeert, dan bestaat er altijd een kans dat dit niet het resultaat heeft dat je in gedachten had.

Afgewezen worden door een vrouw is dus nooit helemaal te voorkomen.

Temeer omdat jij als persoon lang niet altijd de reden bent waarom je afgewezen wordt door een vrouw. Ook niet als je afgewezen wordt door een date. De reden dat een date jou afwijst kan bijvoorbeeld heel simpel zijn omdat ze nog gevoelens heeft voor een ex-vriendje. En dat ex-vriendje kwam ze pas geleden heel toevallig weer tegen.

Anders wordt het wanneer je continue afgewezen wordt door vrouwen. Want dan doe je duidelijk iets verkeerd waardoor zelfs vrouwen die jou in eerste instantie leuk en interessant vonden jou op een later tijdstip alsnog afwijzen.

Als je altijd maar afgewezen wordt in de liefde dan ga je daar ongetwijfeld nu een einde aan maken als je de volgende dingen zo snel mogelijk in je leven implementeert:

Door met deze punten aan de slag te gaan, wordt de kans dat je afgewezen gaat worden door een vrouw aanzienlijk kleiner. En neemt de kans dat een vrouw zich tot je aangetrokken gaat voelen juist zienderogen toe.

Omdat je er mannelijkheid mee uitstraalt en een vrouw daadwerkelijk laat voelen en meemaken dat je een man bent. En vrouwen voelen zich nog altijd aangetrokken tot pure en onvervalste mannelijkheid.

Aan afgewezen worden kun je dus zonder meer wat doen. Echter, wanneer je al afgewezen bent door een vrouw is er geen weg meer terug. Want het gevoel dat je een vrouw gegeven hebt over jou terwijl ze in jouw nabijheid verkeerde is zo goed als onomkeerbaar.

Jij als persoon zal lang niet altijd de reden zijn dat een vrouw je afwijst. Een uitzondering daarop is wanneer je altijd wordt afgewezen door vrouwen. Dan is het raadzaam eerst wat tijd en energie aan jezelf te besteden voordat je de datingarena wederom betreedt.