De 15 signalen die vrouwen geven kunnen als ze je aantrekkelijk vinden

signalen die vrouwen geven als ze een man aantrekkelijk vinden

Vindt ze me eigenlijk wel aantrekkelijk? Het zou een vraag kunnen zijn die door je hoofd speelt tijdens een date met een vrouw die je wel erg leuk bent gaan vinden.

Er is echter een probleem met vragen zoals deze. Namelijk, dat dergelijke vragen wel eens in je hoofd rond zouden kunnen blijven spoken tijdens een date. Waardoor de kans heel aannemelijk is dat je juist daarom al die signalen mist waarmee een vrouw, veelal onbewust, probeert je duidelijk te maken dat ze je aantrekkelijk vindt.

Waarom je wilt weten of je aantrekkelijk gevonden wordt?

Zodra we een vrouw serieus leuk gaan vinden, dan zouden we heel graag willen weten of dat ook wederzijds is. Het minst slimme wat we overigens op een dergelijk moment kunnen doen is er naar vragen. Omdat de indruk die je dan achterlaat bij een vrouw, per ongeluk wel eens een hele wanhopige zou kunnen zijn.

Maar waarom willen we zo ontzettend graag weten of wij aantrekkelijk gevonden worden? Eigenlijk is hier maar één woord voor: Onzekerheid.

Onzekerheid over onszelf, onzekerheid over hoe we overkomen op vrouwen, onzekerheid over of een vrouw de date die we verzonnen hebben wel leuk vindt, onzekerheid over hoe we eruit zien, onzekerheid over wat we zeggen en reeds gezegd hebben, enzovoort.

In een poging deze onzekerheden te elimineren gaan we veelal driftig op zoek naar informatie die ons zekerheden geeft. Omdat alleen dat ons op dat moment helpen kan, onszelf weer een beetje meer op ons gemak te voelen.

Echter, omdat we vaak zo druk bezig zijn met onze eigen onzekerheden, laat dat juist de kans toenemen dat we de signalen die vrouwen geven als ze ons aantrekkelijk vinden finaal over het hoofd zien.

Maar tevens missen we dergelijke signalen vaak omdat we ze niet herkennen. Daarom volgen nu de 15 meest voorkomende signalen die een vrouw geven kan wanneer ze een man aantrekkelijk vindt.

1) Ze zoekt oogcontact en glimlacht

Het eerste duidelijke signaal dat vrouwen geven als ze een man aantrekkelijk vinden is: het zoeken van oogcontact en glimlachen naar hem.

Vriendelijk oogcontact zoeken en glimlachen is iemand het signaal geven dat je openstaat voor communicatie met diegene.

Maar daarnaast houden vrouwen er sowieso van om een man veelvuldig in de ogen te kijken. Haar in de ogen kijken en blijven kijken totdat zij het oogcontact verbreekt vertelt een vrouw bijvoorbeeld op een subtiele manier dat zij jou niet intimideert en dat jij haar naar alle waarschijnlijkheid prima de baas bent als dat van jou verlangt wordt.

Dit geeft een vrouw vertrouwen in jou en in jouw mannelijkheid. Iets wat een vrouw tevens een gevoel van veiligheid bezorgt.

Dat betekent dat je door simpelweg een vrouw in de ogen kijken direct de twee belangrijkste peilers in handen krijgt die een vrouw nodig heeft om zich tot je aangetrokken te kunnen gaan voelen.

2) Ze geeft jou haar onverdeelde aandacht

Als een vrouw jou haar onverdeelde aandacht geeft, dan mag je ook dat gerust beschouwen als een teken dat ze je leuk vindt, en zich tot je aangetrokken voelt.

Zeker als ze aan je lippen hangt als je wat vertelt en zichtbaar verlangt naar meer.

Dit signaal is overigens een signaal dat bij elk mens zichtbaar is wanneer hij of zij door iets geboeid wordt of iets erg interessant en leuk vindt.

3) Ze luistert geïnteresseerd

Zodra een vrouw je interessant en aantrekkelijk begint te vinden, zal ze tijdens het gesprek geïnteresseerd luisteren naar wat je te vertellen hebt. Dat is uiteraard prettig, maar opent geenszins de deur tot maar aan het woord blijven en te proberen haar in no-time je hele levensverhaal te vertellen.

Want juist dat doet vrouwen razendsnel afhaken. Zelfs al waren ze in eerste instantie serieus geïnteresseerd in je.

De kunst is dan ook om, zodra je de interesse van een vrouw te pakken hebt, dit vast te houden.

Iets wat je heel simpel doet door hetgeen waar ze naar vraagt te vertellen, zonder ergens te veel over uit te wijden. En door bij voorkeur iets aan je antwoord toe te voegen wat weer nieuwe vragen oproept.

Dit werkt zo geweldig goed omdat het je een beetje mysterieus maakt voor een vrouw. Dat beetje mysterieusiteit dat ervoor zorgt dat ze over je na moet gaan denken. Iets waardoor vrouwen zich alleen maar meer tot je aangetrokken zullen gaan voelen.

4) Ze stelt vragen en lacht om je grappen

Een vrouw die zich aangetrokken voelt tot je, wil je in eerste instantie vooral graag beter leren kennen, en meer te weten komen over jou als persoon. Om de reden zal ze je doorgaans dan ook steeds meer en steeds persoonlijkere vragen gaan stellen.

Beantwoord elke vraag die een vrouw je stelt eerlijk en oprecht. Maar ook hier geldt weer dat je zo veel mogelijk moet proberen om alleen antwoord te geven op wat ze vraagt. Niet meer en niet minder.

En terwijl je in gesprek bent met een vrouw en haar vragen beantwoordt zou het je vroeg of laat op kunnen gaan vallen dat ze lacht om iedere grap die je maakt, zelfs al is hij bar slecht. Ook dat is een signaal dat ze je echt een hele leuke vent begint te vinden.

5) Ze doet haar best om het gesprek gaande te houden

Vrouwen zijn van nature communicatief veel vaardiger dan mannen. Intuïtief weten vrouwen dit ook. En hebben dan ook in het geheel geen problemen met het hervatten van het gesprek, wanneer dit even stil mocht vallen.

Hoe meer toegewijd een vrouw het gesprek gaande probeert te houden, hoe aantrekkelijker ze je vindt.

6) Ze vertelt veel over zichzelf

Veel over jezelf vertellen, zelfs al wordt er niet naar gevraagd, kan worden beschouwd als een vorm van goedkeuring zoeken, indruk willen maken en aardig gevonden willen worden door je gesprekspartner. Het is iets wat vrouwen veelvuldig doen als ze een man erg leuk en aantrekkelijk vinden.

Menig vrouw gaat daarin soms zo ver dat ze zich pas realiseert dat ze eigenlijk nog maar bar weinig van jou weet, als de date allang voorbij is.

Dat kan overigens alleen maar voordelig uitpakken voor jou. Omdat hoe minder een vrouw nog van je weet, hoe aantrekkelijker je voor haar wordt. Want nogmaals, het maakt je mysterieuzer in haar ogen.

7) Ze raakt je aan als ze met je praat

Vrouwen raken elkaar veel vaker aan als ze elkaar mogen dan dat mannen dat doen. Een duidelijk signaal dat vrouwen je dan ook geven als ze je graag mogen en leuk vinden is: dat ze je steeds vaker zullen gaan aanraken naarmate ze zich meer op hun gemak voelen bij je en zich meer en meer tot je aangetrokken gaan voelen.

8) Ze zit aan zichzelf te friemelen

Wanneer een vrouw een man leuk en aantrekkelijk vindt, zal ze onbewust vaak steeds meer aan zichzelf gaan zitten. Bijvoorbeeld aan haar haren. Vaak manoeuvreert een vrouw haar haren dan op zo'n manier, dat haar nek ontbloot wordt. Dit is een ander signaal dat duidelijk maakt dat een vrouw je aantrekkelijk vindt.

Maar ook kan een vrouw veelvuldig aan haar kleren zitten of aan sierraden. En wanneer een vrouw aan haar lippen zit en ze vochtig maakt met haar tong, dan is het doorgaans hoog tijd te gaan voor een eerste kus.

9) Ze probeert je te plezieren

Een vrouw die zich aangetrokken voelt tot een man zal meer en meer haar best gaan doen om hem te plezieren. Bijvoorbeeld door zich prachtig aan te kleden en op te maken, zodat ze er op haar allerbest uitziet.

Er goed uit willen zien voor jou zou er overigens zomaar toe kunnen leiden dat ze je vraagt wat ze aan moet trekken.

Laat je in een dergelijke situatie nooit verleiden om te zeggen: "Het maakt me niet uit, kies jij maar." Maar vertel in plaats daarvan zo goed mogelijk wat je leuk zou vinden als ze dat aan zou trekken.

Beter is overigens wanneer je haar weet te vertellen wat ze eerder aan heeft gehad en wat je haar goed vond staan. Hieruit zal een vrouw namelijk afleiden dat het je echt kan schelen wat ze draagt en dat het je opvalt.

Iets wat een vrouw dermate prettig vindt dat het de kans zonder meer zal laten toenemen dat ze alleen nog maar meer haar best voor je zal doen.

10) Ze volgt jouw leiding gezeglijk

Vrouwen kunnen heel best besluiten nemen, maar eigenlijk hebben ze er stiekem een hekel aan. Met name omdat vrouwen er nogal eens aan gaan twijfelen of het besluit dat ze genomen hebben echt wel zo goed was.

Daarom laten vrouwen het nemen van besluiten graag over aan een man. Als ze op zijn leiding kunnen vertrouwen tenminste.

Het is dan ook uiterst belangrijk dat je een vrouw vanaf het allereerste moment laat merken dat ze op jouw leiding kan vertrouwen. Omdat ook het tonen van rustig assertief leiderschap een vrouw zich tot je aantrokken laat voelen.

Simpelweg omdat ook dit haar vertrouwen geeft in jou, en in jouw mannelijkheid. En inmiddels weet je hoe belangrijk dat is.

Een vrouw zal haar vertrouwen in jou doorgaans tonen door gezeglijk jouw leiding te volgen

11) Ze probeert zoveel mogelijk dicht bij je te zijn.

Zich aangetrokken voelen, vertaalt zich vaak heel letterlijk in het langzaam aan steeds dichterbij je komen. Zo dichtbij zelfs, dat je een arm om haar heen zou kunnen slaan. Bijvoorbeeld tijdens een stuk wandelen. Iets dat je dan ook even zou moeten doen. Als blijk dat jij haar net zo aantrekkelijk vindt, als dat zij jou vindt.

Hoe sterker een vrouw zich tot je aangetrokken voelt, hoe meer ze zal proberen om mogelijkheden voor zichzelf te creëren om dichtbij je te zijn. Iets wat je overigens nogmaals gerust mag beschouwen als een uitnodiging om haar aan te raken.

12) Ze doet moeite om je weer te zien en bij je te zijn

Een vrouw die zich tot je aangetrokken voelt wil jou uiteraard zo veel en zo vaak mogelijk zien. Daar zal ze dan ook haar best voor doen.

Dat betekent overigens niet dat zij het initiatief zal nemen om een date af te spreken. Wel betekent het dat ze haar uiterste best zal doen om bij je te kunnen zijn op het tijdstip van jouw voorkeur.

Om deze reden is het slim om altijd direct de dag en de tijd te vermelden als je een date wilt afspreken met een vrouw.

13) Ze test je

Vrouwen testen onbewust je mannelijkheid door middel van acties en woorden. En hoe meer ze hun twijfels hebben over jou mannelijkheid, bijvoorbeeld omdat je er te weinig van laat zien, hoe meer ze je doorgaans zullen testen.

Ook zal een vrouw je testen als je niet duidelijk bent in je bedoelingen. Bijvoorbeeld omdat je haar wel uitnodigt voor dates, maar niets probeert om haar te versieren.

Ze zou je dan bijvoorbeeld kunnen vertellen dat ze door een andere man uitgenodigd is voor een date. Iets wat echt niet zo hoeft te zijn, maar wat ze simpelweg zegt om te kijken hoe je erop reageert.

14) Ze flirt en maakt seksuele toespelingen

Zodra een vrouw zich tot je aangetrokken begint te voelen dan zul je merken dat een vrouw zich vooral vaak opener en ook flirterig gaat gedragen. Ze zal je uitdagen, om zo te ontdekken of jij haar net zo leuk vindt als zij jou.

En geloof het of niet, maar vrouwen zijn minstens net zo gek op seks als wij mannen. Dit betekent dat een vrouw zeer zeker zin krijgt in seks hebben met jou zodra ze zich tot je aangetrokken gaat voelen en zich op haar gemak voelt bij jou.

Een gegeven dat zich zeer zeker zal gaan vertalen in het maken van seksuele toespelingen als ze bij je is.

Hierbij moet je overigens een ding heel goed onthouden: van alle signalen die vrouwen kunnen geven als ze een man leuk vinden, is dit het signaal waarbij afwachten het meest uit den boze is.

Want als je verzaakt actie te ondernemen als een vrouw seksuele toespelingen maakt, dan zal dat zeker gaan voelen als een afwijzing. En een vrouw die zich afgewezen voelt, wil doorgaans niets anders dan zo snel mogelijk uit je leven verdwijnen.

15) Ze kust je spontaan

Er zijn vrouwen die het initiatief nemen niet schuwen, en die gewoon gaan voor die eerste kus als ze zich sterk aangetrokken voelen tot een man en zich op hun gemak voelen bij deze man.

Mocht je dat overkomen als man, dan kun je er doorgaans vanuit gaan dat een vrouw zich dusdanig sterk tot je aangetrokken voelt dat je alles kan krijgen van haar wat je van haar verlangt.

Tenminste als je geen geheim maakt van die verlangens en een vrouw door middel van acties duidelijk maakt wat je wilt.

Uiteraard is het niet zo dat een vrouw eerst alle 15 de signalen moet geven vooraleer gezegd kan worden dat ze je aantrekkelijk vindt. Sterker nog, bij slechts twee à drie signalen zou je eigenlijk al moeten besluiten om iets te proberen. Bijvoorbeeld, de eerste kus.

Want vrouwen geven deze signalen namelijk niet bewust af. Het afgeven van signalen waarmee man en vrouw duidelijk maken elkaar aantrekkelijk te vinden, zit diepgeworteld in ons instinct. Puurdere en betrouwbaardere signalen kunnen twee mensen elkaar dan ook niet geven.

En mocht het zelfs zo zijn dat de signalen die een vrouw geeft niet in duidelijkheid uitblinken, dan nog is het altijd beter om gewoon maar iets te proberen. Want als je iets probeert, dan is er altijd een kans dat je er iets mee wint. Als je daarentegen afwacht, dan verlies je sowieso.

Een uitspraak die een beroemde F1 coureur ooit deed is hierop mooi van toepassing:

"You don't win a race by trying not to lose "

Doelgericht proberen een vrouw te versieren en durven te gaan voor wat je wilt, behoort tot natuurlijk mannelijk gedrag en juist daarom voelen vrouwen zich ertoe aangetrokken. Doelloosheid en terughoudendheid maken je daarentegen juist minder aantrekkelijk voor vrouwen. Omdat dit alles behalve natuurlijk mannelijk gedrag is.