Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Openingszinnen voor mannen: de zin en onzin van de openingszin

Veel mannen denken dat de juiste openingszinnen belangrijk zijn bij het aanspreken van vrouwen. Maar hoe belangrijk is een openingszin werkelijk?

Wie zoekt op "openingszinnen" in Google, komt websites tegen die hele verzamelingen geslaagde en minder geslaagde openzinnen herbergen. Echt heel moeilijk is het dan ook niet om aan een paar bruikbare te komen.

Wat je echter nooit moet vergeten is dat vrouwen die vaak worden aangesproken door mannen al een heel scala van openingszinnen gehoord hebben; van hele slechte die bol staan van de vunzigheid, tot eigenlijk best wel leuke waar ze daadwerkelijk om konden lachen.

Hoe belangrijk is het gebruik van een openingszin?

Hoe belangrijk het is om een openingszin te gebruiken? Eigenlijk niet zo heel belangrijk. Want de openingszin op zich doet het 'm niet echt. Het is namelijk veel belangrijker hoe je iets zegt, dan wat je zegt.

Een goede openingszin is nogal eens confronterend en gewaagd. Daar is op zich niets mis mee, zolang je maar goed weet hoe je reageren moet op de reactie die een vrouw geeft op jouw openingszin.

Want houd er rekening mee dat een vrouw je een koekje van eigen deeg teruggeeft als je haar de kans geeft. En wanneer je haar reactie slapjes en onzeker pareert, dan kan die zogenaamd goede openingszin wel eens ernstig tegen je gaan werken.

Geslaagde openingszinnen hebben vaak wat brutaals. Iets wat een vrouw net even op het verkeerde been zet. Aantrekkelijke spontane vrouwen kunnen een beetje brutaliteit wel waarderen in een man. Het geeft aan dat je zelfvertrouwen hebt. Dat je lekker in je vel zit en het je eigenlijk niet zoveel boeit wat ze ervan vindt. Maar die indruk moet je dan wel vast weten te houden.

Wanneer je op een enigszins brutale manier een vrouw aanspreekt kun je erop wachten dat ze onbewust direct een test op je afvuurt. Om te kijken of je echt zoveel zelfvertrouwen hebt als dat je doet voorkomen. Vaak zal ze dan ook een rake opmerking terugplaatsen. Aan jou de taak vervolgens om haar te laten zien dat je daar al op gerekend had.

Een openingszin is in feite dus pas goed, als jij in je rol weet te blijven. Spreek je een vrouw op een enigszins brutale manier aan, blijf dan ook dat beetje brutaal tot het bittere einde. Zodra je uit je rol valt, en eigenlijk dus laat zien dat je helemaal niet dat zelfvertrouwen hebt dat je pretendeerde te hebben, dan ben je gezien.

De betere manier om vrouwen aan te spreken

Zeker wanneer je normaal gesproken ook niet zo'n grote mond hebt, kun je de openingszin vaak beter maar laten voor wat het is, je eigen plan trekken en je daarmee direct onderscheiden van de meeste mannen.

Het aanspreken van een vrouw gaat namelijk altijd nog zeer goed met de simpele woordjes 'Hoi' of 'Hallo'.

Vervolgens stel je jezelf voor op de gebruikelijke manier en open je het gesprek met een welgemeend compliment over iets dat ze draagt. Bijvoorbeeld een mooi horloge. Aansluitend vraag je iets over dat horloge. Vraag waar ze dat horloge vandaan heeft en waarom ze juist voor dat model gekozen heeft.

Door te tonen oprecht geïnteresseerd te zijn, zal een vrouw eerder open staan voor een gespek met jou dan wanneer je flitsende en risicovolle openingszinnen op de verkeerde manier gebruikt. En aangezien alles begint met een aangenaam gesprek, zou dat het doel moeten zijn waarop je jezelf richt als je een vrouw gaat aanspreken.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren