Welke complimentjes je absoluut moet geven aan vrouwen

Vaak wordt gedacht, dat vrouwen complimentjes geven helpt om een goede indruk te maken. En dat vrouwen je er aardiger en leuker door gaan vinden. Echter, meer dan eens levert het geven van complimentjes juist niet het resultaat op, wat we ervan verwacht hadden.

Is dat omdat vrouwen het tegenwoordig niet meer zo leuk vinden om complimentjes te krijgen? Of omdat ze er teveel krijgen?

Nee, als een compliment niet het resultaat geeft wat je ervan verwacht had, dan komt dat meestal omdat het compliment niet het juiste compliment was en het niet op de juiste manier en niet op het juiste tijdstip gegeven werd.

Complimenten die je zeker niet moet geven

Om in gesprek te komen met een vrouw, wordt er nogal eens gegrepen naar een compliment om het gesprek te openen. Bijvoorbeeld iets als "Wat heb je mooie ogen. Wil je wat van me drinken?".

Een vrouw een compliment geven over haar uiterlijk wordt, zeker door mooie vrouwen, vaak anders geïnterpreteerd dan je zou verwachten. Waarschijnlijk zeg jij het omdat je inderdaad vindt dat ze mooie ogen heeft. Maar wellicht ook omdat je wilt dat ze je leuk gaat vinden.

Echter, mooie vrouwen hebben datzelfde compliment al vele malen eerder gehoord in hun leven. En telkens wanneer een man haar dat complimentje gaf, bleek al snel dat hij wat van haar wilde.

Dus linkt een vrouw dat compliment na verloop van tijd, en alle andere complimenten over haar uiterlijk, aan mannen die wat van haar wilden.

En omdat zoveel mannen al hetzelfde tegen haar gezegd hebben, zal ze je manier van aanspreken bovendien beschouwen als niet bijster origineel.

Het zal je dan ook niet verbazen dat, een vrouw een compliment geven over haar uiterlijk, je kansen bij haar op zijn minst niet zal laten toenemen.

Feitelijk zouden je versierpogingen meer kans hebben gehad als je gezegd zou hebben "Wat heb je mooie ogen. Wil je met me naar bed?"

Want dan was je in de ogen van de vrouw in ieder geval eerlijk geweest over je intenties. Iets wat een vrouw doorgaans meer waardeert dan 'gespeelde' oprechtheid, met als onderliggend doel om haar in bed te krijgen.

Complimentjes die je zeker wel moet geven

Betekent dit dan dat je vrouwen helemaal geen complimentje meer kunt geven?

Uiteraard kun je een vrouw een complimentje geven. Een welgemeend compliment van een leuke man doet iedere vrouw goed.

Echter, een compliment doet een vrouw alleen goed wanneer je een compliment maakt over iets waar ze naar alle waarschijnlijkheid serieus wat voor gedaan heeft.

Zo zou je bijvoorbeeld gerust een compliment kunnen geven zoals:

"Ik zag je aan komen en ik moet je zeggen dat ik vind dat je zeer vrouwelijk en elegant loopt. Heb je dat ooit ergens geleerd of heb je het van nature?"

Een compliment als dit geeft aan dat andere dingen dan alleen haar uiterlijk je opvallen. Bovendien gebruik je op deze manier het compliment tevens om een gesprek met haar de openen.

Het is een bekend gegeven dat wanneer je een vrouw een beetje durft te plagen en haar aan het lachen kunt maken, dit bijdraagt aan de mate waarin je door de vrouw aantrekkelijk wordt bevonden.

Dit heeft alles te maken met: dat plagen betekent dat je zelfverzekerd bent. En niet zoekt naar haar goedkeuring of aardig gevonden wilt worden. Eigenschappen die door vrouwen als zeer aantrekkelijk worden beschouwd bij een man.

Van dit gegeven kun je optimaal gebruik maken door haar als het ware te plagen met een compliment. Hiervoor neem je een geijkt compliment over haar uiterlijk. Alleen geef je er deze keer een wending aan die ze totaal niet verwacht. Iets wat bij haar een reactie oplevert als "Jij hebt lef om dit tegen me te zeggen"

Een complimentje die een dergelijke reactie kan uitlokken zou kunnen zijn "Wat heb je prachtige ogen. Alleen jammer dat de kleur van je trui/topje/shirt/blouse/hemdje er niet echt bij past".

Wanneer je dit zegt met een beetje een glimlach op je gezicht, waardoor ze zich direct af gaat vragen of je het nu echt meent of dat je haar maar een beetje zit te plagen, dan kan dit ervoor zorgen dat jullie binnen enkele momenten de grootste schik hebben samen.

Lachen samen en schik hebben met een vrouw is belangrijk. Omdat een man die een vrouw aan het lachen kan maken, zichzelf daarmee al heel snel zeer aantrekkelijk maakt voor vrouwen.

Kortom: een vrouw een oprecht compliment geven over iets waar ze moeite voor heeft moeten doen is goed. Omdat het een vrouw een goed gevoel geeft over haarzelf, wanneer iemand het opmerkt en het waardeert in haar. Maar een uitgekauwd standaard complimentje geven aan een vrouw kan ook goed uitpakken, als je het mixt met een leuk plagerijtje.