Hoe spreek je een vrouw aan?

hoe een vrouw aanspreken moet

Als jij jezelf de vraag stelt: "Hoe spreek je een vrouw aan?", dan zouden we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen stellen, dat jij vrouwen aanspreken en een praatje maken onvoldoende gedaan hebt in je leven.

Iets wat overigens absoluut geen schande is. Want er is best wat lef voor nodig, om een leuke vrouw zomaar zonder echte reden aan te spreken. Zeker wanneer je het zelden of nooit doet.

Bovendien stellen we onszelf de vraag: "Hoe spreek je een vrouw aan?", nog wel eens wat aan de late kant. En wel als we een vrouw al erg leuk vinden en graag met haar willen praten, maar daar nog niet de moed voor hebben kunnen verzamelen.

Hoe een vrouw aanspreken niet moet

Ook jij bent ze vast wel eens tegengekomen: straatverkopers en promotors die op zaterdag rondlopen in het centrum van de stad, en proberen hun spullen de slijten aan voorbijgangers.

Doorgaans wil je, met name door de manier waarop ze je benaderen, het liefst zo snel mogelijk van ze af zien te komen.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je zo reageert? Terwijl je over het algemeen toch best vriendelijk benaderd wordt. En geregeld ook nog door vrouwen die er heel niet onaardig uitzien.

Eigenlijk is het heel simpel. Het enige wat degene die jou aanspreekt namelijk interesseert, is het product dat ze aan de man willen brengen. Waarbij je al aan de manier waarop ze je benaderen merkt, dat het iets is wat mensen eigenlijk niet willen hebben.

Ze willen dus overduidelijk iets van jou, wat jij ze hoogstwaarschijnlijk niet zal willen gaan geven. Bovendien ontbreekt het ze doorgaans volledig aan interesse in jou als persoon.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat jij niet staat te springen om met een dergelijk persoon in contact te komen.

Echter, als je dit gaat vergelijken met hoe de gemiddelde man een vrouw zou aanspreken op straat, dan zijn er heel veel overeenkomsten met de manier waarop de straatverkoper het probeert.

Want waarom spreek je een vrouw aan? Omdat je haar leuk vindt, haar telefoonnummer wilt en een date met haar wilt. Maar vooralsnog ben je er niet overtuigd dat een vrouw je zomaar leuk zou kunnen gaan vinden.

Omdat je jezelf dan waarschijnlijk niet had afgevraagd hoe je een vrouw aanspreekt. Maar had je het gewoon gedaan en wel gezien wat er vervolgens zou gebeuren.

Met andere woorden: jij spreekt een vrouw aan, met als doel om iets van haar te krijgen wat ze je, althans in jouw beleving, waarschijnlijk niet wil geven.

En ook jij hebt ergens ooit geleerd, dat om zoiets ondanks dat toch voor elkaar te krijgen, je net iets aardiger en net iets meegaander zult moeten zijn dan je normaal gesproken bent.

Maar daarmee geef je een vrouw nou juist precies datzelfde gevoel als wanneer een straatverkoper haar zou aanspreken. En dus zal ze in dat geval, ook bij jou zo snel mogelijk proberen weg te komen.

Hoe je probleemloos iedere vrouw aanspreekt

Ieder mens is dol op aandacht en op mensen die oprecht interesse tonen. Daarbij vinden vrouwen het aantrekkelijk in een man, wanneer hij duidelijk blijk geeft van: dat hij het lef heeft om recht op zijn doel af te gaan, en te gaan voor wat hij wil. Waarbij het hem om het even is of ze tijd voor 'm heeft. Hij vindt haar leuk en dus wil hij haar dat laten weten. Wat ervan komt, boeit hem nog niet zo. Want misschien is ze wel helemaal niet zo leuk als dat ze eruit ziet.

Door een dergelijke houding en uitstraling, laat je een vrouw meteen weten dat jij je ervan bewust bent dat er nog zoveel meer vrouwen zijn die je had kunnen aanspreken, maar dat alleen zij op dit moment absoluut jouw interesse heeft. En dat je vindt, dat je het niet moet nalaten om haar dat te gaan vertellen. Het zal je niet verbazen, dat je een vrouw daarmee direct een goed gevoel geeft over zichzelf.

Wanneer je dan ook nog eens alle aandacht voor haar hebt en oprecht interesse toont in haar, dan toon jij haar een man die ze graag beter zou willen leren kennen, en waarmee ze dan ook graag zou willen daten.

Maar hoe vertaal je een dergelijke houding en uitstraling nou naar een manier waarop je een vrouw het best kunt aanspreken?

Doelgerichtheid, zelfvertrouwen, mannelijkheid en ook innerlijke kracht uitstralen is van cruciaal belang op het moment dat een vrouw je voor het eerst ziet.

Dit kun je allemaal in één keer uitstralen door een vrouw zodra je haar ziet direct te benaderen. En haar aandacht als het ware op te eisen, door middel van een lichte aanraking op haar bovenarm of schouder, oogcontact en een vriendelijk glimlach. Vervolgens behoud je het oogcontact en vertel je haar de reden waarom je haar aanspreekt. En dat met een kalme vriendelijke stem, terwijl je fier rechtop en zelfverzekerd voor haar staat.

Wat je precies zegt is van onderschikt belang, en kan zoiets simpels zijn als: "Hoi, ik zag je voorbij lopen en ik vind je er zo leuk uitzien dat ik je dat gewoon even moest komen vertellen." Vervolgens stel je jezelf aan haar voor.

Want aantrekkelijk voor een vrouw word je niet door wat je zegt, maar door hoe je iets zegt.

Een vrouw aanspreken is op zich dus niet zo heel moeilijk. Lastiger voor menig man is: wat je gaat zeggen direct nadat je haar hebt aangesproken.

Maak ook dat niet te moeilijk voor jezelf. Kijk simpelweg naar haar en kijk gewoon even om je heen. Dan zul je ongetwijfeld snel iets vinden wat je opvalt, of waar je jezelf direct iets over af zou kunnen gaan vragen.

De gedachte, de vaststelling, de bewering of de vraag die tijdens het kijken in je opkomt, kun je vervolgens gewoonweg met haar delen, en er een gesprek over beginnen.

Eigenlijk maakt het niet uit op welke manier je het gesprek voorzet. Zolang jouw oprechte interesse in haar blijkt uit de gespreksonderwerpen die je aansnijdt, zit je goed. Waarbij je vragen probeert af te wisselen met vaststellingen, meningen, gedachtes en ervaringen. En ook de omgeving, en de situatie waarin jullie je bevinden kunnen prima onderwerpen van gesprek zijn.

Na enige tijd merk je vanzelf of een vrouw je leuk vindt en het gesprek met jou op prijs stelt. Want dan zal ze:

Op deze manier wordt een gesprek leuk, en interessant. En door oprechte interesse te tonen in haar als persoon, kom je ook al snel wat dingen te weten over haar. Dingen die je kunnen helpen bij het organiseren van een eerste date met haar.

Het is heel slim om daar direct aan te denken zodra je een vrouw aanspreekt. Want tegen een man die zelfverzekerd en charmant overkomt, en die bovendien oprecht geïnteresseerd is haar, zal een vrouw niet snel 'Nee' zeggen als hij haar uitnodigt voor een date. En een date organiseren is makkelijker wanneer je een idee hebt van wat je gemeen hebt en van wat de ander leuk vindt.

Het antwoord op de vraag:"Hoe spreek je een vrouw aan?", dat heb je nu. Waarmee je over voldoende kennis beschikt om een vrouw succesvol aan te spreken, een praatje te maken, en haar uit te nodigen voor een date. Maar kennis wordt pas ook een vaardigheid, zodra je opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk brengt.

Wat concreet betekent: Nu naar buiten gaan en het direct proberen.