Hoe hou ik het gesprek gaande met een date?

Twijfel je erover of je een gesprek wel gaande weet te houden tijdens een date? Of is het je al eens niet gelukt en wil je er wel eens een oplossing voor?

Een gesprek gaande houden is ook niet altijd even makkelijk. Zeker niet wanneer je het spannend vind om met die persoon te praten. En wetend dat je tot elkaar veroordeeld zult zijn voor de duur van de date.

Kijk eens anders naar een date

Wanneer je gaat daten met een vrouw, dan geeft dat uiteraard een bepaalde spanning. Want je vindt die vrouw leuk en bent dan ook bereid alles te doen om te voorkomen dat de date mislukt.

Maar wat je altijd moet onthouden wanneer je voor het eerst een date hebt met iemand is, dat het onmogelijk is dat het met iedereen klikt. De eerste date is er dan ook mede voor bedoeld om dat uit te gaan vinden.

Als tijdens de eerste date het gesprek niet lopen wil, dan zou het ook gewoon heel goed kunnen zijn dat het toch niet zo goed klikt met je date zoals je gehoopt en gedacht had.

Iets dat je jezelf overigens niet persoonlijk aan zou moeten trekken. Omdat dit nu eenmaal kan gebeuren tijdens een sociale interactie met iemand die je nog niet goed kent.

Bovendien is het zo dat wanneer jij onder vrienden, kennissen, familie en collega's prima in staat bent om een gesprek gaande te houden, je dat tijdens een date ook prima zou moeten lukken.

Dat je bang bent dat het je tijdens een date niet gaat lukken, komt doorgaans omdat je een date beschouwd als iets bijzonders. En dan ook vind dat je bijzondere dingen moet gaan doen en gaan zeggen. Bijvoorbeeld om een goede indruk te maken op je date.

Vergeet echter nooit dat je date ook maar gewoon een mens is. En dat zij, zelfs al is ze leuk, ook best zenuwen zal hebben voor een eerste date met jou.

Tenslotte zal een vrouw alleen maar met je gaan daten als ze je een leuke man vindt. Dus ook zij hoopt dat jij haar na de eerste date nog steeds leuk zult vinden.

Daarbij komt dat het jouw natuurlijke rol als man is om ervoor te zorgen dat een vrouw zich veilig en beschermd voelt in jouw nabijheid. Dit houdt ondermeer in dat een vrouw zich al snel minder zenuwachtig zal gaan voelen als ze zich beschermd en veilig bij jou voelt.

Dat bereik je als eerste door zelf niet zenuwachtig te zijn. Of door er in ieder geval voor te zorgen dat je laat merken dat je er niet echt mee zit. Bijvoorbeeld door er een grap over te maken.

Zo houd je een gesprek makkelijker gaande

Tijdens een date kan het altijd gebeuren dat een gesprek stilvalt. Want tenslotte ken je elkaar nog niet zo heel goed. En dan kan het soms wat lastig zijn om te bedenken welk gespreksonderwerp nu eens aan te snijden.

Iets wat menig man absoluut helpt tijdens een date is goed gebruik te maken van de wetenschap dat:

Daarbij vind ieder mens het prettig wanneer een ander persoon oprechte interesse in hem of haar toont.

Dit betekent dat, wanneer jij tijdens een date de gesprekonderwerpen veelvuldig op haar en haar persoontje betrekt, luistert naar wat ze je vertelt en doorvraagt op hetgeen zij je vertelt, zij jou zonder meer aantrekkelijk zal gaan vinden. Simpelweg omdat je oprechte interesse in haar toont.

Bovendien zal een vrouw zich door jouw geïnteresseerdheid sneller op haar gemak bij jou voelen.

Zeker wanneer jij er in het begin van het gesprek voor zorgt dat je je vragen inluidt door eerst iets over jezelf te vertellen. Zodat de reden waarom je iets vraagt tevens duidelijk is. Ook dat helpt meestal om mensen zich op hun gemak bij jou te laten voelen.

Hoe meer jij er in het begin van de date voor weet te zorgen dat een vrouw zich op haar gemak bij jou voelt, hoe meer een vrouw over zichzelf zal gaan vertellen. En dus hoe makkelijker voor jou het gesprek gaande houden wordt.

Praten met een vrouw is te vergelijken met het aanmaken van een vuurtje. Je moet er even moeite voor doen om het vuurtje brandend te krijgen. Maar als het eenmaal brandt, dan hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat het blijft branden, door geregeld nieuw hout op het vuurtje te gooien.

Mocht er tijdens het gesprek toch eens een stilte vallen, dan zijn gesprekken doorgaans op de volgende manieren eenvoudig weer op gang te brengen:

Tevens houden vrouwen erg van gesprekken die over helemaal niets gaan. Gesprekken die gewoon puur bedoeld zijn om je te vermaken en lol te hebben.

Iets wat in dit kader eigenlijk altijd werkt is, samen naar iemand kijken en daar samen een verhaal bij verzinnen. Waar zou deze man of vrouw zijn of haar kleren kopen? Hoe zou hij of zij wonen? Wat voor een werk zou hij of zij doen, enzovoort.

Hetzelfde doen met stellen en echtparen is ook altijd erg leuk. En vormt uiteraard ook weer genoeg gespreksstof. Want relaties is een ander favoriet gespreksonderwerp van vrouwen.

Uiteraard gaat een gesprek gaande houden met iemand altijd het makkelijkst wanneer jij je lekker voelt. En in een omgeving bent waarin jij je prettig voelt. Zorg er dan ook voor dat je dat in ieder geval voor jezelf regelt wanneer je een date gaat plannen met een vrouw. Bijvoorbeeld door haar naar jou toe te laten komen voor een eerste date.