Hoe je in WhatsApp simpel een gesprek op gang houdt met vrouwen

Tekstberichten sturen, onder meer via WhatsApp, vormt een belangrijk onderdeel van ons contact met leuke vrouwen. Vooral omdat het gewoon zo lekker makkelijk is om even een berichtje te sturen.

Maar juist dat gemak waarmee we via WhatsApp kunnen praten met vrouwen zorgt ervoor dat we het contact dat we hebben met een vrouw ook razendsnel kunnen verprutsen. Hetzelfde geldt uiteraard voor Tinder en andere vormen van communicatie met vrouwen die via tekstberichten verloopt.

Hoe goed doe jij het bij leuke vrouwen op WhatsApp?

Of je goed bezig bent of niet kun je redelijk betrouwbaar bepalen aan de hand van het gedrag van vrouwen op WhatsApp.

Beantwoordt een vrouw een bericht van jou over het algemeen namelijk vlug, en doet ze ook haar best om het gesprek gaande te houden, dan kun je er gerust vanuit gaan dat ze serieus geïnteresseerd is in je.

Duurt het daarentegen lang voordat een vrouw reageert, en is het bovendien een korte weinig zeggende reactie die je krijgt, dan mag je ervan uitgaan dat de interesse in jou maar zeer beperkt is.

Een uitzondering hierop is wanneer iets anders op dat moment haar aandacht vraagt. Maar dat geldt alleen wanneer ze op de meeste van jouw berichten wel snel reageert.

Bij menig man is het volgende scenario echter nogal eens meer regel dan uitzondering:

En zeker wanneer je nog maar net contact hebt met deze vrouw via WhatsApp, dan zijn dergelijke acties doorgaans dodelijk voor de eventuele reeds opgebouwde aantrekkingskracht.

Maar helaas is dat lang niet de enige manier waarop serieuze kansen volledig teniet worden gedaan.

Nietszeggende berichten

Want ook het sturen van berichten in de trant van: "Hoi, hoe is het?", "Hoi, heb je leuke plannen dit weekend" en "Hoi, heb je een fijne dag vandaag?" helpen je eerder van de wal in de sloot dan dat ze je verder helpen.

Want ondanks dat het een blijk is van interesse in een vrouw, weet een vrouw veelal niet goed wat ze moet zeggen en hoe ze er precies op moet reageren. Bovendien:

De reden waarom is niet echt belangrijk. Want het gevolg is namelijk altijd hetzelfde. En wel dat een vrouw reageert met een heel kort antwoord waar je eigenlijk niets mee kan, of ze antwoordt zelfs helemaal niet.

Kortom, het is soms beter om helemaal niets te sturen dan een bericht sturen dat op het zojuist besproken type bericht lijkt.

Teveel vragen stellen

Een andere wijze waarop menig man zijn kansen razendsnel verkleint is: teveel vragen stellen.

Een tekstbericht bevat bij voorkeur niet meer dan één vraag. Waarbij je altijd moet proberen te voorkomen dat je een vraag stelt waar iemand eerst over na moet denken. En waarbij je moet proberen een vraag te stellen die simpelweg leuk is om te beantwoorden.

Beter dan een vraag stellen is echter:

  1. een statement te maken
  2. een standpunt innemen
  3. of een aanname te doen

Je zou moeten proberen dit een stuk vaker te doen dan het stellen van een vraag. Omdat dit een vrouw over het algemeen meer prikkelt om te reageren dan een vraag.

Een voorbeeld:

Ze vertelt jou dat ze is wezen shoppen voor schoenen, en dat het lastig kiezen was tussen twee paar schoenen die ze gezien heeft.

Dan zou je kunnen vragen: "en voor welke schoenen heb je gekozen?"

Maar doorgaans zal ze eerder reageren op de volgende prikkelende en licht plagende aanname:

"Dus je hebt niet gekozen, en gewoon alle twee de paren gekocht"

Het doen van aannames, en ook het maken van statements, heeft naast dat dit het gesprek voor een vrouw aantrekkelijker maakt tevens nog een andere voordeel. Namelijk, dat je haar nog even lekker kunt doorplagen, wat voor een antwoord ze ook geeft.

Want als ze inderdaad alle twee de paren heeft gekocht dan kun je zeggen: "Hoe vrouwelijk. Betekent dit nu dat je straks van een man verlangt dat hij een aparte inloopkast bouwt voor je schoenen?"

En als ze wel een keuze heeft gemaakt en slechts een paar heeft gekocht, dan kun je zeggen: "En je weet nu echt heel zeker dat je het juiste paar gekozen hebt?"

Hoe lekkerder een vrouw in haar vel zit, des te meer schik ze heeft als je haar plaagt. Iets wat je absoluut zoveel mogelijk in je voordeel moet proberen te gebruiken. Omdat vrouwen zich nu eenmaal sterk aangetrokken voelen tot mannen die haar aan het lachen kunnen maken.

Te snel Te veel vertellen

Ook met te snel te veel over jezelf vertellen vergooi je je kansen bij een vrouw sneller dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Zeker bij WhatsApp, maar ook bij andere vormen van uitwisselen van tekstberichten, moet je als stelregel houden dat je alleen datgene over jezelf vertelt waar een vrouw expliciet naar vraagt.

Maar waar mannen vooral nog wel eens de neiging toe hebben is, een vrouw middels WhatsApp vertellen hoe leuk hij haar vindt. Dit en andere uitspraken waarmee het voor een vrouw, die je nog nauwelijks kent, direct duidelijk wordt dat ze je krijgen kan zijn dodelijk voor elke kans die je bij haar hebt.

Probeer dan ook op alle manieren te voorkomen dat je via WhatsApp ook maar iets zegt over hoe leuk je haar werkelijk vindt. Laten blijken dat je een vrouw leuk vindt mag uiteraard. En wel door haar simpelweg met regelmaat uit te nodigen om samen iets te gaan doen.

Te lange berichten sturen

Apps als WhatsApp zijn bedoeld voor het versturen van korte berichten. Laat je er dan ook op generlei wijze toe verleiden om een tekstbericht te versturen dat meer weg heeft van een e-mail dan van een tekstbericht.

Zoals je wellicht weet dankt Twitter zijn populariteit aan het feit dat berichten niet langer mogen zijn dan 140 tekens. Precies dat is namelijk wat maakt dat berichten snel en makkelijk te lezen zijn en tevens dat snel reageren bijna altijd mogelijk is.

Uiteraard zal ook een vrouw sneller reageren op jouw berichten wanneer je ervoor zorgt dat je jouw berichten kort houdt.

Hoe je via WhatsApp zo aantrekkelijk mogelijk chat met vrouwen

Hoe je aantrekkelijk chat met vrouwen via WhatsApp dat hebben we hiervoor grotendeels al besproken. Maar toch zijn er nog enkele tips die ik je niet wil onthouden.

TIP 1) Gebruik WhatsApp waarvoor het bedoeld is

WhatsApp zou vooral moeten dienen als communicatiekanaal voor het maken van afspraken om elkaar weer te gaan zien. Want een liefdesrelatie kan alleen opgebouwd worden door middel van persoonlijk contact en het samen ondernemen van dingen.

Probeer je er dan ook zoveel mogelijk van te weerhouden om in de avond, of wanneer dan ook, hele gesprekken te voeren via WhatsApp in het kader van elkaar beter leren kennen.

Het klopt, je komt inderdaad dingen van de ander te weten als je chat via WhatsApp. Maar elkaar leren kennen dat gaat niet via WhatsApp, en ook niet via Tinder, datingsite en iedere andere vorm van communicatie via tekstberichten.

Want de communicatie via tekstberichten mist namelijk een paar hele essentiële zaken die nodig zijn om elkaar echt te leren kennen en te begrijpen. Namelijk: lichaamstaal, gedrag en intonatie tijdens het spreken.

Juist daarom is het ook zo vreselijk belangrijk om de communicatie via tekstberichten licht, luchtig, vrolijk en simpel te houden. Waarbij het doel altijd weer is: een afspraak maken om elkaar weer te gaan zien en samen iets te gaan doen.

TIP 2) Reageer niet altijd even vlot

Wacht gewoon eens langer voordat je reageert of reageer gewoon eens niet.

Dat maakt het verlangen naar een bericht van jou niet alleen groter, maar opent tevens de mogelijkheid om eens onverwacht wat leuks te sturen. Dat maakt een vrouw des te blijer met een bericht van jou, waardoor ze nog lang aan jou en je bericht zal denken.

Maar die vlieger gaat uiteraard alleen op wanneer je eerder al voldoende aantrekkingskracht hebt opgebouwd.

Iets wat zich zogezegd uit in het doorgaans snel op je berichten reageren. Maar tevens in dat ze:

Hierbij kun je gerust stellen dat hoe meer van bovenstaande punten je in het gedrag van vrouwen op WhatsApp herkent, hoe sterker vrouwen zich tot je aangetrokken voelen.

TIP 3) Wees onvoorspelbaar op WhatsApp

Onvoorspelbaar zijn licht in de lijn van wat we besproken hebben in tip 2, maar gaat toch nog ietsjes verder. Want het is helemaal niet erg om eens een avondje lol te hebben op WhatsApp met een vrouw. Je moet er alleen geen gewoonte van maken.

Sterker nog, wees juist eens kort van stof en reageer vooral eens niet op berichten van haar als het overduidelijk is dat zij niets te doen heeft, en wel zin heeft om de avond WhatsAppend met jou door te brengen.

Want juist dat zal ervoor zorgen dat ze nog meer aan je gaat denken, nog meer met je bezig is in haar hoofd en zich nog sterker tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Om te bewijzen dat dit zo is, heb je maar een vraag aan jezelf nodig. Die vraag luidt:

Wanneer denk jij het meest aan een vrouw?

Juist! Op de momenten dat ze net iets te lang niets van zich laat horen!

Probeer juist van dit gegeven dan ook zo optimaal mogelijk gebruik te maken wanneer jij je aangetrokken voelt tot een vrouw en meer van haar wil.

TIP 4) Creëer mysterie rond jezelf

Het zal je inmiddels duidelijk geworden zijn dat hoe meer je ervoor zorgt dat een vrouw in haar hoofd met je bezig is, hoe sterker ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen. En hoe meer ze vanzelfsprekend dan ook haar best zal gaan doen om je weer te kunnen gaan zien als jij dat wilt.

Een eerste manier om dat te doen hebben we zojuist in tip 3 besproken.

Een minstens net zo doeltreffende manier is iets van mysterie rond jezelf creëren. Mysterie rond jezelf creëren is makkelijker dan het lijkt. Want het is eigenlijk niets anders dan ervoor zorgen dat er altijd iets te vragen overblijft. Dat betekent heel eenvoudig dat:

Door dit te doen schep je voor jezelf tevens de mogelijkheid om een vrouw soms eens aangenaam te verrassen. Door iets te zeggen of te doen wat ze niet direct van jou verwacht had.

Hiermee zorg je er namelijk wederom voor dat een vrouw veel met jou bezig is in haar hoofd. Dat een vrouw zich juist hierdoor sterker tot je aangetrokken gaat voelen weet je inmiddels.

TIP 5) Schrijf netjes en verzorgd

Menig man heeft een manier van schrijven ontwikkeld die allerbelabberdst is. Wat hij wil zeggen wordt veelal in één lange rij van woorden aan elkaar gebakken, waardoor je als snel twee keer moet gaan lezen om te begrijpen wat er nou eigenlijk precies gezegd wordt.

Ik kan je op een briefje geven dat vrouwen de tijd niet hebben, en ook de tijd niet zullen nemen, om een onduidelijk bericht te proberen te begrijpen.

De kans dat een vrouw reageert op je bericht wordt dan ook direct al vele malen groter wanneer je wat je wilt zeggen netjes en verzorgd onder woorden brengt.

Bovendien voelen vrouwen zich aangetrokken tot intelligentie in een man. Terwijl je door onverzorgd te schrijven juist een luie maar vooral ook een domme indruk maakt.

En er is geen makkelijker manier te bedenken om je intelligentie te tonen dan door netjes en verzorgd te schrijven zoals je dat op school geleerd hebt. Wat betekent dat je iedere zin begint met een hoofdletter en eindigt met een punt.

Wanneer je er dan vervolgens voor zorgt dat je actief schrijft en iedere zin ontdoet van woorden en zindelen die eigenlijk niets toevoegen, dan schrijf je al bijna als vanzelf tekstberichten die:

Een voorbeeld:

Ik denk dat het leuk is om elkaar eens te gaan ontmoeten.

Deze zin kan veel korter, actiever en zal een stuk meer zelfvertrouwen uitstralen als je schrijft:

Ik wil je graag ontmoeten.

Een vrouw probeert onbewust altijd en op alle mogelijke manieren zo snel mogelijk meer te weten te komen over de man in wie ze geïnteresseerd is.

Dat betekent onder meer dat de letterlijke inhoud van het bericht voor een vrouw niet het allerbelangrijkste is. Minstens net zo belangrijk is hoe het geschreven is, wanneer het geschreven is, hoe lang er tussen dit bericht en het vorige bericht heeft gezeten en wat er tussen de regels gezegd wordt met het bericht dat je gestuurd hebt.

Met andere woorden: als je op WhatsApp met leuke vrouwen chat en je wilt dat het je wat oplevert, dan is het raadzaam om alles wat je van dit artikel opgestoken hebt daadwerkelijk ook te gaan gebruiken bij elk gesprek dat je via WhatsApp met leuke vrouwen hebt.