Hoe moet ik daten en hoe doe ik dat succesvol?

hoe date ik succesvol

Als je nog onervaren bent met daten of het is om wat voor een reden dan ook lang geleden dat je voor het laatst gedate hebt, dan zou dat de vraag op kunnen roepen:" Daten, hoe doe je dat en hoe maak je er een succes van?Ē

Een absoluut terechte vraag. Want je zult de eerste en zeker de laatste niet zijn die na een date denkt: " Okť, wat is hier gebeurt, waarom begrijp ik er helemaal niets van, en wat nu te doen? "

Wat is daten?

Kortom, een date wordt lang niet altijd het succes dat je in gedachten had.

Overigens is die kans er altijd. Want je kunt nu eenmaal nooit met iedereen een klik hebben die je in je leven ontmoet.

Maar het zou jammer zijn wanneer een date mislukt omdat je eigenlijk niet goed weet hoe je dat precies doet, dat daten. Want daar is zonder meer wat aan te doen.

Daten is een verbastering van het Engelse woord dating. Een woord dat we zouden kunnen vertalen als: uitgaan. Maar dan wel uitgaan met iemand in wie je bijzonder geÔnteresseerd bent.

Vroeger werd het nog wel eens "een afspraakje hebben" genoemd.

Een afspraakje hebben was nogal eens een zenuwentoestand. Omdat de man in kwestie de vrouw met wie hij dit afspraakje wilde vaak al wel heel erg leuk was beginnen te vinden.

Het daten van nu verschilt daar niet heel veel van. Want ook nu nog gieren de zenuwen menigeen door de keel, alleen al bij de gedachten aan een date.

Maar laat nou juist dat redelijk makkelijk te ondervangen zijn. En wel door direct een praatje te gaan maken met die vrouw en haar uit te nodigen voor een date zodra je ook maar het geringste vermoeden hebt dat je deze vrouw wel eens heel leuk zou kunnen gaan vinden.

Hoe vrouwen een date benaderen

De belangrijkste reden hiervoor is dat vrouwen een date doorgaans een beetje anders benaderen dan mannen. Als een vrouw namelijk ingaat op een uitnodiging voor een date, dan doet ze dat omdat ze nieuwsgierig is naar wie die man is die haar heeft uitgenodigd.

Nieuwsgierigheid die je onder andere opwekt door heel dapper een vrouw mee uit te vragen. Je toont haar hiermee namelijk direct dat er minimaal enige mannelijkheid in je schuilt, dat je enig zelfvertrouwen hebt en dat je lijkt te durven gaan voor wat je wilt.

Voor een vrouw zijn dit 3 belangrijke indicatoren dat ze te maken heeft met iemand die er niet alleen uitziet als een man, maar die zich ook gedraagt als een man.

Een leuk onderhoudend en ongedwongen praatje met jou en een spontane uitnodiging voor een date is dan ook veelal al voldoende voor een vrouw om ja te zeggen tegen deze date met jou.

Inderdaad, voor vrouwen geldt soms precies hetzelfde als voor de belastingdienst: Moeilijker kunnen ze het niet maken, makkelijker wel.

Vrouwen accepteren een date relatief makkelijk omdat ze er vaak heel anders instaan dan mannen. Een vrouw is slechts nieuwsgierig naar de man die haar mee uit vraagt. En wil daarom best wat tijd investeren om die man beter te leren kennen.

Want wie weet is hij echt wel zo leuk en aantrekkelijk als hij lijkt.

Wacht even! Maar je uiterlijk is toch ook een belangrijke reden voor een vrouw om met je uit te gaan?

Niet echt. Wat voor een vrouw echt telt is je uitstraling, en wat je doet met wat je hebt en hoe je ermee omgaat.

Met andere woorden: als je je gelukkig voelt met het leven dat je hebt, en een beetje aandacht besteedt aan jezelf en aan je gezondheid, dan zit je bij het overgrote deel van de vrouwen al zo goed als geramd.

Dit betekent dat een vrouw jou tijdens een date gewoon wil meemaken zoals je echt bent. Zodat ze zelf kan ontdekken wie jij werkelijk bent, en of in jouw nabijheid verkeren haar een goed gevoel oplevert.

Nogmaals, voor vrouwen geldt soms hetzelfde als voor de belastingdienst: Moeilijker kunnen ze het niet maken, makkelijker wel.

Waarom mannen daten vaak zo moeilijk vinden

Wij mannen maken het daten vooral vaak zelf zo onnodig moeilijk.

Onder meer door veel te lang te wachten met een vrouw op date te vragen. Dat doen we vaak namelijk pas op het moment dat we al dusdanig veel voor een vrouw voelen, dat we er al zowat slapeloze nachten van krijgen en aan bijna niets anders meer kunnen denken.

Dat kan een man overkomen omdat hij al gevoelens kan ontwikkelen voor een vrouw puur op basis van haar uiterlijk.

Dat brengt ons direct bij de grootste valkuil voor iedere man. Een valkuil waarvan iedere man zich terdege bewust moet zijn en altijd oog voor moet houden. Anders zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat je er keer op keer in lazert.

In die valkuil lazeren betekent niet meer en niet minder dan dat direct al je kansen bij een vrouw verkeken zijn. En dat is zeker niet de reden waarom je een vrouw uitnodigt voor een date.

Maar hoe komt dat dan precies, dat je je kansen zo snel verspelen kan bij een vrouw?

Zoals gezegd, voor een vrouw is een date, en dan met name de eerste date, bedoeld om te ontdekken wie jij bent en wat voor een gevoel in jouw nabijheid verkeren haar geeft.

Maar jij zal niet de eerste zijn die diezelfde date ziet als de uitgelezen mogelijkheid om te proberen een vrouw aan je te binden. Je zal dan ook zeker de eerste niet zijn die na de eerste date al niet kan wachten om zijn gevoelens kenbaar te maken aan zijn date.

Menige vrouw schrikt daar vooral van, en zal zich overvallen voelen en zich echt geen raad weten met de situatie. Het gevolg is dan meestal ook dat een vrouw zich het liefst zo snel mogelijk uit de voeten maakt nadat een man zijn gevoelens voor haar kenbaar heeft gemaakt.

Iets wat je wellicht beter zal gaan snappen, nu je weet hoe een vrouw een date beleeft.

Wat doen met een date en hoe je een date tot een succes maakt

Als man moet je dan ook serieus proberen om een date net zo te gaan beleven als een vrouw.

En dat krijg je zogezegd uiterst simpel voor elkaar door een vrouw direct uit te nodigen voor een date zodra je ook maar het geringste vermoeden hebt dat je haar wel eens heel leuk zou kunnen gaan vinden.

Daarmee garandeer je direct alvast voor een groot deel het succes van een date.

Want juist omdat je nog geen gevoelens hebt voor je date, zal je een date ook heel anders gaan plannen, omdat er gevoelsmatig minder vanaf hangt.

Tevens zal je je minder druk maken en veel minder zenuwachtig voelen voor een date. Hierdoor kom je vanaf het allereerste moment veel relaxter, veel natuurlijker en veel zelfverzekerder over op een vrouw.

En dat is echt alles wat je nodig hebt om de juiste indruk te maken op een vrouw.

Doe daarom echt je uiterste best om vanaf nu zo naar vrouwen en naar het daten te kijken. Want dan zul je namelijk heel snel gaan ontdekken dat je met veel minder moeite, stress en zenuwen veel grotere successen behaalt.

Want het geheim van succes hebben met daten ligt absoluut niet in alles uit de kast halen om te imponeren en om indruk te maken op een vrouw.

Die goede indruk heb je namelijk al eerder gemaakt. Namelijk al toen je dat praatje met haar maakte en haar uitnodigde voor een date. Want als de indruk die je op haar gemaakt hebt niet goed genoeg zou zijn geweest, dan had je nu namelijk geen date met haar gehad.

Succes met daten zit Ďm vooral in de eenvoud. In de eenvoud van het samen simpelweg iets leuks gaan doen, waarbij je de vrouw als het ware een kijkje gunt in jouw leven.

Dat betekent onder meer dat je absoluut niet met een vrouw moet gaan overleggen wat leuk zou zijn om te gaan doen samen. Het is zonder meer aardig als je dat wel doet. Maar helaas maakt aardig zijn je niet aantrekkelijk voor een vrouw.

Om deze reden moet je een date dan ook helemaal zelf plannen, waarbij jullie samen iets gaan doen wat jij leuk vindt. Een alternatief is: samen iets gaan doen waarvan je uit een eerder gesprek met haar weet dat jullie dat beiden leuk vinden.

In principe is elke date waarbij je samen iets gaat doen goed genoeg. Wij mannen zijn van nature namelijk nu eenmaal niet zo goed in zitten en niets doen en maar praten. Denk ter leering ende vermaeck gewoon maar eens aan wat je met je vrienden doet.

Meestal ga je met vrienden iets doen, en ondertussen praat je wat. Maar ook zonder veel praten, maar wel iets doen samen, kunnen mannen een perfect gezellige tijd met elkaar hebben.

Om nu zo goed en vooral ook zo relaxed mogelijk over te komen op een vrouw, is het voor jou als man dan ook zaak een situatie te creŽren waarin jij je alvast ontzettend prettig voelt.

Een vrouw zal zich dan al snel net zo prettig gaan voelen. Want de gemiddelde vrouw maakt het namelijk niet zo bar veel uit waar een man haar mee naartoe neemt op date. Zolang hij haar maar een veilig gevoel geeft en zij een goed gevoel overhoudt aan het verkeren in zijn nabijheid.

Dat betekent dat je met een vrouw in veel gevallen gerust iets kan gaan doen, wat je met een goede vriend ook zou kunnen gaan doen.

Je moet er alleen wel voor zorgen dat je voldoende gelegenheid creŽert om met elkaar te praten. En dat je haar kan aanraken, kan omhelzen en kan kussen als je daar de behoefte toe voelt.

Want een date is pas een succes als een vrouw je graag zou willen gaan geven wat je van haar wilt en verlangt.

Waar je over praat tijdens een date

We kunnen gerust stellen dat je tijdens een date overal over praten kunt. Waarbij de enige gespreksonderwerpen die je beter kunt vermijden die onderwerpen zijn waar een discussie over zou kunnen ontstaan. Daarbij valt te denken aan onderwerpen zoals:

 1. Geloof.
 2. Politiek.
 3. De misstanden in de wereld en in onze multiculturele samenleving.

Nu zou je kunnen zeggen, dat elkaars mening over bepaalde zaken ontdekken ook bijdraagt aan elkaar leren kennen. Dat klopt helemaal. Alleen dragen dergelijke onderwerpen doorgaans niet echt bij aan een leuke, gezellige en ongedwongen sfeer die zeker tijdens de eerste dates zo ontzettend belangrijk is.

Dat maakt vanzelfsprekend gesprekken over mislukte relaties en andere zaken uit het verleden die negatieve gevoelens opwekken tevens pertinent ongeschikt om over te praten tijdens een date.

Toch raakt menigeen onbedoeld wel eens in een dergelijk gesprek verzeild met een date. Iets wat op zich allerminst een ramp hoeft te betekenen. Zolang je er maar slim mee omgaat.

De slimste manier om hiermee om te gaan is door een vrouw heel even haar verhaal te laten doen. Daarmee geef je haar op zín minst het gevoel dat je best bereid bent om ook daar soms even over te praten. Vervolgens snijd je een nieuw en vrolijker gespreksonderwerp aan.

Nogmaals een date is bedoeld om een vrouw beter te leren kennen, en om te ontdekken of ze bij je zou kunnen passen.

De enige goede manier om dat te doen is door, tijdens de gesprekken die jullie hebben, vragen te stellen die haar de gelegenheid geven om jou dingen te vertellen over zichzelf. Bijvoorbeeld over welke wensen en verlangens ze heeft en over haar dromen en passies en over wat ze gedaan heeft en welke keuzes ze heeft gemaakt en hoe die haar gevormd hebben tot wie ze vandaag is.

Dit is echt alles wat je nodig hebt om van een date een succes te maken. Daarbij hoeft een date echt niet perfect te verlopen. Want ook jouw date zal negen van de tien keer niet zeer ervaren zijn in het daten.

Meestal doe je het dan ook al meer dan goed genoeg wanneer je zoals gezegd zelf de date plant, wat je gepland hebt voor de date kalm en gecontroleerd uitvoert, en er tegelijkertijd voor gezorgd hebt dat zij zich prima op haar gemak heeft gevoeld, en met plezier terugdenkt aan haar date met jou.

Wanneer zoen je en ga je seks met elkaar hebben?

Als je in de praktijk toepast wat je in dit artikel hebt gelezen, dan is de kans heel redelijk dat je meerdere dates met dezelfde leuke vrouw in het verschiet gaat hebben.

Iets wat antwoorden op volgende vragen zou kunnen verlangen:

 • Wanneer zoen je?
 • Wanneer ga je seks met elkaar hebben?

Vragen die overigens dikwijls voortkomen uit de wil om alles zo perfect mogelijk te doen, en er tevens alles aan willen doen om het niet te verknallen.

Echter, daarmee vergoot je juist de kans dat het gaat mislukken. Want onbewust teveel bezig zijn met plannen en erover nadenken leidt er nogal eens toe dat je:

 1. Juist de signalen gaat missen die een vrouw je geeft als ze graag door je gezoend zou willen worden of seks met je zou willen hebben.
 2. Geforceerd en onnatuurlijk overkomt.
 3. Te graag lijkt te willen, waarmee je een vrouw onbedoeld het gevoel zou kunnen geven dat je wanhopig bent.

En geen van die 3 dingen wil je uiteraard. Gelukkig voorkom je dit relatief eenvoudig door je er vooral niet te druk over te maken, en de mogelijkheid om een vrouw te kussen en/of seks met haar te hebben simpelweg te creŽren zodra je voelt dat dit is wat je wil.

Kun je dat dan zomaar doen, zonder opdringerig over te komen?

Absoluut! Sterker nog, een vrouw verwacht zelfs van je dat je wat probeert. Want waarom wil je anders met haar daten?

Dit betekent tegelijkertijd dat als je tijdens een date helemaal niets probeert, je een vrouw onbedoeld wel eens het gevoel zou kunnen geven dat je haar niet leuk en aantrekkelijk genoeg vindt.

Hoe vaak zie je elkaar en wanneer is er sprake van een relatie?

Als een man een vrouw serieus leuk vindt, dan wil hij eigenlijk het liefst dat een vaste relatie zo snel mogelijk een feit is. Want gevoelsmatig is dat dan geregeld en kan hij zich weer bezig gaan houden met andere dingen.

Bovendien zijn mannen over het algemeen niet zoín fan van emotionele roller coasters. En dus is menig man er alles aan gelegen om hier zo snel mogelijk een einde aan te maken.

Probeer je hiervan echter te weerhouden. Niet alleen omdat vrouwen juist met volle teugen genieten van de emotionele roller coaster die bij daten en verliefdheid hoort, maar die emotionele roller coaster ook echt nodig hebben. En wel om zich aangetrokken tot je te blijven voelen en om verliefd op je te kunnen worden.

Dit betekent dat jij als man niets anders doet dan blijven initiŽren om tijd met elkaar door te brengen en een vrouw kenbaar te maken dat jij haar leuk en aantrekkelijk vindt.

Ten eerste doe je dit door haar steeds weer uit te nodigen om samen wat te gaan doen. Maar daar hoort tevens bij dat je tijdens de dates steeds een stapje verder gaat.

Woorden en het uiten van gevoelens zijn daarbij overigens uit den boze. Omdat ze in dit stadium meer slecht dan goed.

Acties daarentegen vergroten jouw aantrekkingskracht op een vrouw juist. Tijdens dates uit je jouw gevoelens voor een vrouw dan ook uitsluitend door middel van acties.

Acties waarmee je jouw gevoelens voor een vrouw kunt uiten zijn onder meer:

 • Daten.
 • Haar jouw onverdeelde aandacht geven en oprechte interesse tonen in haar als persoon.
 • Aanraken.
 • Omhelzen.
 • Kussen.
 • Vrijen.
 • Seks.

En zolang je deze acties onverminderd blijft herhalen, dan vertelt dit een vrouw overduidelijk dat jij haar leuk en aantrekkelijk vindt en meer van haar wilt.

Wacht met het onder woorden brengen van je gevoelens dan ook geduldig totdat een vrouw haar gevoelens voor jou met je deelt.

Haar gevoelens voor jou met je delen is voor een vrouw namelijk de manier om je duidelijk te maken dat zij jou minstens net zo leuk en aantrekkelijk vindt en klaar is voor een volgende stap.

Het is overigens tevens onnodig om te praten over het aangaan van een vaste relatie of niet. Want door geregeld tijd met elkaar door te brengen, ontstaat er zonder meer een band. Een band waarvan jullie beiden vanzelf wel gaan voelen of die band de naam liefdesrelatie mag dragen of niet.

Kortom, daten is helemaal niet zo moeilijk. Je hoeft alleen maar even te weten hoe je het op de juiste manier doet. Waarbij het vooral belangrijk is dat, als je een relatie wilt met een vrouw, je de vrouw laat bepalen in welk tempo de relatie zich ontwikkelt.

Proberen het tempo al dan niet onbewust op te voeren en een vrouw onbedoeld een kant op te dwingen leidt er doorgaans alleen maar toe dat een vrouw zich juist steeds meer van je zal proberen te verwijderen.

Hetzelfde geldt voor te snel te veel contact met elkaar hebben en te snel te veel tijd met elkaar doorbrengen.

Als je wilt dat een vrouw zich tot je aangetrokken blijft voelen en verliefd op je wordt, dan zul je haar juist met regelmaat de gelegenheid moeten geven om je te missen.

Dit betekent dat met name tussen het eerste aantal dates best een aantal dagen mag zitten waarin je op geen enkele wijze contact met elkaar hebt.

Probeer sowieso serieus het appen en andere vormen van contact tussen dates zoveel mogelijk te beperken. En ze alleen te gebruiken voor het maken van een nieuwe afspraak om elkaar weer te gaan zien.

Want ook vandaag de dag nog is persoonlijk contact en fysiek tijd met elkaar doorbrengen echt de enige goede manier om een liefdesrelatie met iemand op te bouwen.

Datingtips die je mogelijk ook interesseren