Moet je iets als een cadeau meenemen op een eerste date?

cadeau eerste date voor een vrouw

Menig man vindt dat hij iets moet meenemen voor een vrouw op een eerste date. Iets van bloemen of een ander cadeau. Maar is dat nou wel iets wat je zou moeten doen?

Een cadeau meenemen op een eerste date zou inderdaad gezien kunnen worden als attent. Maar iets meebrengen op een eerste date kan een vrouw ook zomaar het gevoel geven dat jij jezelf niet goed genoeg voor haar vindt. En hoopt dat met een presentje te kunnen compenseren.

Dat zal ongetwijfeld niet je bedoeling zijn. Raadzaam is daarom om voorzichtig te zijn met wat je meeneemt voor een date. En misschien is het besluit om helemaal niets mee te nemen wel het beste.

Is het echt beter om niets mee te brengen op een eerste date?

Op een date behoor jij zelf het presentje te zijn voor een vrouw. Die geweldige vent bij wie zich volledig op haar gemak voelt en met wie ze een aangename tijd zal beleven waar ze nog vaak aan terug zal denken.

Als je dat voor elkaar weet te boksen, dan zal een vrouw zich tot je aangetrokken gaan voelen en reikhalzend uitkijken naar volgende date met jou.

Je kunt je tijd dan ook veel beter besteden aan een origineel date idee dan aan het vinden van een leuk cadeautje.

Dat betekent overigens niet dat een presentje meenemen echt helemaal uit den boze is.

Ooit had ik over een cadeau meenemen op een date een interessante gedachtewisseling met een vrouw die ook schreef over het wel en wee van daten, maar dan bekeken vanuit vrouwelijk oogpunt.

Want zij bracht graag iets mee voor haar date. En dat was absoluut niet omdat ze zichzelf niet de moeite waard vond. Ze vond het gewoon leuk om een kleinigheidje mee te brengen waarvan ze vond dat het bij die persoon paste. Zijn lievelingschocoladereep bijvoorbeeld, als hij haar daar eens over verteld had. Of een krantenknipsel of een tijdschrift dat ze reeds gelezen had en waarvan ze dacht dat haar date daar plezier van zou kunnen hebben.

Je zou daarmee mogen stellen dat de uitzondering op de regel voor het geven van een cadeau op een eerste date is: een welgemeend kleinigheidje dat te maken heeft met iets waarover jullie reeds gesproken hebben bijvoorbeeld.

Alsjeblieft geen bloemen

Nu zou je het met een vrouw vanzelfsprekend ook gehad kunnen hebben over wat voor bloemen ze mooi vindt. Want er is bijna geen vrouw die niet van bloemen houdt en die er niet van houdt om ze te krijgen.

Toch is bloemen meenemen als cadeau voor een date niet slim. Ten eerste omdat je niet weet welk gevoel het krijgen van bloemen een vrouw geeft. De ene vrouw vindt het attent, maar de ander kan het krijgen van bloemen beschouwen als teveel.

Een vrouw bloemen geven op een date is in elk geval onhandig. Want je moet ze ergens laten tijdens de date. Bovendien worden bloemen er niet mooier op als ze te lang geen water krijgen.

En juist deze ongemakken kunnen ervoor zorgen dat een vrouw soms meer met haar gedachten bij de bloemen is dan bij jou. Simpelweg omdat een vrouw het verschrikkelijk zal vinden als er iets met je presentje gebeurt.

En ook geen knuffelbeest

Aan een knuffelbeest meenemen als cadeau wordt ook nogal eens gedacht. Maar ook een knuffelbeest is volledig ongeschikt voor een eerste date. Want zoals je wellicht weet is een eerste date slechts bedoeld om elkaar genoeg te leren kennen om te bepalen of je vaker tijd met elkaar zou willen doorbrengen of niet.

Dat betekent dat er een redelijke kans is dat je elkaar na een eerste date nooit meer gaat zien.

En dan heeft ze, als de date daadwerkelijk mislukt, een knuffel in huis die haar constant herinnert aan een teleurstellende date.

Ik denk dat je nu wel kan raden wat voor gevoel het krijgen van een knuffelbeest op een eerste date een vrouw kan geven. In ieder geval geen prettig gevoel dat zal bijdragen aan een succesvolle date.

Een knuffelbeest kan uiteraard wel een leuk cadeau zijn als je al een aantal dates met haar hebt gehad en het duidelijk is dat jullie gevoelens voor elkaar hebben

Als je dan perse iets mee wilt brengen …..

Bloemen en knuffelbeesten zijn dus absoluut geen cadeaus voor een eerste date. En eigenlijk kun je gewoon beter helemaal niets meenemen op een eerste date.

Maar als je je daar echt niet prettig bij voelt, dan moet je er zogezegd voor zorgen dat het iets welgemeend en kleins is dat betrekking heeft op een gesprek dat jullie eerder met elkaar hebben gehad.

Sowieso scoor je als man zonder meer altijd punten wanneer je iets doet met wat een vrouw je heeft vertelt. Want dat vertelt een vrouw dat jij luistert, dat het je oprecht interesseert wat ze je vertelt en dat je vooral ook nieuwsgierig bent naar haar als persoon.

Het is echter altijd beter om iets te doen met wat ze je vertelt, dan wat ze je vertelt om te zetten in een cadeau. Omdat geld uitgeven nu eenmaal makkelijker is dan ergens moeite voor moeten doen. Bijvoorbeeld iets organiseren op basis van wat ze je verteld heeft.

Je snapt het denk ik al. Neem liever geen cadeau mee op een eerste date. Tenzij er niet te veel tijd, geld en denkwerk mee gemoeid is.

Dus schiet je iets leuks te binnen, iets ludieks, sympathieks, unieks, handel daar dan gerust naar. En zo lang je zorgt dat het iets kleins is, kun je het gewoon in je zak houden tot een geschikt moment.

Dan is het echt verrassend en kan het bijdragen aan het succesvol verlopen van de eerste date.