Hoe laat ik een vrouw merken dat ik haar leuk vindt?

een vrouw laten merken dat je haar leuk vindt

Een vrouw laten merken dat je haar leuk vindt, kan op twee manieren. De goede manier en de manier die zo faliekant fout is, dat jouw aantrekkingskracht op haar vrijwel direct als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.

En het meest vervelende is, dat het op het eerste gezicht helemaal niet zo fout lijkt. Want het is lief. En zou zelfs heel romantisch over kunnen komen op een vrouw. "Wat kan daar nou mis mee zijn?" zou je denken.

Nou heel veel. Voor menig man zal dit dan ook geen prettige pagina worden om te lezen.

Wat menig man werkelijk waanzinnig fout doet

Nederland behoort tot de top 5 van meest vervrouwelijkte landen ter wereld. Voor mannen op liefdesjacht betekent dit gegeven min of meer een ramp. Want de vervrouwelijking van onze maatschappij heeft tot gevolg dat mannen steeds minder mannelijk worden.

Wat er onder andere toe geleid heeft, dat we tegenwoordig met een perfect gestylde baard en nagels en kaalgeschoren ballen in de smaak proberen te vallen bij de vrouwen.

Verder dan dat kun je eigenlijk niet van je mannelijkheid verwijderd raken.

Omdat het een manier is van met jezelf omgaan die we van vrouwen hebben overgenomen. Het heet niet voor niets: jezelf optutten. Maar daar valt misschien nog wel mee leven.

Erger is hoogstwaarschijnlijk dat we echt bijna niets meer zelf kunnen. Zelfs een fietsband plakken of een wiel verwisselen van de auto, kan menig man niet meer. En als hij dan al eens iets probeert, dan staat het bloed binnen de kortste keren in zijn perfect gemanicuurde afwashandjes. Omdat je met zulke weke handjes nog geen fatsoenlijke schroevendraaier kunt vasthouden. Handjes ook waar nog maar zo weinig kracht in zit, dat je er nog geen potje boontjes van Hak mee los kunt draaien.

Als je voorvaderen nog zouden leven, zou dit alles bij elkaar voordoende reden kunnen zijn om angstvallig geheim te houden dat jij een nazaat van hen bent. Want een toonbeeld van mannelijkheid ben je op deze manier allerminst.

Het klinkt wellicht grappig. Maar dat is het niet. Want voor velen van ons is dit tegenwoordig bittere waarheid, en is er van de broodnodige mannelijkheid nog maar schrikbarend weinig over.

En helaas blijft het daar niet bij. Menig man is namelijk zo ontzettend verwijfd geworden, dat de angst hem al om het hart slaat, als hij iets moet doen dat zich meer dan een teenlengte buiten zijn comfort zone bevindt.

We verschansen onszelf bij voorkeur dan ook het liefst veilig achter het beeldschermpje van onze smartphone, en appen, en Facebooken en Tinderen ons de blaren op de vingers.

Ja dat klopt, vrouwen leren we ook zo wel kennen. Maar hoe lang doe jij er gemiddeld over om de moed bij elkaar te rapen om een vrouw mee uit te vragen, en haar daadwerkelijk te gaan zien?

Valt het jou eigenlijk nog wel op dat er dagelijks om je heen ontzettend veel leuke vrouwen rondlopen? Vrouwen die smachten naar een echte vent die nog wel de ballen heeft om haar aan te spreken. Al is het maar gewoon om haar te laten weten dat hij haar leuk vindt.

Waarom denk je dat vele vrouwen iedere dag weer hun stinkende best doen om er zo leuk mogelijk uit te zien? Nee, dat doen ze absoluut niet alleen voor zichzelf.

En als we dan min of meer per ongeluk een keer gaan daten met een vrouw, dan weten we niet wat we moeten gaan doen en weten we niet wat we moeten zeggen. En zelfs als een vrouw ons innig kust, dan weten we soms nog steeds niet zeker of ze ons echt wel leuk vindt.

Een ernstiger gebrek aan zelfvertrouwen hebben als man is bijna niet mogelijk.

Ook maken we er ons tijdens een date nogal eens schuldig aan, een vrouw te behandelen alsof ze de laatste vrouw op aarde is die ons leuk vindt. En hebben we vaak na de eerste date, maar zeker na de tweede date, al zoveel gevoelens voor haar, dat het onmogelijk wordt om dat nog langer voor onszelf te houden.

En dus gaan we het haar vertellen. Nee, we laten haar niet merken dat we haar leuk vinden. Want dat durven we namelijk niet. Maar vertellen durven we wonderlijk genoeg wel.

Wellicht omdat we ons er zo verschrikkelijk onzeker door voelen, dat we smachten naar haar goedkeuring, en de verlossende woorden die ons vertellen dat ze ons ook zo ontzettend leuk vindt.

Meestal echter, gaat ze je absoluut niet vertellen wat je gehoopt had. Maar wil ze veelal vooral graag vrienden blijven. Waarna je vervolgens gek genoeg al snel steeds minder van haar verneemt.

Zou het dan toch zo kunnen zijn dat ons aardige, lieve, zachte, meegaande gedrag echt voor geen ene meter werkt?

En dat het nu dan toch echt tijd wordt om dingen anders aan te gaan pakken?

Had ik je al verteld dat dit geen erg leuke pagina ging zijn om te lezen?

Toch mag je nu best trots zijn op jezelf, wanneer het voorgaande min of meer ook op jouw van toepassing is, en je toch door bent blijven lezen. Want dat betekent simpelweg, dat er ergens in jou een goede dosis mannelijkheid zit.

Namelijk het mannelijke vermogen om kritiek te incasseren, ter harte te nemen, en er wat mee te gaan doen. Omdat je weet dat als een andere man je voor je kloten geeft, hij dit doet omdat hij om je geeft en het beste met je voorheeft.

Wat jou dan ook nog slechts te doen staat, is je mannelijkheid leren tonen in je omgang met vrouwen.

Zodra je jouw mannelijkheid naar behoren weet te tonen aan een vrouw, dan kan ze je bijna alles vergeven. Zelfs dat je er als een verwijfd watje bijloopt. Als het je eigen keuze is tenminste, en je er niet zo bijloopt om erbij te willen horen.

Hoe je als een man laat merken dat je een vrouw leuk vindt

We denken veel na over het 'andere geslacht' en de liefde. En we praten erover, lezen erover en dubben erover.

Wellicht zit je nu bijvoorbeeld wel te dubben over: of ik gewoon maar wat zit te zwammen, of dat ik echt wel eens gelijk zou kunnen hebben.

Dat mag uiteraard. Want een slimme vent zou niet voetstoots alles maar aan moeten nemen wat hem vertelt wordt. Wijs word je namelijk vooral van zelf nadenken.

Soms echter, moet je juist niet teveel willen nadenken. Maar gewoon doen wat werkt. Met de nadruk op: DOEN. En je moet vooral DOEN, wanneer er gevoel en emotie in het spel is. Ofwel dingen die verstandelijk niet te bevatten zijn.

Bijvoorbeeld: waarom voel je jezelf tot de ene vrouw ongelofelijk sterk aangetrokken en tot een andere vrouw helemaal niet. Terwijl ook zij er toch echt heel leuk uitziet. De reden waarom dat zo is, is voor ons mensen onmogelijk te bevatten.

Bijna net zo onmogelijk is: een vrouw begrijpen. Je kunt je als man een slag in de rondte denken en analyseren, en denken dat je een vrouw begrijpt, totdat ze ogenschijnlijk zonder reden plotseling van gedachten verandert.

Dat het voor ons als man onmogelijk is om een vrouw te begrijpen, komt omdat vrouwen dingen doorgaans besluiten op basis van het gevoel dat ze ergens bij hebben. Wij mannen daarentegen besluiten op basis van observaties, gedachten, kennis en overtuigingen. Dingen dus waar je een verklaring aan kan hangen. Iets wat bij gevoel een heel stuk lastiger is.

De enige keer dat we dit niet doen, is wanneer we ons aangetrokken voelen tot een vrouw. En omdat wij mannen, vergeleken met vrouwen, een stuk minder ervaren zijn in het omgaan met gevoelens en emoties, weten we vaak niet zo goed wat we ermee aanmoeten.

Dat verkaart dan ook, waarom we vaak zulke domme streken uithalen als we verliefd zijn. Streken vooral, waar vrouwen op hun beurt helemaal niets van begrijpen.

Misschien kunnen we in dit kader dan ook gerust wel stellen dat de man die zijn gevoel en emoties het beste onder controle weet te houden, waarschijnlijk het meest succesvol zal zijn met vrouwen.

Want waar wij mannen het liefst zo snel mogelijk handelen om zo onze gevoelens en emoties te beteugelen, genieten vrouwen juist met volle teugen van een achtbaan van emoties en gevoelens.

Met andere woorden: een man wil juist het liefst zo snel mogelijk weten of een vrouw hem leuk vindt, terwijl een vrouw stiekem juist zo lang mogelijk niet echt zeker willen weten dat hij haar leuk vindt.

Daarom is haar gaan vertellen hoe leuk je haar vindt, de allergrootste blunder die je maar kunt maken. Want daarmee ontneem je een vrouw namelijk in een klap alle gevoelens, emoties en onzekerheden die ze juist nodig heeft om zich tot je aangetrokken te gaan voelen.

Maar hoe moet het dan wel? Hoe laat je een vrouw dan wel merken dat je haar leuk vindt?

Een kenmerk van een aantrekkelijke mannelijke man is al sinds we nog berenvellen droegen en in holen woonden: dat hij een vrouw vertelt wat hij voor haar voelt, door dingen te doen waaruit zij kan opmaken wat hij voor haar voelt.

En ook vandaag de dag werkt dat nog steeds uitstekend. Zoals bijvoorbeeld:

Dit zijn stuk voor stuk uitstekende manieren om een vrouw te laten merken hoe ontzettend leuk je haar vindt, en hoe graag je bij haar bent. Maar omdat er geen woord aan te pas komt, voelt een vrouw slechts dat je haar leuk vindt, maar weet ze het niet helemaal zeker. En precies dat zorgt ervoor dat ze zich tot je aangetrokken blijft voelen.

Kortom: het enige juiste om een vrouw te laten merken dat je haar leuk vindt is:

  1. Geen woorden, maar daden.
  2. Doen in plaats van zeggen.
  3. Goedkeuring geven en initiatief nemen, in plaats van op goedkeurig wachten voordat je iets doet.

Simpelweg omdat dit de mannelijke manier is van handelen, en van omgaan met een vrouw die je leuk vindt.

En die mannelijke manier is nodig omdat er ondanks de vervrouwelijking van onze maatschappij één ding onveranderd is gebleven: en dat is dat een vrouw zich nog steeds het allersterkst aangetrokken voelt tot elke vorm van mannelijkheid in een man.