Seksuele aantrekkingskracht, wat is dat eigenlijk en hoe wek je dat op

Dat seksuele aantrekkingskracht je met elkaar in bed doet belanden, dat mag voor zich spreken.

Maar hoe ontwikkelt seksuele aantrekkingskracht zich nu eigenlijk? En is zoiets wel op te wekken? Of ontstaat het gewoon en is het gewoon dikke pech als het niet ontstaat?

Je instinct bepaalt

Seksueel aantrekkelijk ben je zogezegd voor vrouwen als ze met je naar bed willen. Daar zal geen onduidelijkheid over bestaan.

Echter, seksueel aantrekkelijk zijn voor vrouwen heeft minder met uiterlijk te maken dan je zou denken. Uiteraard helpt het wanneer je er goed verzorgd uitziet. En dat het duidelijk is dat je aandacht aan jezelf besteedt. Iets wat mensen eigenlijk automatisch doen wanneer ze lekker in hun vel zitten en zich gezond voelen.

Of iemand seksueel aantrekkelijk is, bepaal je niet met je verstand. Het is puur je instinct dat bepaalt of iemand al dan niet aantrekkelijk voor je is. Dat maakt aantrekkingskracht ook zo'n onbegrijpelijk iets. Doorgaans kunnen mensen je niet echt vertellen waarom ze met elkaar in bed zijn beland en seks hebben gehad. Het is gebeurd en ze hebben ervan genoten. Dat is het enige wat ze doorgaans met zekerheid kunnen zeggen.

Aantrekkingskracht heeft alles te maken met onze menselijke natuur en de wil om onze genen te laten voortleven. Om deze kans zo groot mogelijk te maken zijn ook wij, net als elke andere diersoort, daarvoor op zoek naar een zo sterk en zo gezond mogelijke partner om ons voort te planten.

Mannen bepalen instinctief de gezondheid van een vrouw op basis van hun uiterlijk. Mooi haar, een gladde huid, mooie ogen en een stralende lach zijn voor mannen kenmerken van een gezonde vrouw.

Vrouwen daarentegen zoeken instinctief vooral naar een partner die in staat is haar en hun kroost een veilige en beschermde omgeving te bieden. En een partner die in staat is haar en hun kroost te verzorgen.

Wanneer ben je seksueel aantrekkelijk voor vrouwen?

Dat vraagt niet alleen om een lichamelijk sterke partner, maar vooral ook om een mentaal sterk en stabiel persoon. Een mentaal sterk persoon straalt kalmte, rust en bedaardheid uit in elke mogelijke situatie.

Een mentaal sterk persoon zul je dan ook zelden in paniek zien raken of ergens sterk van onder de indruk zien zijn. Hij bekijkt elke situatie nauwkeurig, denkt na, neemt het meest wijze besluit en onderneemt vervolgens standvastig de acties die nodig zijn om de situatie onder controle te krijgen.

Wanneer jij op vergelijkbare wijze een vrouw benadert en je comfortabel voelt met je eigen seksualiteit dan heb je eigenlijk het recept voor seksueel aantrekkelijk zijn voor vrouwen al te pakken. Meer is er voor jou als man zijnde eigenlijk niet nodig om seksuele aantrekkingskracht uit te oefenen op een vrouw.

Maar hoe gaat dat dan in de praktijk in zijn werk?

Zodra je met een vrouw in gesprek raakt en haar leuk vindt, dan kun je haar dat laten merken middels lichaamstaal. Vrouwen weten bijvoorbeeld precies wat het betekent als je haar aanraakt, haar diep in de ogen kijkt, naar haar glimlacht, knipoogt en haar kust.

Een vrouw weet ook precies waarom je haar thuis uitnodigt. Ook al nodig je haar zogenaamd uit om te komen eten, of om iets te komen bekijken of te komen beluisteren. Wanneer je haar al eerder aangeraakt hebt en gezoend hebt, dan weet ze dat je seks met haar wilt.

Je hoeft een vrouw dus helemaal niet te vertellen dat je haar leuk vindt, aantrekkelijk vindt en mooi vindt om haar in bed te krijgen. Een vrouw wil vooral voelen dat je haar aantrekkelijk vindt en mooi vindt en wil jouw verlangen naar haar voelen.

Dus zijn het vooral je acties die seksuele aantrekkingskracht opwekken en je met haar in bed doen belanden.

Seksueel aantrekkelijk ben je voor vrouwen dan ook zeker niet wanneer je haar alleen maar vertelt dat je haar mooi en aantrekkelijk vindt. En daarbij zogezegd geen poot naar haar uitsteekt, in een poging haar aan te raken, te kussen en te verleiden tot het hebben van seks.

Seksuele aantrekkingskracht wordt samengevat vooral opgewerkt door lef een de bereidheid tot actie die nodig is om seks te hebben met een vrouw. Waarbij je uiteraard altijd en zonder enige uitzondering direct stopt waar je mee bezig bent, zodra een vrouw 'Nee' tegen je zegt.

Met andere woorden: het is jouw taak als man om jouw verlangens kenbaar te maken aan een vrouw, maar de vrouw besluit vervolgens of ze je wil geven wat je van haar verlangt.