Waarom mannelijk zijn en mannelijkheid tonen zo belangrijk is

Mannelijk zijn, mannelijkheid tonen, man-zijn. Na ruim 40 jaar van emancipatie en vervrouwelijking van onze maatschappij, lijken we al behoorlijk vergeten te zijn wat mannelijk zijn is en wat je mannelijkheid tonen inhoudt.

En dat is best heel ernstig. Want wanneer het teveel aan mannelijkheid ontbreekt in jouw omgang met vrouwen, dan zal een vrouw zich doorgaans niet tot je aangetrokken gaan voelen. En zonder de liefde van een vrouw door het leven gaan, daar wil jij ongetwijfeld ook niet aan denken.

Waar het misgaat met onze mannelijkheid?

Tegenwoordig lijkt mannelijkheid vooral geassocieerd te worden met bekrompenheid, lompheid en oppervlakkigheid. Bovendien wordt veelvuldig gesuggereerd dat mannelijkheid niet meer van deze tijd is.

Maar heb jij wel eens serieus bekeken welke personen jou dat proberen wijs te maken?

Laten we het erop houden dat dit doorgaans vrouwen zijn, die ons dit wijs proberen te maken. Vrouwen die weliswaar goed zijn in het beïnvloeden van andere vrouwen, maar die zelf niet heel erg gelukkig lijken te zijn in de liefde. Wat overigens gezien hun meestal nou niet direct vrouwelijk te noemen uiterlijk en uitstraling, niet heel verwonderlijk is.

Mannen hoorde je er over het algemeen niet zo heel veel over. Menig man was namelijk bang dat zich ertegenaan bemoeien wel eens tot conflicten zou kunnen leiden. Hetgeen nogal eens tot gevolg heeft: geen seks. En die situatie probeert iedere man doorgaans uit alle macht te voorkomen.

Seks is belangrijk voor mannen. En met de overtuiging dat maar één vrouw ze dat regelmatig geven kan, geeft menig man zich al vrij vlug gewonnen.

Daarmee krijgt een vrouw een zeer krachtig wapen in handen. Een wapen dat menig vrouw zonder pardon inzet om voor elkaar te krijgen wat ze wil bij een man. Gewoonweg omdat ze weet dat het werkt.

Reken er echter niet op dat dit een vrouw gelukkiger zal maken. Integendeel, vrouwen hebben een sterke behoefte aan zich geliefd voelen, geborgen voelen en gewild voelen door een man. Maar wanneer een vrouw haar man seks weigert, zal hij haar echt niet het gevoel geven dat ze erg geliefd is. En ook dat weet een vrouw maar al te goed.

Seks is een belangrijk communicatiemiddel voor zowel man als vrouw. En dat maakt dat er ongemerkt enorme schade wordt aangericht, wanneer partners elkaar seks om wat voor een reden dan ook gaan ontzeggen.

Want kortweg communiceert een man tijdens de seks hoe geliefd een vrouw is bij hem, hoe mooi hij haar vindt en hoe erg hij naar haar verlangt. Hierdoor voelt een vrouw zich zelfzeker, vrouwelijk en sexy.

Een vrouw daarentegen communiceert tijdens de seks naar een man dat zij van hem is, dat ze van hem houdt en bereid is hem alles te geven wat hij nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Zodat hij zijn dromen na kan jagen en zijn doelen kan bereiken.

De door de emancipatie afgenomen vrouwelijkheid bij vrouwen en de afgenomen mannelijkheid bij mannen, heeft onder andere dit zeer belangrijke communicatiemiddel tussen mannen en vrouwen ernstige schade toegebracht.

Het al maar toenemende aantal relaties dat ieder jaar weer verbroken wordt, is hier een pijnlijk bewijs van.

Word weer vrienden met je instinct en gebruik je gevoel

Als je er goed over nadenkt, is emancipatie maar een raar iets. De moderne mens waar wij van afstammen loopt al zo'n 200.000 jaar op deze aardkloot rond. En naast onze hoge mate van intelligentie, beschikken ook wij mensen over instinct.

Instinct dat ons ingeeft dat we moeten zien dat we ons op tijd voortplanten en ook zo vaak mogelijk voorplanten. Om zo onze soort in stand te houden en onze genen te laten voortleven. In dat opzicht verschillen we van geen enkel ander wezen op onze aarde.

Bovendien is het zo dat bij veruit de meeste diersoorten, het mannetje de leider is en het vrouwtje de volger. En ook hier vormen wij mensen geen uitzondering op. Ook volgens de menselijke natuur is de rol van de man de dominante rol en de rol van de vrouw de 'onderdanige'.

Daarom voelen wij mannen ons ook niet aangetrokken tot erg dominante vrouwen en vinden we ze zelfs bedreigend. Gewoonweg, omdat er voor ons gevoel iets aan die vrouw niet klopt.

En toch vatten, met name, vrouwen inmiddels ruim 40 jaar geleden het plan op, om radicaal iets te veranderen aan de natuurlijke rol van man en vrouw.

Het resultaat? Eén grote chaos. Waarbij vrouwen niet meer weten wat ze van mannen kunnen verwachten en mannen niet meer weten wat ze van vrouwen kunnen verwachten.

Dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, daar zal iedereen het over eens zijn.

Het probleem is echter, dat we met z'n allen geprobeerd hebben man en vrouw gelijk aan elkaar te maken. Met andere woorden: vrouwen moeten de mannelijke rol kunnen vervullen en mannen de vrouwelijke rol. En zo zijn de afgelopen decennia vrouwen steeds mannelijker geworden en mannen steeds vrouwelijker.

Dat is een ernstig probleem. Omdat precies op dat punt ons instinct begint tegen te sputteren. Want ons instinct wil dat wij ons voortplanten met een vrouw. En niet met een wezen dat de verschijningsvorm heeft van een vrouw, maar die belangrijke vrouwelijke eigenschappen lijkt te missen.

Lijkt te missen. Want zodra een man stevig zijn natuurlijke dominante mannelijke rol beetpakt in zijn omgang met een vrouw, dan glijdt een vrouw maar al te graag terug in haar natuurlijke vrouwelijke rol.

Maar omdat jij als man dominant behoord te zijn, moet jij uiteraard wel het initiatief daartoe nemen.

Zeker omdat aantrekkingskracht en liefde tussen man en vrouw zich puur afspeelt op instinctief niveau, en iets is waar wij als mens absoluut geen controle over hebben, zal er weinig anders opzitten dan op onze schreden terug te keren en ieder onze natuurlijke rol weer aan te nemen.

Voor jou als man betekent dit, dat als je een vrouw in je leven wilt, jij mannelijk in het leven zal moeten staan, jij je als man zult moeten gedragen, dagelijks je mannetje zult moeten staan en je mannelijkheid zult moeten tonen in je omgang met vrouwen.

Maar wat is nou mannelijk gedrag? Wat is echt typisch mannelijk? En wat is je mannelijkheid tonen precies?

Mannelijkheid heeft niets te maken met grote spierballen, imposante borstkasten, king size lullen en dikke auto's. En zelfs niet met de dikte van de portemonnee.

Waar het bij pure mannelijkheid om gaat, en waar vrouwen zich tot aantrokken voelen, is: dat je voor jezelf een doel in je leven voor ogen hebt en er ook vol voor durft te gaan om het te bereiken.

En hoe duidelijker jouw doel in het leven is en hoe groter jouw passie is om het doel wat jij jezelf gesteld hebt te bereiken, hoe aantrekkelijker jij automatisch wordt voor vrouwen.

En precies dat verklaard ook, waarom de succesvolste mannen op onze aardkloot de mooiste vrouwen hebben. Zelfs al hebben ze hun uiterlijk absoluut niet mee.

Doelen in jouw leven hebben en proberen ze te bereiken is zo aantrekkelijk voor vrouwen, omdat haar instinct haar vertelt, dat een man die dat in zich heeft de grootste kans heeft op overleven. En daarmee ook de nakomelingen die haar genen dragen.

Inderdaad, zo ontzettend primitief werkt ons instinct ook vandaag de dag nog steeds. En als dat instinct dan nog zo krachtig is, waarom zou je jezelf er dan in vredesnaam tegen verzetten?

Denk jij ook niet dat je leven er veel eenvoudiger op wordt, wanneer je gewoon je instinct en gevoel gebruikt om een vrouw in je leven te krijgen? Lees er hier alles over