Hoe je een goede nickname voor een datingsite kiest

Een nickname, ofwel je gebruikersnaam, is zo'n beetje het eerste wat je moet invullen als je inschrijft op een datingsite.

Maar omdat je doorgaans niet eerder echt over een nickname hebt nagedacht, wordt deze vaak tijdens het inschrijven nog even snel verzonnen. Of je besluit maar gewoon je eigen voornaam te gaan gebruiken.

Want zo heel belangrijk is een nickname toch niet?

Toch wel, want overal op een datingsite zien vrouwen als één van de eerste dingen: jouw nickname. En het eerste wat een vrouw doet als ze jouw nickname leest is: zichzelf afvragen wat jouw nickname over jou zou kunnen zeggen. Daar kun je dan ook absoluut je voordeel mee doen.

Welke voordelen een leuke opvallende nickname je kunnen geven

Zoals gezegd, vrouwen die net als jij ingeschreven staan op een datingsite, kunnen overal je nickname tegenkomen.

Bijvoorbeeld in de dagelijkse of wekelijkse e-mail met nieuwe inschrijvingen die ze krijgt.

Dat is al direct het allereerste moment waarop een vrouw onder andere jouw nickname zal zien. En wanneer je dan zou beschikken over die leuke, pakkende en opvallende nickname, dan is de kans aanzienlijk dat een vrouw erop zal klikken om je profiel te gaan bekijken.

Iets wat ze uiteraard niet zal doen, wanneer je een behoorlijk nietszeggende of weinig aansprekende gebruikersnaam verzonnen hebt.

En het probleem van een slecht gekozen gebruikersnaam wordt alleen maar groter, naarmate je actiever gaat internetdaten.

Want je zult ook bij lange na niet de enige gaan zijn, die een leuke vrouw een berichtje stuurt. En ook dan zal jouw nickname mede gaan bepalen of zij jouw bericht het eerste zal gaan openen, of dat de keuze toch op iemand anders zal gaan vallen.

Dus met een goede nickname, ofwel gebruikersnaam, kiezen voor op een datingsite:

  1. Vergroot je direct de kans dat vrouwen zelf een kijkje komen nemen op jouw date profiel.
  2. Zullen vrouwen jouw berichten eerder lezen en je een reactie sturen.

Tips voor het kiezen van een nickname voor op een datingsite

Dat je een goede gebruikersnaam kiezen niet eenvoudig vindt is te begrijpen. Want menig man maakt het vooral zichzelf moeilijk om een leuke nickname te verzinnen. Met name omdat hij bang is om teveel op te vallen.

Met doorgaans als resultaat: de weinig opvallende, nietszeggende, saaie, dertien in een dozijn gebruikersnaam.

Reden temeer dus om ervoor te zorgen dat jij juist wel op gaat vallen door een leuke, unieke en opvallende gebruikersnaam.

Deze 4 tips zullen je daar zeker bij gaan helpen:

Tip 1: Verzin een nickname die vrouwen aanspreekt.

Tip 2: Verzin een nickname die positieve associaties oproept.

Tip 3: Verzin een duidelijke, unieke en makkelijk te onthouden nickname.

Tip 4: Verzin een nickname die iets vertelt over wat jou uniek maakt.

Na het bekijken van deze tips, zul je ongetwijfeld al een idee hebben over wat de bedoeling is bij het verzinnen van een nickname.

Maar laten we er eens een paar voorbeelden bij pakken, om het kiezen van een goede gebruikersnaam voor op een datingsite nog wat verder te verduidelijken.

Voorbeelden van een goede nickname

Vrouwen letten bij alles wat een man aangaat op details. Bij het zien van jouw nickname, zal het vrouwelijk brein dan ook als vanzelf gaan proberen te bedenken wat jouw nickname over jou zegt.

Dat kan zowel zwaar in jouw nadeel werken, als ook zwaar in jouw voordeel.

Laten we om te beginnen eerst eens wat voorbeelden bekijken, die naar alle waarschijnlijkheid flink in jouw nadeel zullen gaan werken:

Deze gebruikersnamen hebben allemaal gemeen, dat ze ongetwijfeld heel lief en romantisch bedoeld zullen zijn. Maar tevens:

Je zult begrijpen dat dit een vrouw niet echt zal aanspreken. En dat een dergelijke nickname zogezegd dan ook zwaar in je nadeel zal werken op een datingsite.

Hoe je een goede, leuke, pakkende en makkelijk te onthouden gebruikersnaam verzint

Een goede, leuke, pakkende, originele en makkelijk te onthouden nickname verzinnen, is echt niet zo lastig als je wellicht denkt.

Maar daar komen we direct op terug. Eerst maar eens een paar voorbeelden:

  1. JanInShiningArmor
  2. LexAndTheCity
  3. Accordingtojoop
  4. ThisDevilWearsZeeman

De makkelijkste manier om een leuke nickname te verzinnen is, met iets aan de slag gaan wat vrouwen sowieso al aanspreekt. Bijvoorbeeld: bekende films en series waar vrouwen graag naar kijken.

Het eerste voorbeeld spreekt voor zich. Iedere vrouw zoekt haar 'Knight in shining armor', ofwel haar 'Prins op het witte paard'. Dit voorbeeld van een nickname is dan ook gebaseerd op een leuke twist geven aan een bekend gegeven.

In voorbeeld 2 wordt aan de haal gegaan met de serie 'Sex and the city'. Want bijna iedere vrouw heeft ergens in haar leven 'Sex and the city' op tv gekeken of heeft de film gezien. Mocht jij nu het geluk hebben dat je Lex, Alex of Alexander heet en woon je in een stad, dan heb je met voorbeeld 2 een uitstekende gebruikersnaam voor op een datingsite te pakken.

Want tenslotte gaat 'Sex and the city' over weinig anders dan mannen, daten en een single vrouw zijn. En uiteraard zal dat een vrouw uitermate aanspreken.

In voorbeeld 3 refereren we met onze nickname aan de comedyserie 'According to Jim'. Een comedyserie over een gezin waarin Jim de man deze huizes is. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar bovenal doet Jim zijn uiterste best om een zo goed mogelijke man te zijn, op een doorgaans zeer mannelijke en eigen wijze. En ook dat spreekt vrouwen aan.

Voorbeeld 4 refereert aan de film: The Devil Wears Prada. Een film die genoteerd staat in de films voor vrouwen top 10 allertijden. Ook aan deze filmtitel die vrouwen enorm aanspreekt kun je een humorvolle draai geven. Namelijk: het uiterst prijzige merk Prada vervangen door het goedkoopst mogelijke onderbroekenmerk Zeeman.

Nogmaals, een goede nickname voor een datingsite verzin je eenvoudig door wat te doen met iets dat vrouwen over het algemeen al aanspreekt.

Wanneer je dit als extraatje ook nog eens weet te combineren met iets wat jou als persoon uniek maakt, dan heb je de voor jou bijna ultieme nickname voor op een datingsite echt te pakken.

Bijna, want er is nog één belangrijk ding wat je niet uit het oog moet verliezen. En dat is, dat jouw nickname slechts een van de onderdelen is die zorgen voor jouw succes met internetdaten.

Dat betekent onder andere dat jouw nickname ook moet passen bij wat jij wilt uitstralen op de foto's die jij op jouw date profiel wilt gaan gebruiken.

Laten we er eens een wat extreem voorbeeld bijpakken om het wat duidelijker te maken.

Stel, jij bent welbeschouwd best een nerd. Maar eigenlijk vind je het gewoon heel leuk om een nerd te zijn. En dus besluit je dat in je profielfoto's tot uiting te brengen.

Je zou jouw profiel dan enorm de aandacht van vrouwen kunnen laten trekken, door bijvoorbeeld 'MaleSuperModel' als nickname te gaan gebruiken. Simpelweg, omdat dit zo het tegenovergestelde is van een nerd zijn, dat het serieus lollig is.

Waar het in het kort op neerkomt bij het verzinnen van een goede nickname is: creativiteit en humor. Omdat dit vrouwen toch wel het allermeeste aanspreekt in een man.

Zeker wanneer je daarbij laat zien dat je beschikt over een gezonde dosis zelfspot. Want daarmee straal je in je date profiel bovendien zelfvertrouwen uit. Een ander iets waar vrouwen zich zeer toe aangetrokken voelen in een man.

Het zal je duidelijk geworden zijn, dat alleen al een nickname behoorlijk wat invloed kan hebben op de indruk die vrouwen van jou gaan krijgen, zodra ze jouw profiel tegenkomen op een datingsite.

En kom je er nu achter dat je eigenlijk best een beroerde nickname hebt, verander hem dan. Ja, dat betekent bij sommige datingsites inderdaad dat je een heel nieuw profiel moet gaan aanmaken.

Maar het zou absoluut wel eens de moeite waard kunnen zijn. Omdat het verschil tussen succes met internetdaten en falen met internetdaten soms in een paar hele kleine dingen zit. Want zoals gezegd: vrouwen letten op details, en zo ook bij internetdaten.