Waar een vrouw echt op let bij het bekijken van je profielfoto

Een goeie profielfoto op je profiel op een datingsite is belangrijk. Dat zal geen verassing voor je zijn. Want als we op de doorsnee datingsite gaan zoeken naar andere singles, dan is een foto toch vaak het eerste waar de aandacht naar uit gaat.

Pas wanneer de foto een bepaalde interesse werkt, gaan we eens kijken wat de betreffende persoon in haar profiel over haarzelf vertelt. En als ze na het lezen van haar profiel nog steeds een leuke indruk maakt, dan pas besluiten we om een bericht te sturen.

Vrouwen kijken anders naar foto's dan mannen

Iets wat mannen doorgaans niet weten, is dat vrouwen anders naar foto's van mannen kijken dan mannen naar foto's van vrouwen. Mannen voelen zich vooral aangetrokken tot de schoonheid van het uiterlijk van een vrouw. Vandaar ook dat we vaak al besluiten een vrouw een bericht te sturen zodra ze er 'lekker' uitziet.

Vrouwen daarentegen kijken vooral naar wat het uiterlijk van een man uitstraalt. Een man wordt al snel als 'lekker ding' bestempeld als zijn uiterlijk zelfvertrouwen uitstraalt en er iets van ondeugd en/of plezier in zijn ogen is waar te nemen.

Dat je een grote neus hebt, kaal bent of wat je dan ook nog meer op je uiterlijk aan te merken hebt, boeit een vrouw een stuk minder dan je zou denken.

Wanneer je maar weinig reactie krijgt op je dateprofiel, dan is het slim om eerst eens te kijken wat jij uitstraalt op je foto. Nu zal het best lastig zijn soms om te bekijken wat je foto precies uitstraalt. Maar het helpt vaak om even goed naar je ogen te kijken en eerlijk voor jezelf de vraag te beantwoorden: "Stralen die ogen daadwerkelijk zelfverzekerdheid uit"

Maar zo niet, hoe los je dat dan op? Je zou dit bijvoorbeeld op kunnen lossen door met een vriend of vriendin op pad te gaan, samen schik te gaan hebben en hem of haar te vragen onderwijl af en toe wat foto's te maken van je.

Want als je ogen alleen al plezier uitstralen ben je al een eind op de goede weg. Een vriendin meenemen om foto's van je te maken, geeft overigens een grotere kans op foto's die zelfvertrouwen uitstralen. Omdat een vrouw nu eenmaal beter kan inschatten wanneer ogen zelfvertrouwen uitstralen. Wellicht kan ze niet benoemen wat ze ziet, maar ze weet wel precies wanneer het goed is.

Foto's, profieltekst en berichten moeten hetzelfde uitstralen

Dat vrouwen vooral kijken naar wat jij uitstraalt op je foto's heeft als voordeel dat je niet eens knap hoeft te zijn om toch aantrekkelijk te zijn voor vrouwen. Maar de manier waarop vrouwen naar je foto's kijken heeft ook een nadeel. En wel dat ze op precies dezelfde manier kijken naar je profieltekst, de rest van je profiel en ook de inhoud van je berichten.

Let wel, dat doen vrouwen niet bewust. Dit is iets wat zich volledig onbewust in een vrouw afspeelt. En wanneer haar gevoel zegt dat het allemaal klopt, dat alles met elkaar in overeenstemming is, dan zal haar dat gevoelsmatig vertrouwen in jou geven en zal ze wel op het bericht dat je haar schrijft reageren en zal ze zeker ingaan op je voorstel te gaan daten.

Zo simpel en tegelijkertijd ingewikkeld is internetdaten voor mannen. Maar zodra je door hebt hoe het spelletje werkt, dan kun je ook zomaar ineens vele leuke dates via internet in het vooruitzicht hebben.