Hoe je dates laat lukken, en een vriendin krijgen ook

Een date hebben met een vrouw, dat lukt menig man nog wel. En een tweede date gaat vaak ook nog wel. Echter, daarna gaat het meer dan eens toch al snel bergafwaarts. Doorgaans tot grote paniek en frustratie, waardoor alles alleen nog maar sneller bergafwaarts lijkt te gaan.

Maar waarom gaat het zo fout? En hoe kan je het voorkomen?

Waarin mannen en vrouwen verschillen als het om daten gaat

Dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen, is voor niemand nieuws. Maar dat mannen dingen ook anders beleven dan vrouwen, dat is een stuk minder bekend.

Wanneer je dat als man wel zou hebben geweten, dan zou je wellicht ook direct hebben begrepen waarom jouw aanpak niet werkt. Want inderdaad, het ligt meestal niet aan jou als persoon, maar wel aan jouw aanpak.

Een aanpak die veelal gedreven wordt door iets typisch mannelijks. Namelijk, proberen emoties en drama zo snel mogelijk in goede banen te leiden. Daarom de dingen zo snel mogelijk geregeld willen zien, zodat de rust weer terugkeert. En de focus weer op andere zaken gericht kan worden.

Vandaar ook dat als we een vrouw leuk vinden en gevoelens voor haar hebben, we dit zo snel mogelijk met haar willen kunnen delen. Zodat de zaken duidelijk zijn voor beide partijen. Dit als afgehandeld kan worden beschouwd, zij jou vriendin is, en jij verder kunt met andere belangrijke zaken.

Echter, wanneer het voor je gevoel maar duurt en duurt met een vrouw, en je weet bovendien als man niet echt goed waar je aan toe bent, dan maakt dat je minstens ongeduldig en wat onzeker.

En precies daar is waar het misgaat, de aanpak verandert en dingen al snel bergafwaarts gaan.

Want vrouwen hebben wat wij zien als drama en emotioneel gedoe, juist nodig om zich aangetrokken te blijven voelen tot een man en verliefd op hem te worden.

Vrouwen moeten met vriendinnen kunnen praten over de man die ze ontmoet hebben, en moeten in hun gedachten met hem bezig kunnen zijn. En zich af kunnen vragen of hij haar wel leuk genoeg vindt, en of hij echt wel een relatie met haar zou willen.

Het zal, nu je dit weet, ook voor jou niet moeilijk te begrijpen zijn, dat wanneer je een vrouw te vroeg vertelt hoe leuk je haar werkelijk vindt, en dat je gevoelens voor haar hebt, jij haar ineens al haar vragen, onzekerheden, drama en emotie afpakt. En daarmee tevens alle aantrekkingskracht die je op haar had. Omdat ze nu ineens zeker weet dat ze je krijgen kan.

Dat betekent dat na slechts één, twee of zelfs drie dates een vrouw al vertellen wat je voor haar voelt, 99 van de 100 keer tot gevolg zal hebben dat de aantrekkingskracht die je op een vrouw had, als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.

Hoe je van je date, je vriendin maakt

Eigenlijk is het voor een man sowieso slecht in te schatten wanneer het dan wel het juiste moment is om een vrouw te vertellen wat je voor haar voelt.

Het slimste als man zijnde is dan ook: om de rit maar gewoon uit te zitten, zonder ook maar iets over je gevoelens te delen. En geduldig te wachten tot het moment dat een vrouw jou vertelt wat ze voor jou voelt. Of minstens begint met vragen en vissen naar wat jouw werkelijke gevoelens voor haar zijn.

En ook dan is het verstandig alleen eerlijk te antwoorden op de vragen die ze stelt. En niet iets te vertellen, wat ze niet expliciet heeft gevraagd. Echter, nog slimmer is, in plaats van haar vragen te beantwoorden, eerst te vragen wat zij voor jou voelt. En pas daarna te vertellen wat jij voor haar voelt. Maar ook niet meer dan alleen dat.

Tot die tijd is jouw enige taak als man: haar geregeld zien en fysiek tijd met haar doorbrengen. Dus niet via sms, WhatsApp, telefoon, Skype of op andere manieren via internet.

Want een liefdesrelatie met een vrouw bouw je alleen op, wanneer je elkaar in levende lijve ontmoet, tijd met elkaar doorbrengt, praat, lacht en fysiek contact met elkaar hebt. Iedere andere vorm van contact breekt alleen maar af wat je hebt opgebouwd, wanneer dit contact te frequent is.

Dat wij tegenwoordig zoveel communicatiemiddelen ter beschikking hebben, is zowel een vloek als een zegen. Een zegen omdat we op deze manier vrouwen kunnen ontmoeten die we anders waarschijnlijk nooit ontmoet zouden hebben. Maar een vloek omdat een teveel aan communicatie met iemand tot wie je je aangetrokken voelt, deze aantrekkingskracht zomaar als sneeuw voor de zon kan laten verdwijnen.

Het enige waarvoor je sms en WhatsApp zou moeten gebruiken is: om een afspraak te maken voor een volgende date.

Pas wanneer je echt een relatie hebt met een vrouw, mag er wat meer communicatie gaan plaatsvinden via tekstberichten. Maar probeer deze vorm van communicatie altijd zoveel mogelijk te beperken, want:

 1. Het kost je onnodig tijd.
 2. Het voegt absoluut niets toe.
 3. Het gaat ten koste van je aantrekkingskracht op een vrouw.

Het gebruik van sms en WhatApp sterk beperken heeft nog een voordeel, namelijk: dat hoe minder je er gebruik van maakt, hoe krachtiger dit communicatiemiddel wordt.

Iedere vrouw houdt er namelijk van om verrast te worden door haar geliefde. Iets dat de grootste impact heeft, wanneer ze het 't minst verwacht. Dus wanneer je communicatie via tekstberichten slechts zelden gebruikt en je zendt haar juist dan uit het niets een leuk bericht, dan zal ze zonder meer de rest van de dag aan je blijven denken.

Iets wat uiteraard niet het geval zal zijn, wanneer ze bijna dagelijks een tekstbericht op haar telefoon of computer krijgt van je.

Nogmaals, de beste kansen om van je date je vriendin te maken heb je, wanneer je haar met regelmaat ziet en dingen samen met haar doet. Waarbij je haar duidelijk laat merken dat je haar leuk vindt door:

 1. Haar sociaal geaccepteerd aan te raken terwijl je met haar praat.
 2. Haar spontaan eens te omhelzen, wanneer je bijvoorbeeld vindt dat ze iets bijzonder goed gedaan heeft.
 3. Eens speels een arm om haar heen te slaan, haar naar je toe te trekken en haar speels op haar wang te kussen, om haar daarna direct weer los te laten. Bijvoorbeeld wanneer ze je plaagt of aan het lachen maakt.
 4. Haar hand vast te houden of je hand even op haar onderrug te leggen als je met haar de straat oversteekt of haar ergens naartoe wilt leiden. Bijvoorbeeld naar een tafeltje.
 5. Haar diep in de ogen te kijken.
 6. Op een zeer zorgzame wijze zogenaamd een pluisje uit haar haren te halen.
 7. Haar te kussen.
 8. Met haar te vrijen.
 9. Seks met haar te hebben.

Dit zijn grofweg de 9 gradaties, ofwel acties, waarmee je een vrouw aangeeft hoe leuk je haar werkelijk vindt. Daar hoeft dus geen woord aan te pas te komen. Vrouwen weten namelijk onbewust heel goed waarom jij als man bepaalde dingen doet.

Daarnaast hebben acties direct invloed op de gevoelens van een vrouw. En omdat een vrouw doorgaans besluiten neemt op basis van haar gevoel erover, is het des te belangrijker dat jij meer actie onderneemt dan dat je praat.

Kortom: het enige wat je echt nodig hebt om van je date je vriendin te maken is het lef om actie te ondernemen.

Waarbij overigens nog één belangrijke nuance aangebracht dient te worden. Namelijk, dat wanneer je tijdens de eerste date al met een vrouw in bed belandt, de kans dat ze je vriendin wordt een stuk kleiner is dan wanneer je wat langer wacht met seks hebben met een vrouw.