Wat vrouwen willen weten over mannen

Wat vrouwen willen weten over mannen is eigenlijk alleen: of ze een man zijn, wie ze zijn en of ze te vertrouwen zijn. Nu kun je wellicht denken: onzin! Volgens mij wil een vrouw alleen maar dat ik er goed uitzie, weten of ik genoeg geld verdien en of ik wel wat gepresteerd heb in mijn leven.

Het grappige is, dat het ene het gevolg is van het andere. Want mannen die in de ogen van een vrouw echt man zijn, die zien er goed uit, verdienen genoeg geld en presteren wat in hun leven.

Wat wij belangrijk vinden, vindt een vrouw minder belangrijk

Wij mannen neigen ernaar, op te kijken naar mannen die er in onze ogen beter uitzien dan wij, het beter voor elkaar lijken te hebben dan wij en die serieus wat gepresteerd schijnen te hebben in hun leven.

Dit alles heeft te maken met onze mannelijke natuur die ons mannen prestatiegericht maakt en ons competitiegericht maakt. Hetgeen uitmondt in dingen als: dat we graag naar sport kijken, graag de beste willen zijn in wat we doen en graag willen weten of onze auto een sterkere motor heeft dan die van degene die naast ons bij het stoplicht staat.

Niet geheel onbegrijpelijk denken we daarom ook, dat vrouwen aan deze dingen net zoveel waarde hechten als wij. De realiteit is echter dat wat wij belangrijk vinden, vrouwen juist totaal onbelangrijk vinden. En dat vrouwen dat ook helemaal niet willen weten over mannen. Zeker niet als ze aan het daten zijn.

Wat vrouwen zogezegd alleen maar willen weten is: of je een echte man bent, wie je bent en of ze je kan vertrouwen. Het gevoel van een vrouw zit eigenlijk zo simpel in elkaar, dat als ze van één van die dingen gevoelsmatig een slechte indruk krijgt, ze zich niet of zich niet langer tot je aangetrokken voelt. En dus ook niet met je wil daten.

Hoe toon je een vrouw dat je man bent en te vertrouwen bent?

Dat vrouwen vertrouwen gevoelsmatig heel belangrijk vinden, heeft alles te maken met de menselijke natuur van de vrouw. Haar instinct vertelt haar namelijk dat ze voor het succesvol voortleven van haar genen op zoek moet naar een man die: mentaal sterk is, te vertrouwen is, haar een veilige plek biedt en in staat is haar en hun kroost te beschermen en te voeden.

Wanneer een vrouw tijdens een date met jou voelt dat jij zo'n man bent, dan zal ze je al heel snel een leuke vent gaan vinden en zich tot je aangetrokken gaan voelen. En omdat vrouwen, zeker wanneer het om mannen gaat, volledig afgaan op hun gevoel, zet hetgeen je haar vertelt tijdens een date niet echt veel zoden aan de dijk.

Belangrijker tijdens een date zijn vooral je uitstraling, je gedrag naar haar toe en hoe je dingen zegt. Want juist omdat een vrouw alles beslist op basis van het gevoel dat ze van jou krijgt, zal ze je onbewust juist daarop op observeren tijdens een date.

Wat je dan ook vooral moet doen tijdens een date is je mannelijkheid tonen en tonen dat je haar een leuke vrouw vindt door middel van acties en gedragingen.

Typisch mannelijk is bijvoorbeeld het tonen van leiderschap in het omgaan met een vrouw. Hetgeen bijvoorbeeld inhoud dat jij de besluiten neemt en de voorstellen doet tijdens een date die jullie samen hebben. Maar ook dat jij de date plant en een vrouw als het ware meeneemt op een avontuur met jou en samen met jou iets doet wat jullie samen of in ieder geval jou interesseert.

Dit betekent tevens dat een date alles behalve bedoeld is om indruk te maken op een vrouw, maar juist alles te maken heeft met een vrouw jou als persoon laten meemaken in jouw leefomgeving. Want juist dat willen vrouwen nou net graag wel weer weten van mannen: Wie ben jij?