Een leuk gesprek voeren met een date: Hoe pak je dat aan?

Een gesprek voeren met je date. En dan vooral ook een leuk gesprek waarin geen ongemakkelijke stiltes vallen. Of maak jij je er juist zorgen over dat die ongemakkelijke stiltes wel eens zouden kunnen gaan vallen?

Hoe meer zorgen jij je daarover maakt, hoe meer je zenuwen een rol gaan spelen tijdens een date en daarmee hoe groter de kans dat een leuk gesprek voeren met je date juist volledig de mist in gaat.

Je hoeft geen indruk te maken want ze vindt je al leuk

Een stevig vastgeroeste overtuiging, waar grotendeels ook de zenuwen vandaan komen, is: dat er tijdens een date vooral indruk gemaakt moet worden op een vrouw. En dat je jezelf dan van te voren ook goed moet bedenken wat je gaat zeggen en waar je over gaat praten.

Maar dat is alles behalve wat een vrouw van jou verwacht. Wat een vrouw van jou als man verwacht is vooral dat jij haar op haar gemak stelt. Dat ze een gevoel van bescherming en veiligheid krijgt bij jou. Dat wat er ook gebeurt, jij de situatie overziet en alles onder controle hebt.

Een gevoel dat jij een vrouw eigenlijk alleen maar kan geven wanneer je jezelf onder controle hebt zodra jij haar ontmoet. Dat daarbij de zenuwen door je lijf gieren en het dun en in 7 kleuren door je broek loopt, gaat jou niet weerhouden van het doel dat je voor ogen hebt: een fantastische date hebben met deze leuke vrouw.

Dat is de mannelijke spirit, waarmee je jezelf aantrekkelijk maakt voor een vrouw. En waarmee je een vrouw laat zien dat jij jezelf accepteert zoals je bent, met al je zwakheden. Dat je de situatie accepteert zoals ie is en van haar accepteert wat ze bij je losmaakt. En jij dus alles prima onder controle hebt.

Zodra je op deze, mannelijke, manier mentaal alles voor elkaar hebt, kun je eigenlijk pas een leuk gesprek gaan voeren met een date, waarbij een vrouw je tevens als aantrekkelijke man gaat zien.

Je wilt namelijk niet alleen met je date praten. Je wilt, als je haar leuk vindt, tevens dat ze je een leuke, aantrekkelijke en charmante man gaat vinden. Want alleen dat levert je meer dan slechts éën date met haar op.

En dat lukt je niet door wat je zegt, maar vooral door hoe je dingen zegt. En jouw houding, uitstraling en gezichtsuitdrukking daarbij. Waarbij met name een zelfverzekerde houding en uitstraling, onbevreesdheid en charme je mannelijk en dus aantrekkelijk maken.

Dat klinkt misschien allemaal best ingewikkeld en lastig. Maar wist jij dat jij daar ergens al voldoende van hebt uitgestraald naar je date? Want anders had je nu namelijk geen date met haar gehad.

Hetgeen simpelweg betekent: dat wanneer je gewoon precies blijft doen wat je voor deze date ook al deed als je contact met haar had, je dan goed genoeg bezig bent.

Wat moet ik zeggen en waar moet ik over praten?

Ook over wat je moet zeggen en waar je met je date over zou moeten praten, moet je jezelf eigenlijk niet afvragen. Want hoe een gesprek gaat lopen, dat weet je van te voren toch nooit.

Bovendien, als jij met vrienden, collega's, kennissen, buren en familie eigenlijk altijd best leuke gesprekken hebt en je hebt het gevoel dat mensen best graag met je praten, dan zou je jezelf over wat je moet zeggen en waar je over moet praten op een date al helemaal geen zorgen moeten maken.

Wanneer je dat toch doet, dan ligt dat vooral aan: dat jij te graag een goede indruk wilt maken en te graag aardig gevonden wilt worden door je date. Maar nogmaals, je hebt ergens al een indruk gemaakt die goed genoeg is en je date vindt je al aardig. Anders had je die date nu helemaal niet gehad.

Maar uiteraard moet je wel wat te praten hebben met je date. En ook je date zal ernaar uitkijken om een leuk gesprek te voeren met jou. Je mag er dan gerust vanuit gaan dat ook zij haar best zal doen om het gesprek gaande te houden.

En zo moet het ook. Want een leuk gesprek met iemand voeren dat kan je niet in je eentje. Bovendien moet je jezelf altijd bedenken dat het niet met iedereen die je ontmoet kan klikken. Zoals niet iedereen die je in je leven ontmoet hebt je vriend is geworden, zo zal niet elke vrouw die je ontmoet je vriendin kunnen worden.

Dat betekent dat wanneer je met je date in gesprek raakt en het klikt tussen jullie, dan zal een gesprek als vanzelf lopen en denk je er helemaal niet meer bij na wat je zou moeten zeggen. Net als wanneer je met je beste vriend of vriendin in gesprek bent.

Maar wat altijd zal helpen om een gesprek op z'n lekkerst te laten lopen is:

Probeer, wanneer je met een vrouw praat, tevens zo min mogelijk over feiten te praten. Maar probeer daarentegen zoveel mogelijk te praten over emoties, over wat dingen met je doen.

Als je met een vriend bijvoorbeeld over auto's praat, dan gaat het er vooral over hoeveel vermogen de motor heeft, wat de maximum snelheid is die de auto halen kan, hoe goed de wegligging is en hoe zuinig de auto omspringt met brandstof.

Met andere woorden: met vrienden ben je doorgaans vooral bezig met het delen van feiten.

Echter, vrouwen vinden praten over feiten doorgaans totaal oninteressant en saai. Dat is dan ook het punt waar je de interesse van een vrouw meestal gaat verliezen, wanneer je te lang blijft doorpraten over feiten.

Vrouwen zijn veel meer geïnteresseerd in wat het met je doet wanneer je in die auto rijdt. Dus word je gewoon ontzettend blij van iedere keer dat je in je auto stapt, omdat die motor zo'n waanzinnig geluid maakt als je 'm op z'n staart trapt, vertel haar dat dan.

Of heb je een bijzondere band met je auto, omdat je 'm van de sloop hebt gered en 'm helemaal tot de laatste schroef eigenhandig hebt gerestaureerd? Vertel haar dan over die bijzondere band en wat voor een gevoel het je nu geeft, iedere keer dat je in jouw auto rijdt. En vertel een vrouw ook vooral wat het restaureren van die auto met jou als persoon deed.

Samengevat: een leuk gesprek voeren met je date zal zondermeer van een leien dakje gaan wanneer jij vooral stopt met je druk maken over wat je moet zeggen en waar je over moet praten. En in een gesprek met een vrouw vooral probeert haar beter te leren kennen, probeert te voorkomen dat je teveel over feiten praat en probeert meer te praten over wat dingen met jou als persoon doen.