Succesvol daten in 3 stappen

Succesvol daten. Hoe lastig is succesvol daten nu werkelijk? Waar komt een gebrek aan succes met daten eigenlijk vandaan? En hoe word je er wel succesvol in?

Aan een gebrek aan succes met daten ligt vaak vooral een verkeerd beeld over jezelf ten opzichte van vrouwen ten grondslag.

Door nu met name dit beeld te verbeteren, verbeter je jouw hele houding en tevens ook je uitstraling in de omgeving van vrouwen. En aangezien houding en uitstraling voor het allergrootste deel bepalen wat een vrouw van je gaat vinden, vormt het veranderen van dit beeld dan ook de belangrijkste sleutel tot succesvol daten. De volgende 3 stappen brengen je dan ook zonder meer dichterbij succesvol daten.

1) Benader het daten mannelijker

De manieren waarop wij mannen ons vaak onbewust onaantrekkelijk maken voor vrouwen zijn:

We maken ons als man daar zo onaantrekkelijk mee omdat we daarmee van nature vrouwelijke eigenschappen tonen aan een vrouw. En je zult ongetwijfeld begrijpen dat een gezonde hetero vrouw zich niet echt aangetrokken zal voelen tot natuurlijke vrouwelijke eigenschappen in een man.

Dat betekent dat je het daten op zo'n manier moet gaan benaderen, dat het jou in staat stelt, jouw natuurlijke mannelijke eigenschappen te tonen aan vrouwen.

Mag je dan niet langer onzeker zijn?

Uiteraard mag jij nog steeds onzeker zijn. Zolang die onzekerheid je maar niet tegenhoudt om wat te proberen. Bijvoorbeeld: een gesprek aanknopen en een leuke date regelen met die vrouw.

Mag je dan niet langer over dingen nadenken en het beste moment proberen te kiezen?

Het beste moment zal zich doorgaans nooit aandienen. Want altijd weet jouw brein wel weer iets te verzinnen waardoor ook dit moment niet het beste moment is om haar aan te spreken of wat dan ook.

Ga daarom dan ook altijd voor het minst slechte moment.

Een slecht moment om een vrouw aan te spreken is bijvoorbeeld: wanneer ze bezig is met een telefoongesprek. Of wanneer ze zichtbaar serieus in gesprek is met iemand anders.

Acceptabel is een moment waarop ze net even niets aan het doen is. En daarmee dus het perfecte moment om op haar af te stappen en een praatje te gaan maken.

Moet ik dan niet aardig zijn tegen een vrouw. Maar dat kan toch niet?

Dat klopt. Alleen wat wij vaak doen als we een vrouw echt leuk gaan vinden, is aardiger en liever voor haar zijn dan we voor ieder ander in ons leven zouden zijn.

Voorkomen dat je per ongeluk te aardig gaat zijn tegen een vrouw is overigens redelijk eenvoudig. En doe je door jezelf geregeld af te vragen: zou ik dat ook voor mijn beste vriend doen, of voor mijn moeder?

Als het antwoord een volmondig Ja is, dan ben je goed bezig. Twijfel je of is het antwoord eigenlijk Nee, dan ben te aardig voor deze vrouw. Iets wat heel rap ernstig ten koste zal gaan van je aantrekkingskracht op deze vrouw. Stop met te aardig zijn, luidt dan ook het devies.

2) Pas je niet aan omdat het vermoedelijk van je gevraagd wordt

Een eigenschap die een man mannelijk maakt in de ogen van een vrouw is: dat hij zijn eigen weg gaat en zijn eigen doelen nastreeft. Waarbij hij raad en advies van zijn omgeving ter harte neemt, maar zijn eigen besluiten neemt en daar ook aan vasthoudt.

Vaak lukt het ons redelijk om zo te leven. Of in ieder geval zo te willen leven. Echter, wanneer we een relatie met een vrouw als een serieus gemis gaan voelen in ons leven, dan gebeurt er wat met mening man.

Dan vinden we ineens dat we ons moeten gaan aanpassen. En dan nog niet eens aan concrete wensen, maar aan mogelijke wensen of aan veronderstelde wensen van een vrouw die nog niet eens in ons leven is.

Met andere woorden: menig man die graag een relatie zou willen is onbewust vaak bezig met zich aan te passen aan wat de media verondersteld dat de gemiddelde vrouw mogelijk van mannen zou kunnen verlangen.

Iets dat geregeld leidt tot mails aan mijn adres met onder andere de klacht dat vrouwen zo ongelofelijk veeleisend zijn en veel teveel verwachten van een man in een relatie.

Ik kan me levendig voorstellen dat je vroeg of laat inderdaad dat gevoel gaat krijgen. Mede omdat vrouwen zelf niet eens goed weten wat ze nu echt willen. Wat ze vandaag vinden, kan morgen zomaar weer anders zijn. Bijvoorbeeld omdat de zon schijnt.

Ik trek het nu lichtelijk in het belachelijke. Maar menig vrouw zal nu zonder meer een beetje in zichzelf gaan zitten giechelen, omdat ik ergens wel een beetje gelijk heb.

Maar kun jij je nu voorstellen dat als jij je als man zijnde daar op probeert aan te passen, dit dan een volledig kansloze missie is?

Stop dan ook direct met je aanpassen aan wensen die vrouwen mogelijk zouden kunnen hebben, als je dat deed. En doe de dingen gewoon zoals jij zelf vindt dat je ze zou moeten doen. Op een manier die jou gelukkig maakt.

Want op het moment dat je dat gaat doen, leid je ineens wel je eigen leven. En leid je op een mannelijke manier je leven. Waardoor je jezelf ineens een heel stuk aantrekkelijker maakt voor vrouwen.

3) Kijk anders tegen het daten aan

Daten zou leuk moeten zijn. Maar menig man maakt er bijna een wetenschap van. Want er wordt heel wat afgeanalyseerd en nagedacht over waar en waarom het deze keer weer is fout gegaan.

Eigenlijk zonde van je tijd en inspanningen. Want het brengt niet alleen frustraties met zich mee, maar vaak ook nog eens geen antwoorden waar je echt iets mee kunt. Omdat je aan degene die je werkelijk die antwoorden had kunnen geven, niets gevraagd hebt.

We maken onszelf het ontmoeten en het daten van vrouwen vooral veel te ingewikkeld. Terwijl dat echt niet hoeft. Want zelfs de in jouw ogen aller-leukste vrouw ter wereld, is ook maar gewoon een mens. En zo voelt ze zich ook. Temeer omdat ze zichzelf allerminst als de aller-leukste vrouw ter wereld ziet. Maar gewoon als vrouw, zoals er zoveel van op deze wereld zijn.

En dus wil ze ook door jou als een normaal mens behandeld worden. Gewoon op een manier zoals je ieder ander mens in je leven ook behandelt.

Wanneer jij willekeurig iemand ontmoet, waar jij je niet tot aangetrokken voelt , dan ga jij je bijvoorbeeld helemaal niet om de haverklap zitten afvragen of die persoon jou wel leuk genoeg vindt.

Je gaat een gesprek met diegene aan. En mocht het klikken, dan is dat leuk. Maar is dat niet het geval, dan zal jouw wereld er niet door vergaan.

Waarom dat vaak dan ineens wel zo is wanneer het een leuke vrouw betreft, waar je je tot aangetrokken voelt, blijft een goede vraag. Waarop het antwoord nu even niet zo belangrijk is.

Belangrijker om te weten is: dat je hier redelijk eenvoudig een andere draai aan kan geven door je tijdens het daten te bedenken, dat het niet alleen belangrijk is dat zij jou leuk vindt. Het is namelijk minstens zo belangrijk dat jij haar ook leuk vindt.

En waarom zou jij er steeds voor moeten zorgen dat het gesprek niet stilvalt. Wees gewoon eens even stil en wacht rustig af totdat zij het gesprek weer hervat.

Wanneer je haar sms't of WhatsApp't, ga dan niet zitten wachten totdat zij jouw bericht beantwoordt. Maar zorg ervoor dat je altijd genoeg om handen hebt. Zodat het veel vaker voorkomt dat zij op een antwoord van jou zit te wachten.

Waarom? Voor antwoord daarop hoef je jezelf alleen maar af te vragen wanneer je het meest aan haar denkt. Juist! Wanneer je zit te wachten op haar antwoord op een bericht van jou.

Loop niet achter vrouwen aan, maar maak alleen tijd voor de vrouwen die ook tijd maken voor jou.

Zorg er daarom als single man altijd voor dat je meerdere dates hebt en meerdere vrouwen hebt waar je interesse in hebt. Meerdere vrouwen in je leven hebben is als single man zijnde niet alleen veel leuker, maar voorkomt tevens dat je toch achter een bepaalde vrouw aan gaat lopen.

Bovendien kom je er, door meerdere vrouwen in je leven te hebben, sneller achter wat je echt leuk vindt in een vrouw en echt belangrijk vindt in de vrouw met wie jij jouw leven gaat delen.

Achter iemand aanlopen komt meestal voort uit het feit dat zij de enige is in lange tijd die interesse in jou heeft getoond en die jou leuk vindt. En dat wil je uiteraard zien te behouden. Maar zodra jij je beseft dat zij niet de enige vrouw is die jou leuk vindt, dan boeit het je minder en neem je makkelijker afscheid van iets wat jou eigenlijk niet gelukkig maakt.

Om gelukkig te kunnen zijn in een relatie met een vrouw, is het een vereiste dat beide partners volledig zichzelf kunnen zijn. En dat jezelf aanpassen aan dingen en elkaar tegemoet komen gebeurt, omdat jij dat voor die ander over hebt en jij zelf vindt dat jij dat voor die ander moet doen. Niet omdat die ander dat van je vraagt of omdat je het doet omdat je anders bang bent dat je partner bij je wegloopt.

Van één ding kun je namelijk heel zeker zijn wanneer je jezelf teveel en te vaak aanpast aan de wensen van de ander: en dat is dat die ander je vroeg of laat aan de kant zet omdat je te lief bent, jij jezelf niet bent en je te afhankelijk van die ander opstelt.

Succesvol daten is dan ook vooral jezelf zijn, je eigen leven blijven leiden en bewaken dat jij jezelf kunt blijven zijn, in welke situatie jij jezelf ook maar bevindt met een vrouw.