Waar praat je over op je eerste date?

Waar praat je over op je eerste date? Eigenlijk kun je op een date overal over praten. Veel hangt namelijk vooral af van hoe je erover praat. Maar uiteraard zijn er ook zeker wel wat gespreksonderwerpen die je tijdens een date maar beter kunt mijden.

Echter, soms is dat niet heel eenvoudig. Een onderwerp als daten zou bijvoorbeeld vrij snel op tafel kunnen komen. Tenslotte is dat wat je samen aan het doen bent. Maar de stap naar exen en de bijhorende drama's is helaas dan soms ook snel gemaakt. En dat is een onderwerp waar je echt niet over moet willen praten tijdens een eerste date.

Creëer een positieve herinnering

Natuurlijk. Ook jouw verleden en jouw problemen horen bij jou als persoon. En uiteraard zal daar een keer over gepraat gaan worden. Maar de eerste date is echt niet het juiste moment om daar over te praten.

Een eerste date moet vooral leuk zijn. Tijdens een date moet een vrouw zich in jouw nabijheid vooral kunnen ontspannen. De beste manieren om dat te doen zijn: een vrouw aan het lachen maken en lol hebben met haar.

Een leuk uitje vult ons met positieve herinneringen. Wij voelen ons allemaal aangetrokken tot mensen en dingen die positieve energie uitstralen. Want daardoor gaan we ons lekker voelen en willen we meer.

Dus als je iemand uitvraagt op een date, dan moet jouw doel vooral zijn om die ander een leuke tijd te bezorgen.

En waar praat je dan over tijdens de date? Over alles wat bij de andere persoon positieve gedachten en emoties opwerkt. En dan met name positieve reacties met betrekking tot de liefde.

Iedereen kan zich nog wel zijn of haar eerste verliefdheid herinneren, of de eerste zoen, of de eerste vakantieliefde, of de eerste keer close dansen. Al die dingen roepen positieve herinneringen op.

En wat eigenlijk altijd goed is voor een lach, zijn de verhalen over de meest beschamende momenten in je leven. Andere onderwerpen waar je samen uren mee kunt vullen zijn toekomstdromen en leuke herinneringen. Ook deze onderwerpen roepen positieve emoties op en daar kunnen wij als mensen niet genoeg van krijgen.

Ga wat doen samen en praat ondertussen

Zoals gezegd, een eerste date moet vooral ongedwongen en leuk zijn en smaken naar meer. Dit bereik je niet door elkaar, al dan niet per ongeluk, te dwingen tot iets. En iets dwingends kan al zijn, ervoor zorgen dat je verplicht een aantal uren met elkaar opgescheept zit. Iets dat bijvoorbeeld al kan gebeuren als je besluit met je date naar een restaurant te gaan.

Beter is dan om samen iets te gaan bekijken. Een bezienswaardigheid of iets waarvan je toevallig weet dat zij dat erg leuk vindt. Of bezoek iets mafs. Bijvoorbeeld een expositie over de geschiedenis van de sok. Door samen iets te gaan doen, heb je direct een onderwerp van gesprek. Namelijk, hetgeen je samen aan het doen bent.

En als het klikt tussen jullie beiden, dan verloopt een gesprek eigenlijk als vanzelf, waarbij de onderwerpen van gesprek soepeltjes in elkaar overlopen.

Probeer er overigens vooral niet mee te zitten als het per ongeluk eens wat minder klikt met een date. Het is nu eenmaal onmogelijk dat het met iedereen klikt die je ontmoet. Maar dat betekent zeker niet, dat je niet moet proberen er desondanks toch het beste van te maken.

Iedere date geeft je namelijk weer een kans om je date vaardigheden te verbeteren. En ook van dates die minder goed gaan leer je veel.

Onder de mannen die zich afvragen waar je met een date over praat, bevinden zich vaak mannen die van zichzelf vinden dat ze niet zulke praters zijn. Maar wist jij dat het eigenlijk helemaal geen nadeel hoeft te zijn als je niet zo'n prater bent?

Ik zal je een geheim verklappen. Een van de grootste afknappers voor vrouwen tijdens een date is, een man die vooral veel over zichzelf praat. Echter, wanneer je niet zo'n prater bent, ben je vaak juist wel een goede luisteraar.

En dat is een zeer positief punt. Want vrouwen praten graag. Vrouwen praten veel en vrouwen praten graag over zichzelf. Vrouwen zijn van nature tevens veel sociaal vaardiger dan mannen. Maak hier als man gebruik van en laat haar dan ook vooral het meest aan het woord. Want een man die oprecht geïnteresseerd is in een vrouw en naar haar luistert, is volgens vrouwen schaars en daarmee zeer aantrekkelijk.

Dus waar praat je over op je eerste date? Over alles wat positieve gedachten en emoties opwerkt. En meehelpt aan het creëren van een positieve herinnering. Maar daarnaast ook over haar interesses en wat haar bezighoudt in het leven. En jouw verhaal? Als je haar interesse werkt, zul je meer dan voldoende gelegenheid krijgen voor jouw verhaal.