Is een aantrekkelijk lichaam en uiterlijk echt zo belangrijk?

Hoe belangrijk is een aantrekkelijk lichaam en uiterlijk echt is voor vrouwen

Als je niet echt aantrekkelijk bent qua lichaam en uiterlijk dan maak je weinig kans bij vrouwen. Dat is tenminste de stellige overtuiging van nogal wat mannen. Evenals dat een dikke portemonnee het gebrek aan een aantrekkelijk uiterlijk nog enigszins goed kan maken.

Ik weet zeker dat menige vrouw zich vooral door het laatste behoorlijk gekrenkt zou kunnen voelen. Want leuke weldenkende vrouwen zijn zonder uitzondering absoluut niet te koop. Toch zit in beide overtuigingen wel een kern van waarheid.

Wanneer zijn lichaam en uiterlijk werkelijk aantrekkelijk voor een vrouw?

Ja, ook vrouwen hechten waarde aan een aantrekkelijk lichaam en uiterlijk. Het probleem is alleen dat vrouwen bij het woord aantrekkelijk duidelijk iets anders in gedachten hebben dan veel van ons mannen.

Wij mannen zijn er namelijk veelal van overtuigd dat je voor een aantrekkelijk lichaam vooral veel naar de sportschool moeten en flink in de weer zal moeten met gewichten en andere martelwerktuigen.

Wanneer je dat echter te veel overdrijft, dan kan dat bij vrouwen het vermoeden wekken dat je wellicht een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde probeert te verbergen achter jouw indrukwekkende spiermassa.

En ook vrouwen hebben zo hun onzekerheden over hun lichaam. Door een perfect afgetraind mannenlichaam zou een vrouw zich dan ook zomaar eens behoorlijk onzeker kunnen gaan voelen.

Kortom, een enorm gespierd lichaam werkt eerder in je nadeel dan in je voordeel bij veel vrouwen.

Je lichaam is aantrekkelijk voor een vrouw als ….

Doorgaans wordt het lichaam van een man door een vrouw als aantrekkelijk bestempelt, wanneer dat lichaam het toonbeeld is van een actief leven en goed op jezelf passen. Zowel mentaal als fysiek.

Een vrouw voelt zich aangetrokken tot een man die zichtbaar goed voor zichzelf zorgt omdat dit haar het gevoel geeft dat hij dan hoogstwaarschijnlijk ook goed voor haar zal zorgen.

Dit alles overigens zonder te overdrijven uiteraard.

Een man heeft in zijn leven namelijk belangrijkere dingen te doen dan bezig zijn met zijn lichaam en uiterlijk. Die belangrijkere dingen zijn: de doelen bereiken die hij gesteld heeft in zijn leven. En een man weet dat hij zijn kansen daarop aanzienlijk vergroot wanneer hij zijn lichaam en geest zo fit en gezond mogelijk houdt.

Dat betekent inderdaad dat wanneer jij ogenschijnlijk te druk bent met je lichaam en uiterlijk, het je dan waarschijnlijk wel zal ontbreken aan echte zinvolle doelen in je leven.

Je uiterlijk zal aantrekkelijk gevonden worden door een vrouw als jouw uiterlijk mannelijkheid, energie, innerlijke kracht en doelgerichtheid uitstraalt. Dat geeft een vrouw het gevoel dat je een man bent met een plan, een passie en een missie in zijn leven.

Wij mensen verschillen echt niet veel van dieren wanneer het op onze oerdriften aankomt. De oerdriften van een vrouw vertellen haar dat een man die dat uitstraalt een overlever is. Iemand bij wie de kans het grootst is dat zij en hun kroost niet zullen omkomen van de honger.

Nu is dat in onze tot op het bot verwende Westerse maatschappij allang geen noodzaak meer. Maar het laat wel zien dat onze oerdriften niet echt mee evolueren en dat we er nog steeds sterk door beïnvloed worden bij onze partnerkeuze.

Dat maakt kort door de bocht dat uiterlijk en lichaam een vrouw helemaal niet zo heel veel boeit, zolang je maar de juiste uitstraling hebt.

Dit maakt dat je als man al aantrekkelijk bent voor veel vrouwen als je aan jezelf werkt en serieus onderzoekt wat je echt wilt in je leven. Omdat veel van jou aantrekkingskracht op vrouwen direct te maken heeft met hoe jij als man in het leven staat en met hoeveel passie je werkt aan de doelen die je jezelf gesteld hebt in het leven.

En goed voorbeeld van hoe dat precies werkt, zie je bij topsporters, rocksterren en topacteurs. Dit zijn stuk voor stuk mannen met een onuitputtelijke passie en gedrevenheid voor wat ze doen. Een gevolg daarvan is vaak dat ze prachtigste vrouwen hebben.

Maar een gevolg daarvan is tevens vaak dat die prachtige vrouwen net zo hard weer bij ze weglopen wanneer ze op het verkeerde pad raken, hun carrière beëindigen of hun passie verliezen.

Met andere woorden: je zal ongetwijfeld succes hebben met vrouwen en succes blijven hebben bij vrouwen zolang jij simpelweg iedere dag weer probeert de beste versie van jezelf te zijn en elke dag weer niet aflatend je best blijft doen de doelen die je jezelf stelt te behalen en jezelf nieuwe doelen te stellen.

Dat het je succes oplevert bij vrouwen is echter slechts bijzaak. Het belangrijkste is dat dit het recept is om je als man gelukkig, waardevol en trots te voelen op jezelf. Omdat alleen uitdagingen en zelf dingen voor elkaar te krijgen je het gevoel geven dat je leeft als een man.

Kleren maken de man

Mening, vooral jonge, man lijkt tegenwoordig enorm druk met zijn uiterlijk. Als ik al die perfecte kapseltjes, getrimde baardjes en gemanicuurde handjes zie, vraag ik me wel eens bezorgd af of deze mannen hun handen nog wel eens vuil maken om iets te fixen of een zaterdagmiddag sleutelend aan hun scooter, auto of fiets spenderen om er wat aan te repareren of te verbeteren.

Want wist jij dat vrouwen het ook vandaag de dag nog ontzettend sexy en aantrekkelijk vinden als je eigenhandig iets maken kan of repareren kan?

Kaal of kammen

Ook maakt menig man zich nog altijd zorgen over zijn kaalheid als hem dat treft. Maar tegenwoordig is er echt niets mis meer met een goeie kale kop. Helemaal geen haar is 9 van de 10 keer beter dan iets wat alleen al het vermoeden werkt dat er geen redden meer aan is.

En als je haren hebt, zorg er dan wel goed voor door jezelf een goed kapsel aan te laten meten dat bij jou past en niet iets wat toevallig nu in de mode is.

Stront eigenwijs zijn mag overigens ook. Johan Derksen is daar altijd nog het levende bewijs van.

Witte sokken

Kleding is absoluut wel een dingetje waarmee je vrouwen kunt aantrekken of op je af kunt laten knappen. Zo is onder meer de witte sok nog altijd een doorn in het oog voor menig vrouw. De witte sok staat namelijk symbool voor dat het je niet echt wat kan schelen hoe je erbij loopt. Ook wordt de drager van witte sokken er nog altijd van verdacht dat hij zijn was laat doen door zijn moeder.

En dat zijn dan nog maar twee dingen waar vrouwen aan denken wanneer ze een vrijgezelle man witte sokken zien dragen.

Onverzorgde schoenen

Een andere punt waar bijna iedere vrouw wel wat over op te merken heeft is onverzorgde schoenen. Je kunt er als man er nog zo piekfijn uitzien en alles netjes bij elkaar hebben gematcht, als je schoenen er niet uitzien doet niets er meer toe.

Het gevoel dat onverzorgde schoenen bij een vrouw opwerkt is, dat schoenen bij een man doorgaans sowieso een vergeten item zijn. Wat betekent dat als hij zijn schoenen wel goed voor elkaar heeft, dat de rest qua reinheid en hygiëne dan ook wel voor elkaar zal zijn bij de drager van het schoeisel.

Draag wat bij je past

Jezelf aantrekkelijk kleden hoeft niet moeilijk te zijn. De enige drie dingen waar je als man op moet letten als het op kleding aankomt is:

Toen ik nog single was, had ik een vaste winkel in de stad waar ik bij voorkeur op maandagmiddag of dinsdagochtend naartoe ging als ik wat nodig had. Dan hadden de medewerksters van de winkel tenminste alle tijd voor me. En liet ik me bij voorkeur helpen door degene die ik hebt best gekleed vond.

Vooral als je laat merken dat je serieus van plan bent om wat te spenderen, als de dingen die ze je laat zien in de smaak vallen, dan is niets teveel om ervoor te zorgen dat jij volledig tevreden het pand weer verlaat.

Eigenlijk hebben wij het als mannen best makkelijk. Want om er qua lichaam en uiterlijk aantrekkelijk uit te zien voor een vrouw is helemaal zoveel werk niet. Goed op jezelf passen en slechts doen wat je als man die mannelijk in het leven staat sowieso al hoort te doen is alles wat je ervoor nodig hebt.

Wanneer je als kers op de taart dan ook nog een passend kapsel hebt en bijdetijdse kleding draagt, dan ben je als snel helemaal het mannetje voor een vrouw.