Hoe belangrijk is status, succes en een dikke portemonnee nu werkelijk voor vrouwen

Het is een vastgeroeste overtuiging bij veel mannen dat status, succes en een dikke portemonnee cruciaal zijn bij succes met vrouwen. Maar is dat nu werkelijk zo?

Laten we eens gaan kijken. Stel dat het waar is. Hoeveel mensen zouden er dan getrouwd zijn in dit land? In ieder geval bij lange na niet zoveel als nu. Want als de overtuiging waar zou zijn, dan zouden mannen met een hele normale baan, een heel normaal inkomen en een heel normaal bestaan nooit een vrouw hebben kunnen versieren.

Hetgeen zou betekenen dat het overgrote deel van mannelijk Nederland als vrijgezel door het leven zou gaan. En dat is absoluut niet het geval.

Wat maakt je dan wel aantrekkelijk voor vrouwen?

Als de stelling dat status, succes en geld je aantrekkelijk maakt voor vrouwen hier al mank gaat, wat maakt je dan wel aantrekkelijk voor vrouwen?

Uiterlijk dan? Uiterlijk is een punt, maar niet op de manier zoals wij over het algemeen denken. Vrouwen kijken namelijk vooral naar wat jouw uiterlijk uitstraalt. Zorg je goed voor jezelf? Straal je zelfverzekerdheid uit? Voel je je op je gemak in haar nabijheid en heb je de situatie onder controle?

Maar waar komt die overtuiging dan vandaan dat status, succes en geld belangrijk is als je succes wilt hebben bij vrouwen?

Het antwoord daarop is redelijk simpel. Status, succes en het hebben van voldoende geld zijn meer dan eens het gevolg van vertrouwen hebben in jezelf, een goed idee hebben van wat je wilt met je leven en ook durven gaan voor wat je wilt, waarbij je onzekere situaties niet schuwt.

Dat vrouwen zich instinctief aangetrokken voelen tot dergelijke mannen heeft alles te maken met onze menselijke natuur. Een van de ongeschreven wetten van onze menselijke natuur is: dat wanneer de vrouw wil dat haar genen voortleven in een volgende generatie, zij daar een man voor nodig heeft die haar en haar kroost kan beschermen en voeden.

Ja, dat klopt. Sinds wij als mens in holen woonden en berenvellen droegen om onszelf warm te houden is er niets aan ons instinct veranderd. En dus ook niet aan de manier waarop mannen en vrouwen zich aangetrokken voelen tot elkaar.

Aantrekkelijk zijn is je als man gedragen

Man zijn is in essentie: vertrouwen hebben in jezelf en de dingen voor elkaar krijgen waar je van droomt en die je graag wilt, inclusief vrouwen. Waarbij je jezelf niet laat tegenhouden door angst voor het onbekende.

Want juist de man die over die eigenschappen beschikt is uitstekend in staat een vrouw en hun kroost te beschermen en te voeden. Want hij is een overlever en zal altijd alles doen wat in zijn vermogen ligt om zijn vrouw en kroost te beschermen. Dat is wat het instinct van een vrouw haar vertelt. Dus zal ze zich aangetrokken gaan voelen tot een dergelijke man die haar zijn onverdeelde aandacht geeft. En hem vertrouwen.

Daadwerkelijk voelen dat ze je kan vertrouwen is het allerbelangrijkste voor een vrouw. Van haar honderd keer vertellen dat ze je kan vertrouwen zal een vrouw niet gaan voelen dat ze je vertrouwen kan. Voelen doet ze pas wanneer je haar door jouw acties en gedrag en uitstraling laat ervaren dat ze je kan vertrouwen.

En wat blijft er dan nog over van de status en het succes dat we zogenaamd nodig hebben? Het niveau van status en succes die jij in de ogen van een vrouw hebt is voor een groot deel afhankelijk van hoe jij over jezelf denkt. Als jij vindt dat je status hebt en succesvol bent, dan zal een vrouw daar niet anders over denken. Mits het gegrond is uiteraard.

Niet iedereen wordt tenslotte Minister President van dit land en niet iedereen bereikt een topfunctie binnen een vooraanstaande multinational. Maar dat is ook helemaal niet nodig om in de ogen van een vrouw status en succes te hebben.

Het belangrijkste is dat jij woekert met jouw talenten, wat deze ook mogen zijn. En probeert daarmee het maximale te bereiken wat binnen jouw vermogen ligt. Dat verschaft jou meer dan voldoende status en succes in de ogen van een vrouw.