Onzeker bij vrouwen? 5 manieren om er nu een einde aan te maken

Zich onzeker voelen bij vrouwen, is voor mening man de reden dat hij zelden tot nooit een vrouw aanspreekt en een date heeft met een vrouw. Ook zijn er die verlegen worden in de nabijheid van vrouwen.

In veel gevallen zou er zelfs sprake kunnen zijn van een zekere angst voor het aanspreken van vrouwen. Dit gaat je uiteraard niet echt helpen om met leuke vrouwen in contact te komen.

Waar komt onzeker zijn bij mooie vrouwen vandaan

Het meest opvallende bij deze onzekerheid, angst en verlegenheid is, dat dit voornamelijk gebeurt in de nabijheid van mooie vrouwen. Waarbij soms zelfs een anders zeer spraakzame man plots niet meer wat hij moet zeggen en zich minstens zeer ongemakkelijk voelt.

Vanzelfsprekend dat je dan het liefste contact met leuke, aantrekkelijke en mooie vrouwen zoveel mogelijk uit de weg gaat. Want door de situatie uit de weg te gaan, ga je jezelf tenminste niet onzeker voelen of verlegen worden.

Een perfecte oplossing is dit overigens allerminst. Omdat het tevens betekent dat je niet met vrouwen in contact komt. Tenminste, niet met vrouwen die je zo mooi, aantrekkelijk en leuk vindt dat je er verliefd op zou kunnen worden.

Ik weet vrij zeker dat je graag een betere oplossing voor dit probleem zou willen hebben. Want welke man wil er nou geen leuke vrouw in zijn leven, waar hij helemaal blij van wordt?

Laten we dit probleem dan ook eens bij de horens vatten en gaan kijken of er ook een oplossing voorhanden is, die je wel die leuke vrouw aan je zijde gaat opleveren.

Wanneer we eens wat beter gaan kijken naar wat die onzekerheid, verlegenheid en zelfs angst veroorzaakt, dan zien we:

Dat dit probleem opduikt bij sociale interacties waarbij je het ineens heel belangrijk gaat vinden, wat diegene met wie je die interactie wilt aangaan van je zal vinden. Waarbij je tevens bang bent dat je op je bek zal gaan en afgewezen zal worden.

Wat er feitelijk gebeurt als er een mooie vrouw in je blikveld opduikt is: dat je in je hoofd als een razende allerlei dingen gaat aannemen zoals:

Als je erbij nadenkt, dan is het eigenlijk te belachelijk voor woorden dat je dit allemaal verzint. Menig man maakt zichzelf wijs dat hij dit allemaal kan zien op basis van hoe ze kijkt en beweegt en op basis van wat ze uitstraalt.

Wanneer je een vrouw op precies datzelfde moment zou kunnen vragen of jij haar bent opgevallen, dan zou ze je waarschijnlijk aankijken met een blik van: Over wie heb je het?

Waarom? Gewoonweg omdat ze in haar hoofd veel te druk bezig was met zichzelf om jou op te merken. Net zoals ieder mens te druk bezig is met zijn eigen besognes.

We mogen ons met z'n alleen dan wel veelvuldig afvragen wat anderen van ons vinden, maar eigenlijk zouden we daar net zo goed mee kunnen stoppen. Want anderen vinden doorgaans helemaal niets van ons. Nogmaals, omdat ze veel te druk zijn met zichzelf en met zichzelf afvragen wat anderen van hem of haar vinden. Waardoor veel van wat om hen heen gebeurt, hen grotendeels ontgaat.

Zeker nu we er met z'n alleen een nieuw apparaat bij hebben, dat ons een prima excuus geeft om onszelf nog meer aan mogelijke sociale interacties te onttrekken. Namelijk: de smartphone.

Een excuus. Want bijna niemand van ons is interessant genoeg om steeds Facebook te moeten checken. Maar toch doen we het. Waarom? Omdat we constant op zoek zijn naar goedkeuring van anderen. En willen weten wat anderen van ons vinden. Of wat anderen vinden van wat wij vinden en denken. Of in dit geval: van onze Facebook pagina vinden.

Maar met je ogen op een schermpje gericht zijn, voorkomt tevens dat andere mensen ons aanspreken. En dat voelt wel zo veilig. Want nogmaals: Wat zou diegene gaan vinden als hij of zij met mij in gesprek raakt?

We kunnen dan ook gerust stellen dat wat jij je allemaal in je hoofd haalt, als je een mooie vrouw ziet die je heel graag aan zou willen spreken, totale onzin is.

Het vervelende is alleen wel dat die onzin er steevast voor blijft zorgen, dat jij geen vrouwen aanspreekt. En als gevolg daarvan dan ook zelden tot nooit een date hebt met een leuke vrouw.

Nu zou je kunnen zeggen: 'Ja maar, ik heb het echt geprobeerd. En telkens werd mijn vermoeden bevestigd en werd ik daadwerkelijk afgewezen'.

Ik geloof je direct wanneer je dat zegt. Want als je jezelf onzeker voelt, dan straal je dat, zeker naar een vrouw, ook uit. En ook vandaag de dag nog, wil een vrouwen een gevoel van veiligheid en bescherming hebben bij een man. En dat gevoel krijgt ze logischerwijs allesbehalve, wanneer jij je onzeker voelt in haar nabijheid.

En dus zal ze je afwijzen.

5 trucs die je helpen bij het aanpakken van onzekerheid

Ik noem het trucs omdat: Wat je ook doet, je onzekerheid, verlegenheid en angst in het begin hard hun best zullen blijven doen om jou van het aanspreken van vrouwen af te houden. En jij de trucs gebruikt om desondanks vrouwen toch aan te spreken. Maar door te blijven proberen en ervaring op te doen, zal het langzaam aan steeds minder als trucs gebruiken gaan voelen.

Gewoonweg omdat jij je steeds zekerder zal gaan voelen tijdens sociale interacties met leuke, mooie en aantrekkelijke vrouwen.

De vijf trucs die je in eerste instantie zullen gaan helpen om die positieve ervaringen op te gaan doen zijn:

1) Onderneem direct actie

Je zult wellicht al ondervonden hebben dat, hoe langer je wacht om een leuke vrouw aan te spreken, hoe lastiger het wordt. Omdat naarmate de tijd verstrijkt, jij jezelf meer en meer gelegenheid geeft om jezelf weg te praten van die potentieel beangstigende situatie waarin je jezelf wilt gaan begeven.

De truc waarmee je dat kunt voorkomen is direct actie ondernemen, zodra er een mooie vrouw in je blikveld verschijnt. Dat betekent concreet: direct op haar afstappen en een gesprek met haar beginnen.

Hoi of Hallo zeggen, gevolgd door iets zeggen over wat je aan haar opvalt, bijvoorbeeld dat je vindt dat ze een eigenzinnige uitstraling heeft, is zonder meer een prima opening voor een leuk gesprek. En makkelijk te vervolgen met bijvoorbeeld de vraag of ze inderdaad eigenzinnig is.

Op een dergelijke manier een gesprek beginnen en oprechte interesse tonen in die andere persoon, leidt eenvoudig tot een leuk gesprek. Omdat ieder mens nu eenmaal graag over zichzelf en over wat hij of zij belangrijk vindt praat. En degene, jij dus, die de interesse toont daardoor al snel een leuk en aangenaam persoon zal gaan vinden.

En ander voordeel is: dat deze manier van een praatje maken met een vrouw de kans zienderogen laat afnemen dat het gesprek stil komt te vallen en je niet meer weet wat je zeggen moet.

2) Glimlach

Een glimlach straalt vriendelijkheid uit en neemt direct ieder gevoel van mogelijk onbehagen bij iemand weg. En om met een vrouw in gesprek te komen is het allereerst van belang dat ze zich zo snel mogelijk bij je op haar gemak gaat voelen. En een glimlach helpt daar zeer zeker bij.

3) Denk aan je houding

Ga maar eens een beetje ingezakt staan en slof maar eens een beetje in het rond. Ga vervolgens eens goed rechtop staan en neem krachtige stappen. Je zult merken dat je jezelf ineens heel anders voelt als je goed rechtop staat en loopt. Goed rechtop staand voel je jezelf ineens veel krachtiger en veel energieker.

En dat is ook precies wat een vrouw van jou zal oppikken als je goed aan je houding denkt, zodra je op een vrouw afstapt en met haar praat. Een man die rechtop staat en loopt, straalt bovendien niet alleen kracht en energie uit, maar tevens mannelijkheid en zelfvertrouwen.

Dit betekent kortweg dat alleen de juiste houding je al een stuk aantrekkelijker kan maken voor een vrouw.

4) Maak je niet druk over het resultaat

Ongemerkt maken we ons vaak veel te druk om het resultaat van het gesprek. We willen met alle geweld leuk en aardig gevonden worden door de vrouw die we aanspreken. En als we haar erg leuk vinden dan willen we het liefst zo snel mogelijk haar telefoonnummer zien te scoren. En een date. En seks.

Echter, als het allemaal niet de kant op gaat die we in gedachten hadden, dan zijn we zomaar ineens heel hard op weg naar de volgende tegenvaller en de volgende afwijzing. En voelen we ons wederom een loser.

Je onzekerheid bij vrouwen zal direct al een stuk minder worden, als je gewoon eens anders naar een gesprek met een vrouw gaat kijken. Neem bijvoorbeeld eens een wat meer afwachtende en observerende houding aan.

Want naarmate je meer vrouwen ontmoet, zul je namelijk gaan ontdekken dat absoluut niet iedere vrouw die er leuk, mooi en aantrekkelijk uitziet ook inderdaad een leuke en aantrekkelijke vrouw is.

Tevens zul je gaan ontdekken dat een heel groot deel van de vrouwen die je spreekt, misschien best leuk blijken te zijn om een praatje mee te maken, maar dat je totaal niets gemeen hebt met deze vrouwen.

Dus waarom zou je jezelf al bij voorbaad druk gaan maken om wat ze van je vindt of welke indruk je op haar maakt?

5) Oefen wanneer je maar kan

En dat maakt het des te belangrijker dat je blijft oefenen en gesprekken aangaat met vrouwen wanneer zich de gelegenheid ook maar voordoet. Niet alleen omdat dit de enige manier is om jezelf van angst, onzekerheid en verlegenheid te ontdoen, maar ook omdat veel verschillende mensen ontmoeten je tevens helpt bepalen wat je leuk vindt aan vrouwen en wat minder leuk. En wat je dan ook graag zou zien in een toekomstige levenspartner en wat absoluut niet.

Door de zojuist gegeven 5 trucs met grote regelmaat toe te passen in je omgang met vrouwen, zul je na verloop van tijd gaan merken dat de trucs onderdeel worden van jezelf. Het worden gewoon dingen die je tijdens sociale interacties gebruikt, zonder er nog bij na te denken.

Enige onzekerheid bij vrouwen die je heel aantrekkelijk vindt, zul je altijd blijven voelen. Maar dat is niet erg. Want je zult ermee om kunnen gaan en het zal je daardoor niet langer in de weg staan om leuke vrouwen te ontmoeten.