Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe je vrienden maakt en waarom het je tevens beter maakt met vrouwen

Op school en tijdens een studie gaat vrienden maken vaak min of meer vanzelf. Daar kom je doorgaans pas achter wanneer de dagen gevuld zijn met werk en andere verplichtingen. En vrienden maken en vriendschappen onderhouden meer dan eens al wat meer een uitdaging wordt.

Omdat bestaande vriendschappen dreigen te verwateren terwijl nieuwe vrienden maken er veelal niet van komt. Op een zeker moment zal je dan misschien moeten gaan vaststellen dat je eigenlijk geen één echte vriend meer over hebt.

Vrienden zoeken

Je bent bij lange na niet de enige die het overkomt. Alleen lijkt het sommigen niet zo te boeien dat ze geen vrienden hebben. Maar als het jou wel degelijk boeit en een onprettig gevoel geeft, dan kun je daar gelukkig zelf een hoop aan veranderen.

Naar vroegere vrienden zoeken en contacten herstellen kan bijvoorbeeld relatief eenvoudig via Facebook en Linkedin.

Vrienden zoeken via internet kan zo makkelijk omdat een nog altijd groeiend aantal mensen een profiel heeft op Facebook, Linkedin of op een van de vele andere sociale netwerken.

Tenslotte blijven wij mensen sociale wezens en maken we en onderhouden we graag sociale contacten met anderen. Een vriendschapsverzoek is op een sociaal netwerk dan ook zo gestuurd. Evenals een bericht.

Een berichtenwisseling met een oude vriend breng je doorgaans het makkelijkst op gang wanneer je een kort berichtje schrijft waarin je oude herinnering ophaalt en een vraag stelt die duidelijk maakt dat je oprecht geïnteresseerd bent in hoe het nu met hem gaat.

Zorg er daarnaast altijd voor dat de vraag die je stelt makkelijk te beantwoorden is.

Vervolgens is het zaak om een berichtenwisseling vooral niet te lang te laten duren en hem voor te stellen om samen wat te gaan doen. Bijvoorbeeld iets wat jullie vroeger al leuk vonden om samen te gaan doen en zo oude tijden te laten herleven.

Er is niets mis met vrienden zoeken die je vroeger gehad hebt. Maar laat je nooit verleiden tot het wanhopig zoeken naar vrienden omdat je ze nu niet hebt.

Dat straalt niet alleen eenzaamheid uit, maar wekt tevens de indruk dat niemand je leuk vindt. Want anders zou je niet zo naarstig op zoek zijn naar vrienden toch?

Hoe je het makkelijkst vrienden maakt

Wij mensen zijn over het algemeen zeer zelfzuchtig. En dus doorgaans alleen bereid om iets te doen als het ons wat oplevert. Als is het maar plezier of een goed gevoel over onszelf.

Oprecht aandacht krijgen van iemand is bijvoorbeeld zoiets dat iedereen een goed gevoel oplevert. En samen iets gaan doen met iemand die je oprecht aandacht geeft staat zonder meer garant voor plezier.

Aan de andere kant geven wij mensen ook heel graag iets terug aan iemand die ons wat heeft gegeven dat waardevol voor ons was.

Dat betekent dat als jij in iets investeert je er vroeg of laat altijd weer wat voor terugkrijgt.

Feitelijk is dat ook de basis van elke vriendschap. En de reden waarom een vriendschap blijft voortduren of ophoudt te bestaan zodra één van beiden vindt dat de vriendschap hem te weinig oplevert.

Echter, je kunt pas een goede vriend voor iemand zijn wanneer je eerst goede vrienden met jezelf bent. Met andere woorden: dat je jezelf geeft wat je wilt, dat je jezelf geregeld een plezier doet en daadwerkelijk doet wat je vindt dat je moet doen van jezelf.

Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat je dat voor elkaar hebt en in ieder geval beste vrienden bent met jezelf, hoe maak je dan nieuwe vrienden?

Telkens als je de deur uitgaat kom je mensen tegen met wie je kennis zou kunnen maken en met wie je een praatje zou kunnen maken. Want tenslotte begint op die manier iedere vriendschap.

Maar niet met iedereen die je spreekt zal het zodanig klikken dat er een goede vriendschap uit kan voortvloeien. Sterker nog, dat zal je niet heel vaak gebeuren.

Dat maakt het verstandig om zuinig te zijn op contacten die dat wel in zich lijken te hebben. Tegelijkertijd echter, moet je wel blijven proberen om met zoveel mogelijk mensen contact te leggen als je nieuwe vrienden wilt maken.

Nu is het uiteraard weinig zinvol om min of meer willekeurig mensen aan te spreken en te proberen vrienden met ze te worden. Want één van de noodzakelijke ingrediënten voor een vriendschap is meestal toch wel een gezamenlijke interesse of bezigheid.

Ga iets doen wat je leuk vindt

Als je single bent is het daarom sowieso slim om veel en vaak buitenshuis dingen te gaan doen die je leuk vindt en waarbij je jezelf in de gelegenheid stelt om veel nieuwe mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld:

  • Een sportschool.
  • Een sportvereniging.
  • Een cursus.
  • Een workshop.
  • Uitgaansgelegenheden bezoeken.
  • Evenementen bezoeken die te maken hebben met een interesse die je hebt.
  • Een hobby die je op vele plekken brengt samen met anderen.

Door dergelijke dingen te doen stel je jezelf in de gelegenheid je onder mensen te bevinden dezelfde gemeenschappelijke interesse hebben als jij. Dit zorgt voor gesprekstof en maakt het maken van een praatje en het leggen van contacten een stuk eenvoudiger.

Elk contact begint tenslotte met een praatje maken. En elk contact kan de basis zijn van een uiteindelijke vriendschap. Maar hoe leg je contact en maak je het makkelijkst een praatje met iemand die je interesseert, maar die je nog niet kent?

Als je een praatje met iemand wilt maken onthoud dan altijd dat ieder mens het fijn vindt als een ander interesse toont in wat hem of haar beweegt, bezighoudt of interesseert.

Bovendien heb je zoals gezegd de omgeving of de omstandigheid waarin jullie je beide bevinden gemeen. Dat is de reden waarom bijvoorbeeld 'het weer' altijd een populair onderwerp is om een gesprek met iemand over te beginnen.

Maar als je met een gezamenlijke interesse bezig bent dan is het natuurlijk veel beter om daar een gesprek over aan te knopen met iemand.

Je zou je echter ook iets af kunnen vragen over die persoon.

Misschien heb je gezien dat degene met wie je contact zou willen leggen een auto heeft die jij ook erg mooi vindt. Dan zou je een gesprek met diegene kunnen beginnen, door iets te vragen over die auto.

Stel vragen, toon oprechte interesse en vraag contactinformatie

Echter, wij mannen hebben nogal eens te neiging om onze vragen te beperken tot 'Hoe' en 'Wat' vragen. En ons te beperken tot het uitwisselen van feiten.

Wanneer je bijvoorbeeld vraagt: "Hoe hard kan jouw auto?" Dan is die vraag met slechts enkele woorden te beantwoorden. Waarna je weer een nieuwe vraag zal moeten verzinnen om het gesprek gaande te houden.

Terwijl als je zou vragen waarom hij juist voor deze auto gekozen heeft, dan is de kans groot dat diezelfde persoon veel langer aan het woord is om jou uit te leggen waarom hij voor die auto gekozen heeft.

Echt in gesprek met iemand raak je door ervoor te zorgen dat degene met wie je in gesprek bent wat te praten krijgt. Want hoe meer diegene zegt, hoe meer kansen jij hebt in te haken op wat er gezegd wordt en hoe meer mogelijkheden er ontstaan om door te vragen op wat je gesprekspartner je vertelt.

Maar houd altijd in je achterhoofd dat: wanneer jij degene bent die een gesprek aangaat met een ander, je er altijd voor moet zorgen dat jij degene bent die oprechte interesse toont in de ander. Want zoals gezegd, ieder mens vindt het fijn als iemand anders oprechte interesse in hem of haar toont.

En zoals gezegd, als je iemand iets geeft wat waardevol voor hem is en waar hij blij van wordt dan zal hij je graag iets terug willen geven. Bijvoorbeeld zijn oprechte interesse in jou als persoon.

Maar aan elk gesprek komt vroeg of laat hoe dan ook een einde. En wanneer je dat tijdens het gesprek nog niet gedaan hebt, dan is het een slimme zet om jezelf aan het einde van het gesprek alsnog aan de ander voor te stellen.

Noem de naam van je gesprekspartner zodra je het gesprek afsluit. Bijvoorbeeld: "Het was leuk je te leren kennen Bart. En ik zou het leuk vinden om contact met je te houden. Heb je e-mail?"

Een gesprek sluit je met name op deze manier af wanneer je deze persoon ergens tegenkomt waar je beiden niet vaak komt en waar je elkaar dan ook niet snel weer zult treffen.

Een gesprek een volgende keer voortzetten wordt een stuk makkelijker wanneer je iemands naam weet. Want doordat je elkaars naam weet, ken je elkaar.

En als je een leuk gesprek met elkaar hebt gehad dan is er vast wel iets wat je hebt onthouden waarmee je nu het gesprek kunt voorzetten. Bijvoorbeeld: "Hoi Bart, is het nog gelukt dat onderdeel te krijgen waar je naar op zoek was voor je auto?"

Doe iets voor iemand en nodig mensen uit om samen met jou wat te gaan doen

Contacten verdiepen zich met name door samen wat te gaan doen. Dus wanneer je iets ziet of hoort wat iemand die je kent wel eens heel leuk zou kunnen vinden, maak hem of haar daar dan op attent. Of beter nog, nodig hem of haar uit om samen met jou dat te gaan doen.

Bijvoorbeeld: Er is een evenement dat te maken heeft met het type auto die Bart ook heeft. Dus stuur je hem een e-mail waarin je hem hier op attent maakt en hem uitnodigt om er samen heen te gaan.

Door iemand uit te nodigen om samen iets met jou te gaan doen en dat uitje goed te organiseren voor jullie tweeën , verdiepen vriendschappen zich niet alleen, maar laat je tevens zien dat je om andere mensen geeft en aan ze denkt.

Bovendien vergeet niemand het snel wanneer je net iets meer voor hem doet dan hij verwachtte. Waardoor hij zal onthouden dat je een fijn mens bent en zonder meer vaker tijd met je door zal willen brengen.

Iedereen vindt het namelijk fijn als er aan ze gedacht wordt en er iets voor ze gedaan wordt zonder dat er iets voor terugverlangd wordt. Daardoor zullen mensen bereid zijn om ook iets voor jou te doen. Want iedereen gaat nu eenmaal graag om met mensen die vriendelijk en attent zijn.

Nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen sluiten is zoals je hebt kunnen lezen vooral een investering die je zelf moet doen. Jij wilt nieuwe vriendschappen sluiten, dus dan ben jij degene die andere mensen jouw aandacht zal moeten geven.

En nogmaals, doorgaans krijg je wat je geeft op termijn ook terug. Dat betekent dat mensen ook interesse gaan tonen in jou en ook jou eens zullen uitnodigen om samen eens wat te gaan doen.

Hoe vrienden maken en je vrienden geregeld ontmoeten je aan een vriendin helpt

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om met andere singles in contact te komen. Maar de meeste relaties ontstaan ook nu nog steeds via het eigen sociale netwerk van mensen. Dus via vrienden, kennissen, collega's, clubgenoten en verenigingsmaatjes, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Dat betekent dat naar buiten gaan, alleen dingen ondernemen en je ergens bij aansluiten niet alleen nieuwe vrienden kan opleveren, maar tevens je sociale netwerk vergroot. Waarmee dus ook automatisch je kans op het ontmoeten van een leuke vrouw waarmee je leven zou willen delen toeneemt.

Maar niet alleen de kans om haar te ontmoeten neemt hierdoor toe. Want wanneer je veel socialiseert en geregeld met mensen aan de praat raakt die je nog niet kent, dan word je als vanzelf ook handiger en vaardiger in het socialiseren.

Dat geeft op zijn beurt vanzelfsprekend meer vertrouwen in eigen kunnen en in jezelf. Iets wat het aanspreken van een leuke vrouw die je niet kent zeker zal vergemakkelijken. Daardoor zul je het vaker gaan doen en zul je bijna als vanzelf steeds vaardiger worden in het praten met leuke vrouwen.

Als je handig bent met socialiseren dan straal je dat ook uit naar je omgeving. Dat zal mensen het idee geven dat je een leuk iemand moet zijn om mee om te gaan. Waardoor ze ook sneller geïnteresseerd zullen raken in jou. Want ieder mens gaat nu eenmaal het liefst om met mensen die leuk zijn en leuk gevonden worden.

Want zoals gezegd is het heel menselijk dat iets ons wat op moeten leveren. Anders zijn we er niet in geïnteresseerd.

Omgaan met leuke mensen levert plezier op. En door om te gaan met leuke mensen worden we, denken we, zelf ook leuker gevonden door anderen. Daar willen we dus best moeite voor doen.

Samenvattend zou je dan ook gerust mogen stellen dat het krijgen van vrouwen in je leven en het krijgen van een relatie met een leuke vrouw begint bij het maken van vrienden en het uitbreiden van je eigen sociale netwerk.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren