7 clichés die je direct uit je profieltekst moet verwijderen

Een profieltekst maken. Het is een zware dobber voor menigeen. Waarbij eigenlijk geen idee hebben wat je in een profieltekst zou moeten schijven, nou niet echt gaat helpen om een fantastische profieltekst te maken.

Menig internetdater vervalt dan ook al snel in clichés. Het probleem van clichés is echter, dat ze bezoekers aan je profiel vooral snel laten afhaken.

Zoveel mogelijk clichés schrappen uit je profieltekst, is absoluut dan ook een goede eerste stap naar een betere profieltekst.

1) Ik ben niet (echt) op zoek

Dat is gek, vind je niet? Je neemt alle moeite om je in te schrijven op een datingsite. Wellicht heb je zelfs wel abonnementsgeld betaald. En vervolgens dwaal je rond op die datingsite op zoek naar niets.

Vrouwen vinden doelloosheid een onaantrekkelijke eigenschap in een man. Dus met dit ene verkeerd gekozen clichézinnetje zou je jezelf al wel eens direct buiten spel kunnen zetten.

2) Mijn vrienden zeggen dat... / mijn vrienden omschrijven mij als ...

Heb je zelf geen mening? Is het zo belangrijk voor je wat anderen van je vinden? Dat zijn vragen die de bezoeksters van jouw profiel zich zouden kunnen gaan stellen wanneer ze dit in jouw profieltekst lezen.

Ook hier weer geldt dat de mening van anderen belangrijker vinden dan je eigen mening, niet erg mannelijk is. En je raadt het wellicht al: dat maakt je zonder meer direct minder aantrekkelijk voor vrouwen.

3) Ik vind iets over mezelf schrijven lastig

Letterlijk opschrijven dat je over jezelf schrijven lastig vindt, geeft onomwonden aan dat je er dan hoogstwaarschijnlijk ook inderdaad niets van zal bakken. Mede omdat je het waarschijnlijk tevens als excuus gebruikt, om niets interessants over jezelf te hoeven schrijven.

Het is een perfecte manier om iemand te vertellen dat verder lezen eigenlijk geen zin heeft. Omdat je profieltekst te saai is om tijd aan te besteden en bovendien niets over jou prijsgeeft.

4) Ik hou van een goed gesprek met een glas wijn / Ik hou van een dvd'tje kijken op de bank

Eén van de kenmerken van een goede profieltekst is, dat de schrijver van de profieltekst zich ermee onderscheidt van de rest.

Iets dat je met deze clichézinnen absoluut niet zal lukken. Dingen die een heel groot deel van Nederland dagelijks doet of in ieder geval leuk zou vinden om te doen, kunnen zonder meer beschouwd worden als dingen waarmee je jezelf niet gaat onderscheiden in je profieltekst.

Beter is je af te vragen wat jij als een van de weinigen leuk vindt, of als enige een passie voor hebt, van je familie en vrienden. Als dat bijvoorbeeld is: deelnemen aan het WK hooivork werpen of wc pot slingeren, dan is het precies dat waar je wat over in je profieltekst zou moeten zetten.

5) Ik hou van uit eten en met vrienden een terrasje pakken

Ook dit is wederom zo'n niets zeggend feit, waarmee je werkelijk niemand aanmoedigt om verder te lezen. Maar toch kun je, door dit cliché op een ander manier in te zetten, jezelf er wel degelijk mee onderscheiden.

Probeer bijvoorbeeld eens in een paar zinnen te omschrijven wat de beste plek was waar je ooit uit eten bent geweest. En wat juist dat restaurant of dat eet cafeetje of dat bistrootje voor jou zo bijzonder maakt.

Door dit cliché op zo'n manier beet te pakken, laat je iets van jezelf zien. En precies dat is wat vrouwen aantrekt, waardoor ze nieuwsgierig naar je worden en graag kennis met je willen maken.

6) Ik ben op zoek naar een spontane vrouw

Zeggen dat je een spontane vrouw zoekt is eigenlijk zowat synoniem voor: dat je niet durft te zeggen wat je echt wilt en leuk vindt in een vrouw.

Het begint langzaam aan cliché te worden: maar niet durven, en moeite hebben met te uiten wat je wilt, is nou niet echt mannelijk. En dus maak je jezelf er wederom niet aantrekkelijk mee, door dit cliché te delen met je profielbezoeksters.

7) Ik zou het leuk vinden wat van je te horen

Natuurlijk zou je het leuk vinden om iets van haar te horen. Want anders zou je niet eens de moeite genomen hebben om een profiel te maken op een datingsite.

Maar er is iets aan de hand met dit zinnetje waarmee het nog erger is dan een cliché. Want dit zinnetje communiceert stiekem namelijk, dat er eigenlijk helemaal niemand wat van zich laat horen. En dat je hoopt dat zij dat dan in ieder geval wel zal doen.

En dat is uiteraard wel het allerlaatste wat je naar een vrouw wilt communiceren met je profieltekst.

Je profiel draagt voor een belangrijk deel bij aan hoe aantrekkelijk en interessant een vrouw je vindt. Vrouwen zijn namelijk erg goed in het tussen de regels door dingen ontdekken over jouw persoonlijkheid.

En aangezien, voor een vrouw, persoonlijkheid de belangrijkste aantrekkelijkheids factor is, kun je als man eigenlijk niet zonder een profiel waarin clichés ontbreken en dat mannelijkheid uitstraalt.