Tinder tips voor mannen: Hoe ik in 24 uur uit 9 matches 3 dates haalde

Tinder is een date app voor je smartphone en zou misschien wel als de date sensatie van dit moment beschouwd kunnen worden. Gewoon omdat het leuk is, eenvoudig is en zonder meer aangename verrassingen in petto kan hebben.

Een bezwaar dat overigens soms wel opduikt bij Tinder is, dat het allemaal om foto's draait. En dat het daarmee eigenlijk niet meer dan een ordinaire vleeskeuring is. Maar laten we eerlijk zijn: Kijken we niet allemaal in eerste instantie alleen maar naar foto's?

Tinder: hoe werkt het eigenlijk?

Vroeger had je 'Hot or Not' waar je foto's van anderen kon beoordelen. Vandaag heb je Tinder. Maar Tinder is meer dan alleen maar een foto rating app. En je moet zelf ook op Tinder zitten om foto's van anderen te kunnen beoordelen.

En dat is juist het leuke van Tinder. Wanneer jij een foto van iemand als leuk hebt beoordeeld, en deze persoon vindt jouw foto('s) ook leuk, dan heb je een zogenaamde match en kun je met elkaar gaan chatten.

Zodra je bij Tinder een match hebt kun je chatten

Ben je eenmaal met elkaar aan het chatten, en vind je elkaar echt leuk, dan is een afspraak voor een date uiteraard snel gemaakt.

Om gebruik te kunnen maken van Tinder heb je nodig:

Zodra je Tinder op je smartphone geïnstalleerd hebt, zal de app contact leggen met je Facebook account om daar je naam, leeftijd, een profielfoto en wat van je voorkeuren vandaan te halen.

Overigens zal op je Facebook profiel niet zichtbaar zijn dat je Tinder gebruikt en is via Tinder je Facebook profiel niet te bekijken.

Tinder gebruikt je Facebook profiel puur om wat gegevens en foto's vandaan te halen.

Tinder optimaliseren voor zoveel mogelijk matches

Tinder is door zijn eenvoud razend snel klaar voor gebruik. En zodra je Tinder profiel is samengesteld met gegevens uit je Facebook profiel, zal de app direct op zoek gaan naar Tinder gebruikers in de buurt. Daarmee is Tinder bruikbaar, maar nog niet ingesteld voor het optimaal scoren van matches.

Om de kans op matches te vergroten, heb je nodig:

Goede Tinder profielfoto('s)

Bij Tinder draait alles om foto's. Zover moge duidelijk zijn. Dus heb je foto's nodig van jezelf die zo goed mogelijk zijn. Temeer omdat je foto's hoogstwaarschijnlijk slechts enkele seconden bekeken worden. En als het eerste wat opvalt op je foto iets is wat niet in de smaak valt, dan ben je zowel letterlijk als figuurlijk gezien.

De truc in eerste instantie is dan ook om foto's op Tinder te gebruiken die zo veel mogelijk dingen bevatten die bij vrouwen in de smaak vallen. En op de eerste plaats zijn dat ogen. Vrouwen willen absoluut de mogelijkheid geboden krijgen om in je ogen te kijken.

Het is dan ook ten zeerste aan te raden om als hoofdfoto een foto te hebben van alleen je gezicht.

Om een zo goed mogelijke foto van jezelf op Tinder te krijgen, kan het slim zijn dit uitgebreide Engelstalige onderzoek naar profiel foto's eens door te lezen.

En om nog verder te elimineren wat vrouwen niet leuk vinden om te zien op je Tinder profielfoto('s), kan ook dit artikel, geschreven door een vrouw, interessant zijn om te lezen.

Tinder profiel

Tinder biedt niet echt de mogelijkheid om een uitgebreid profiel te maken, maar bied je daarentegen wel de mogelijkheid om een zogenaamde Tagline te maken. Een kans die je zeker moet grijpen om in één zin iets leuks, gevats of grappigs over jezelf te zeggen. Omdat je daarmee net de kans weer een beetje groter maakt dat een vrouw je leuk vindt en dus liked.

En uiteraard, hoe vaker je geliked wordt, hoe groter de kans op een match. Liken, ofwel aangeven dat je iemand leuk vindt, doe je door te tikken op het groene hart. Vind je iemand niet leuk, dan tik je op het rode kruis. Een volgende foto verschijnt vervolgens vanzelf.

Leeftijd en afstand goed instellen

Om verder de kans op matches en dus op dates zo groot mogelijk te maken, is het zeker slim om even aandacht te besteden aan het goed instellen van de leeftijd en de afstand waarbinnen Tinder voor jou op zoek moet naar andere Tindergebruikers.

Settings Tinder instellen voor meer matches

Je maakt de kans op matches groter als je Tinder laat zoeken naar Tinder gebruikers die variëren in leeftijd van een jaar of 5 à 6 jonger dan jij tot een jaar of 2 ouder dan jij. Juist omdat vrouwen meestal zoeken naar mannen die ouder zijn dan zij.

De afstand waarbinnen Tinder mogelijke matches moet gaan zoeken goed instellen is belangrijk omdat je voor voldoende matches uiteraard wel eerst voldoende personen moet hebben om te kunnen liken.

Stel je de afstand te klein af, dan loop je de kans om helemaal geen matches te krijgen. Of omdat Tinder te weinig personen vindt of misschien wel helemaal niemand. Iets wat je met name zou kunnen overkomen wanneer je niet in het Westen van het land woont.

Stel je de afstand daarentegen te groot in, dan loop je de kans om matches te krijgen waar je eigenlijk niets aan hebt. Omdat een spontane date regelen een beetje lastig wordt wanneer je te ver bij elkaar vandaan zit.

De instellingen van Tinder controleren en goed instellen doe je via de knop Settings, links bovenin het scherm.

de knoppen Settings en Matches in Tinder

Wat je over matches moet weten

Matches krijg je alleen wanneer iemand waarvan jij hebt aangegeven dat je haar leuk vond, jou ook leuk vindt. Echter, dat hoeft niet direct te gebeuren. Want niet iedereen van wie jij de foto's bekijkt is op hetzelfde moment als jij online en foto's aan het bekijken. En krijgt bovendien niet per definitie jou snel te zien zodra jij haar gezien hebt.

En dus kan er zomaar eens een paar dagen overheen gaan, voordat iemand die jij geliked hebt, jouw foto ziet en deze eveneens liked.

Zodra je een match hebt, zal Tinder je dit laten weten. Een overzicht van je matches kun je zien door op de knop Matches, rechts bovenin je Tinder scherm te tikken.

lijst van matches in Tinder

Mocht je gematched zijn met iemand die je bij nader inzien toch niet zo heel leuk vindt, dan kun je ervoor kiezen om deze persoon te blokkeren. Dit doe je door in je match lijst te tikken op de match om deze te openen. Vervolgens tik je op de Block button. Daarmee zal Tinder de match tevens uit de lijst van matches verwijderen.

Op dezelfde manier kan een andere gebruiker van Tinder jou ook blokkeren. Dat betekent concreet voor jou dat een Tinder match zomaar ineens uit lijst van matches verdwenen kan zijn. Uiteraard krijg je een Tinder match die je de kwijt bent niet meer terug.

Hier kun je uiteraard weinig aan veranderen. Maar als je eenmaal een leuke match hebt, dan wil je uiteraard wel graag met deze persoon in contact komen.

5 cruciale Tinder date tips

In contact komen met andere gebruikers van Tinder doe je doormiddel van het schrijven van berichten. Maar hoe schrijf je goede Tinder berichten?

Voordat je een eerste bericht naar een match gaat verzenden moet je jezelf echter goed bedenken: dat ook nu weer een match wel eens niet online zou kunnen zijn op het moment dat jij haar het bericht stuurt.

Maar zodra jouw match jouw bericht ontvangt zal haar smartphone haar daar een melding van geven. Dat zegt overigens nog niet dat ze dan ook direct in de gelegenheid is, om op je Tinder bericht te reageren.

De eerste tip van de cruciale Tinder date tips voor mannen die ik je geef is dan ook: Heb geduld! Stuur je eerste bericht en laat het daarbij. Je match heeft je geliked, dus vind je leuk. Ze zal hoogstwaarschijnlijk dan ook reageren zodra ze daarvoor in de gelegenheid is.

Net als bij internetdaten is ook bij Tinder het eerste bericht schrijven de lastigste klus. Temeer omdat je bij Tinder, in vergelijking met internetdaten, nog minder informatie hebt om mee te werken.

Nu hoef je om gesprekken te beginnen op Tinder niet echt te beschikken over flitsende openingszinnen. Veel reacties op Tinder krijg je al door simpelweg het woordje 'Hi' als jouw eerste bericht te verzenden.

Vraag je jezelf echter na het bekijken van de foto ('s) van iemand al gelijk iets af, dan zou je hetgeen je jezelf afvraagt over haar uiteraard kunnen verpakken in een leuke vraag. Iets wat uiteraard je eerste bericht net iets completer maakt. En waarmee je het uiteraard voor je match makkelijker maakt om te reageren.

Uiteraard zou je ook kunnen reageren op of iets kunnen vragen over wat ze in haar tagline heeft geschreven.

Matches willen overigens ook wel eens niet reageren, omdat je het te lastig maakt om snel even te reageren op jouw bericht. Vertel in een eerste bericht dan ook niet meteen een heel verhaal.

De tweede cruciale Tinder tip is dan ook: Houd je berichten kort en duidelijk te begrijpen. En stel een leuke en makkelijk te beantwoorden vraag, zodat je het reageren voor je match zo makkelijk en aanlokkelijk mogelijk maakt.

Bij het kort houden en begrijpelijk houden van berichten geldt tevens, dat een chat functie zoals je die hebt bij Tinder er zich absoluut niet voor leent om diepgaande gesprekken te gaan voeren. Weerhoud je daar dan ook zeer zeker van.

De derde cruciale Tinder tip is dan ook: Houd de gesprekken die je hebt luchtig, toon interesse in je match, probeer soms eens een gevatte opmerking te plaatsen om haar te plagen. Door op deze manier invulling te geven aan je Tinder berichten, zal een match je alleen maar leuker gaan vinden. En neemt de kans op een date zienderogen toe.
houd gesprekken in Tinder luchtig, leuk en ongedwongen

Slim is niet alleen om te proberen conversaties met je match zo luchtig en ongedwongen mogelijk te houden. Maar tevens te proberen vragen te stellen die je zo snel mogelijk, zo veel mogelijk informatie opleveren die je kan gebruiken om een leuke date te kunnen verzinnen.

Dit is belangrijk, om te voorkomen dat je verzand in het doelloos blijven verzenden van berichtjes via Tinder. Doelloos chatten leidt er namelijk alleen maar toe dat de interesse die je in eerste instantie met leuke berichtjes hebt opgewekt, teniet doet naarmate er meer en meer berichten volgen die nergens toe lijken te leiden. Daarmee neemt de kans op een spontane date uiteraard snel af.

Cruciale Tinder date tip vier is dan ook: Verzamel via het gesprek dat je hebt met je match, zo snel mogelijk bruikbare informatie over haar, die je kan helpen snel een leuke spontane date te verzinnen.

Want dat is echt de sleutel van het regelen van een date via Tinder: doe het snel en doe het spontaan.

Dus stel dat je ontdekt dat ze dol is op Appeltaart. En tevens ben je te weten gekomen dat jullie beiden in de buurt van Arnhem wonen. Bovendien weet je dat café Dudok in Arnhem beroemd is om zijn appeltaart. Een perfect voorstel zou dan ook kunnen zijn om met een uur bij café Dudok af te spreken om appeltaart te gaan eten. En daarmee heb je dan direct spontaan je eerste date met je match geregeld.

De laatste van de Tinder tips voor mannen, Tinder date tip nummer 5 is dan ook: Maak een eerste date niet belangrijker dan een eerste date werkelijk is. Namelijk een ontmoeting met iemand die je nog niet eerder gesproken en/of meegemaakt hebt. En van wie je dan ook nog echt niet kan zeggen of ze werkelijk zo leuk is als ze lijkt te zijn.

Deze wetenschap helpt je namelijk om een goed moment om een date voor te stellen niet over het hoofd te zien. Iets wat zeker bij een vluchtig medium als Tinder van groot belang is. Omdat je sowieso niet in staat zult zijn de interesse heel lang vast te houden. Waardoor snel actie ondernemen het verschil betekent tussen het hebben van een leuke date of wederom een gemiste kans.