Datewijsheid - Beter met vrouwen voor altijd

Hoe krijg ik een vriendin: Wat je moet doen en vooral moet laten

Photo by Alysa Bajenaru on Unsplash

Hoe krijg ik een vriendin? Het is het type vraag dat je zou kunnen stellen als het je maar niet wil lukken om een vriendin te krijgen, of als je iemand op het oog hebt die je graag als jouw vriendin zou willen.

Het is tevens het type vraag dat menig man zichzelf veel te laat stelt. Wij mannen neigen er namelijk nogal eens naar om eerst veel te lang zelf aan te klooien alvorens advies te vragen.

Te lang zelf aanklooien kan er in dit geval toe leiden dat je zelfvertrouwen een behoorlijke deuk oploopt. Iets dat een vriendin krijgen er alleen nog maar lastiger op maakt. Simpelweg omdat minimaal beschikken over een gezonde dosis zelfvertrouwenn noodzakelijk is om aantrekkelijk te zijn voor vrouwen.

Wat je over een vriendin krijgen moet weten

Over zelfvertrouwen zijn hele boeken volgeschreven. Maar simpel gesteld is zelfvertrouwen een logisch gevolg van zeker zijn van dingen. Dit betekent:

  1. Dat van hoe meer dingen je zeker bent, hoe meer zelfvertrouwen je hebt.
  2. Dat je alleen van veel dingen zeker kunt zijn als je nieuwsgierig bent, veel dingen probeert en je jezelf veel vaardigheden eigen maakt.

Met andere woorden: alleen mannen die een uitdaging niet uit de weg gaan en die eerst zelf proberen om dingen zelfvoor elkaar te krijgen, en daar ook vaak in slagen, hebben zelfvertrouwen.

En laat dit precies zijn waar man-zijn in de kern om draait.

Veel zelf en voor jezelf voor elkaar kunnen krijgen betekende vele duizenden jaren lang namelijk een grotere kans op overleven. Niet alleen voor jou, maar ook voor degenen die in jouw omgeving verkeerden.

Vrouwen probeerden daarom altijd in de omgeving te verkeren van mannen die gevoelsmatig de grootste kans op overleven hadden en hun aandacht te trekken. Omdat daarmee ook haar kansen op overleven toenamen. En daarmee de kans op nageslacht.

Want jezelf voorplanten is voor de mensheid altijd een zeer belangrijk doel in het leven geweest.

Inmiddels liggen de kaarten een beetje anders. Want overleven in onze Westerse maatschappij lukt nagenoeg iedereen. Bovendien zijn vrouwen prima in staat om voor zichzelf te zorgen, ook in financieel opzicht.

Echter, wij mensen reageren tot op de dag van vandaag nog steeds even sterk als altijd op wat ons oerinstinct ons ingeeft als het over de liefde en onszelf voortplanten gaat.

Zelfvertrouwen uitstralen naar een vrouw vertelt een vrouw gevoelsmatig bijvoorbeeld dat jij een man bent die dingen voor elkaar krijgt. Dus zal jij in staat zijn om te overleven. Wat jou in basis dan ook een geschikte partner maakt om mee voort te planten.

Met dit gegeven moet je zoveel mogelijk proberen je voordeel te doen als je een vriendin wilt. Want het vergroot je kans op het krijgen van een vriendin aanzienlijk en het maakt het ook nog eens makkelijker.

Maar er is meer. Want het gevoel hebben dat je slecht bent in het krijgen van een vriendin heeft vaak ook nog een andere consequentie. Namelijk dat je geneigd bent direct alle aandacht te richten op één vrouw op het moment dat ze jou wel aardig en leuk lijkt te vinden.

Maar niet iedere willekeurige vrouw die jou wel leuk en aardig lijkt te vinden is geschikt om een langdurige relatie mee te hebben.

Er is dan ook helemaal niets mis met kieskeurig zijn en de tijd nemen om eerst eens om te gaan met een aantal vrouwen voordat je een vaste relatie aangaat met iemand.

Als het krijgen van een vriendin je van geen kanten lukt, is het raadzaam om stap voor stap te werk te gaan in het beter worden met vrouwen. Simpelweg omdat stap voor stap iets aanpakken de kans op succes vergroot en de kans op teleurstellingen aanzienlijk verkleint.

Bovendien zijn teleurstellingen gemakkelijker te verwerken wanneer er de nodige successen tegenover staan.

De stappen die je dan ook zou moeten doorlopen zijn:

Stap 1: Gedraag je als een man

Als je een vriendin wilt, dan heb je zogezegd op zijn minst een gezonde dosis zelfvertrouwen nodig.

Man-zijn is in essentie zelfstandig die dingen doen en voor elkaar krijgen die jij wilt en waar jij blij van wordt. En niet waarvan jij vermoedt dat het je de meeste waardering op gaat leveren van je omgeving.

In de ogen van een vrouw is dat een echte man zijn. Iets wat gelijk staat aan een aantrekkelijke man zijn.

Want ook dat is nog wel eens een dingetje bij mannen. Dat we er nog wel eens naar neigen om dingen te doen in de hoop dat het ons waardering oplevert van de mensen wiens mening we erg belangrijk vinden. Zoals bijvoorbeeld die van onze vaders.

Bovendien lijkt je mannelijk gedragen steeds meer een taboe te worden in onze verregaande vervrouwelijkte maatschappij.

Onze samenleving en de media houden ons namelijk voor dat mannelijk zijn vooral lomp, egoïstisch, kortzichtig, seksistisch en vrouwonvriendelijk gedrag inhoudt. Bovendien wordt ons van jongs af aan zowat opgedragen om ons man-zijn, ons verlangen naar vrouwen en het openlijk begeren van vrouwelijk schoon te onderdrukken.

De redenen waarom we ons deze vreemde wantoestand laten welgevallen zijn:

  1. We realiseren het ons vaak niet eens.
  2. Sterke mannelijke rolmodellen ontbreken steeds vaker in het leven van een (jonge) man.
  3. We willen de mogelijkheid om ons voor te kunnen planten zo veilig mogelijk stellen (seks)

En inmiddels zijn we zover dat vrouwen zich steeds vaker openlijk afvragen: "Waar zijn de echte mannen gebleven?"

De moderne geëmancipeerde man is namelijk zeer zeker heel lief, aardig en zorgzaam en zou absoluut een prima partner zijn. De moderne vrouw voelt zich echter alleen niet tot hem aangetrokken. Daarmee kan ze onmogelijk verliefd op hem worden.

Kortom: om een vriendin te krijgen zul je je om te beginnen vooral mannelijker moeten gaan gedragen.

Stap 2: Creëer een leuk leven voor jezelf

Iedere dag weer is ieder van ons bezig met het creëren van zijn leven. Waar je vandaag woont en werkt, met wie je omgaat en in welke auto je rijdt, is allemaal het resultaat van hoe jij jouw leven voor jezelf gecreëerd hebt. En telkens wanneer je iets besluit en doet ben je bezig met het creëren van je leven.

Dus zelfs wanneer jij nu totaal ontevreden bent over je leven dan nog steeds heb je dat helemaal aan jezelf te danken. Nu kun je zeggen: 'Ja maar als dit niet was gebeurt of dat anders was gegaan dan...'. Maar het is gebeurt. En jij bent degene die op basis van die gebeurtenissen besluiten hebt genomen. En daarmee heb je het nog steeds aan jezelf te danken.

Of je nu blij bent met je leven of niet, het mooie ervan is dat je ieder moment kunt besluiten om het anders te gaan doen. Je leven anders in te richten en een heel ander leven te gaan creëren dan het leven dat je nu hebt.

Zo kun je dus bijvoorbeeld besluiten om vanaf nu beter te gaan worden met vrouwen.

Wat concreet zou kunnen betekenen dat je je serieus meer gaat verdiepen in waarom het je zo slecht lukt om een vriendin te krijgen en wat je daaraan kunt veranderen. Dit artikel lezen is een start, maar daarmee ben je er helaas nog lang niet.

Een echt goede eerste stap in de juiste richting is beginnen met het creëren van een leven voor jezelf waar jij oprecht blij van wordt en waarin het single zijn je eigenlijk best ook bevalt.

Want een vrouw wil gevoelsmatig niets liever dan een man die leeft met passie en op een manier waar hij zelf blij van wordt. Zodat ze hem kan ondersteunen en zo een leven kunnen creëren wat hen samen nog blijer en nog gelukkiger maakt.

Stap 3: Werk aan een bevredigend sociaal leven

Een leuke vrouw ontmoeten verschilt nauwelijks van ieder willekeurig ander persoon ontmoeten, ook al voelt dat vaak wel zo. Want strikt genomen is zelfs die ene leuke vrouw ook maar gewoon een mens met al haar schattigheden, eigenaardigheden, tekortkomingen en onzekerheden. Kortom een mens die zich alles behalve bijzonderder en specialer voelt dan ieder ander mens.

Dat betekent dat jij tegen een leuke vrouw helemaal niet anders hoeft te doen of haar anders moet behandelen dan ieder ander die je ontmoet en die je nooit eerder gesproken hebt.

Met andere woorden: andere mensen ontmoeten en vaker een gesprek aanknopen met mensen die je niet kent gaat er zeker aan bijdragen dat het aanspreken van leuke vrouwen je steeds minder moeite zal gaan kosten.

Het zal tevens een vriendin krijgen aanzienlijk vergemakkelijken. Omdat je andere mensen juist vaak ontmoet via iemand anders die je al kent. Ofwel via jouw eigen sociale netwerk, zoals: vrienden, collega's, familie, clubgenoten, studiegenoten, buren, enzovoort.

Voor heel veel mensen is dit hoe ze hun levenspartner ontmoet hebben.

Dat is overigens niet heel vreemd. Want met mensen die deel uitmaken van je sociale netwerk heb je veelal wat gemeen, bijvoorbeeld interesses, hobby's of levenswijze. Daardoor is de kans aanzienlijk dat mensen in het sociale netwerk waar jij ook deel van uitmaakt tevens met jou wat gemeen hebben.

Op sociale netwerken zoals Facebook is uitstekend te zien hoe dat in de praktijk werkt.

Zoals gezegd, tijd besteden aan het uitbreiden van je sociale netwerk zal je tevens helpen om een vriendin te krijgen.

Stap 4: Stop met proberen een vriendin te krijgen

Ik kan me voorstellen dat je me niet direct helemaal begrijpt als ik je vertel dat je moet stoppen met proberen om een vriendin te krijgen. Zeker wanneer je op dit moment een vrouw op het oog hebt die je graag als je vriendin zou willen hebben.

Maar probeer ter lering ende vermaak je eens verhalen van anderen te herinneren over hoe ze hun partner ontmoet hebben. Meestal namelijk ontmoeten mensen de liefde van hun leven op een moment dat ze het helemaal niet verwachten. Laat staan dat ze bezig waren met het vinden van een geliefde.

Inmiddels heb je kunnen lezen dat een leuk leven voor jezelf creëren en werken aan je sociale netwerk je een heel eind op weg helpt om een vriendin te krijgen. Sterker nog, precies dat zou ervoor kunnen zorgen dat ze ineens voor je neus staat. Op dezelfde manier zoals het velen in jouw omgeving ook is overkomen.

Wat menig man echter doet in plaats daarvan is wanhopig op zoek gaan naar een levenspartner. Soms zelfs zo wanhopig dat in iedere vrouw die maar iets van interesse toont een potentiële vriendin wordt gezien.

Echter, deze manier van proberen een vriendin te krijgen zal er alleen maar toe leiden dat je teleurstelling op teleurstelling te verwerken krijgt.

Stap 5: Initieer en selecteer

Maar wat nou als je nu op dit moment al een vrouw op het oog hebt die je graag als je vriendin wilt hebben?

Dan heb je inderdaad min of meer een probleem. Want gaan leven als een man en een bloeiend sociaal leven opbouwen dat lukt je niet van het ene op het andere moment.

Heel groot is jouw probleem overigens ook niet. Want geen vrouw vraagt perfectie van een man. Een man zijn met een plan is doorgaans voldoende. Een man die de indruk wekt dat hij zijn uiterste best doet om elk plan dat hij heeft zo succesvol mogelijk ten uitvoer te brengen.

Een indruk die je al heel simpel wekken kan door direct het initiatief te nemen zodra je een vrouw ziet die je wel leuk lijkt en een gesprek met haar aan te knopen. Om haar vervolgens uit te nodigen voor een date, als je haar leuk genoeg vindt om beter te leren kennen. En haar uiteraard nog vaker uit te nodigen voor een date als je haar alsmaar leuker gaat vinden.

Hoe je met een vrouw en met de situaties waarin jullie samen verzeild raken omgaat, wordt door vrouwen doorgaans gevoelsmatig beschouwd als een afspiegeling van hoe jij in het leven staat en hoe je omgaat met wat het leven voor je in petto heeft.

Je zou dan ook gerust mogen stellen dat hoe mannelijker jij met haar omgaat en met de situaties waarin jullie samen verzeild raken, hoe aantrekkelijker ze je zal vinden.

Echter, wanneer het je tot op heden maar slecht wil lukken om een vriendin te krijgen, dan mag je ervan uitgaan dat je met name op dat gebied nog wel het een en het ander fout aan het doen bent.

Net een beetje te graag een relatie willen bijvoorbeeld. Menig man die het alleen zijn zat is overkomt dat. Hierdoor geven ze de vrouw die ze net hebben leren kennen en met wie ze misschien nog maar één of twee keer afgesproken hebben onder andere veel teveel aandacht.

Bijvoorbeeld door elke dag minimaal wel even contact te hebben met deze vrouw via bijvoorbeeld WhatsApp. Als iets de moord is voor ontluikende liefde dan is dat het wel.

Daarmee geef je een vrouw namelijk overduidelijk te kennen dat ze je al heeft. En wanneer dit te snel duidelijk is, dan neemt dat alle spanning en emoties weg. Terwijl ze deze juist zo hard nodig heeft om verliefd te worden.

Probeer daarom kritisch en kieskeurig te blijven ook al vind je een vrouw leuk. Want hoe meer je een vrouw het gevoel geeft dat je haar weliswaar leuk vindt en geniet van haar gezelschap, maar dat dit niet automatisch betekent dat ze daarmee aan jouw selectiecriteria voldoet, hoe harder ze jou zal proberen te bewijzen dat ze de perfecte vrouw voor jou is.

Hierdoor zal ze in haar gedachten veel met jou bezig zijn. En hoe meer je in de gedachten van een vrouw bent die je net hebt leren kennen, hoe meer ze zich tot je aangetrokken zal gaan voelen.

Dat betekent dat je een vrouw vooral ook voldoende tijd moet gunnen om in gedachten met jou bezig te zijn.

Dit doe je onder andere door, zeker als je een vrouw nog maar een paar keer gesproken en gezien hebt, niet te beschikbaar te zijn voor haar. Wat in de praktijk inhoudt dat je communicatiemiddelen zoals WhatsApp hoofdzakelijk inzet om een volgende afspraak te plannen om elkaar te gaan zien.

Samenvattend zou het antwoord op de vraag: "Hoe krijg ik een vriendin?" dan ook kunnen luiden: Leef als een man en geniet van de aandacht en het gezelschap van vrouwen. Geef haar het gevoel dat ze speciaal voor je is als ze bij je is, maar rep er met geen woord over en laat er tevens niets van merken als ze niet bij je is. Want zoals gezegd, in de gedachten van een vrouw is waar je wilt zijn. Zeker als je haar nog maar net kent.

Hoe lang je dit vol moeten houden? Tot het moment dat zij haar gevoelens voor jou met je deelt. Want dat is moment waarop een vrouw pas echt klaar is om serieus een relatie met jou te overwegen.

Artikelen die je mogelijk ook interesseren