Wanneer moet ik een vrouw kussen en waarom is het zo belangrijk?

hoe je een voor het eerst kust

De eerste kus heeft iedere man wel eens beziggehouden. Want wat is het beste moment voor de eerste kus? Kan ik een vrouw zomaar kussen? Hoe weet ik wanneer het tijd is voor een eerste kus?

Het zijn vragen die vaak voorkomen, maar tevens vragen die je jezelf eigenlijk niet zou moeten stellen.

Jezelf teveel van dit soort vragen stellen, leid je namelijk vooral af. Waardoor je een juist moment al wel eens gemist zou kunnen hebben. En mis je er teveel, dan zou iedere kans wel eens verkeken kunnen zijn.

Wat de eerste kus zo belangrijk maakt

De vraag die nog steeds absoluut op nummer één staat en waar je door middel van de eerste kus het duidelijkste antwoord op krijgt is: "Hoe weet ik of ze me leuk vindt?"

Het meest veelzeggende antwoord dat je van een vrouw op die vraag kunt krijgen is, wanneer jij je moed bij elkaar verzamelt en haar kust. Terwijl je haar kust zul je namelijk daadwerkelijk voelen wat ze voor je voelt. Een duidelijker antwoord op je vraag kun je niet krijgen.

De eerste kus is voor vrouwen over het algemeen de kus die ze altijd zal blijven onthouden. Vraag het voor de grap maar eens aan een vriendin, je zus of zelfs je moeder. Allemaal zullen ze die eerste zoen van een geliefde nog steeds herinneren. Dat die eerste kus indruk gaat maken, daar bestaat dus geen twijfel over.

Mijn persoonlijke ervaring is, dat veel vrouwen een stuk voortvarender zijn, waar het de eerste kus betreft. Als een vrouw je wil kussen, kust ze je gewoon en ze ziet wel waar het schip strandt.

Dergelijke zoenen zijn spontaan, gemeend en het boeit haar weinig wat jij van haar actie vindt. Alles wat ze je met die zoen wil laten weten is, dat ze wat voor je voelt.

Hoe zou jij het vinden, wanneer een vrouw die jij leuk vindt jou spontaan, liefdevol en gepassioneerd kust? Dat zou te gek zijn, niet?

Zou een vrouw niet precies hetzelfde kunnen vinden wanneer zij door jou gekust wordt, gewoon omdat jij voelde dat je haar wilde zoenen.

Menig man denkt veel teveel na en analyseert teveel. Het resultaat daarvan is doorgaans dat er maar bar weinig actie ondernomen wordt. En dat is een serieus probleem. Gewoonweg omdat een gebrek aan het ondernemen van actie razendsnel kan leiden tot vermindering van aantrekkingskracht bij een vrouw.

Met andere woorden: teveel nadenken kan er zonder meer toe leiden, dat een vrouw zich niet langer aangetrokken voelt tot je. Terwijl ze zich voordien wel degelijk tot je aangetrokken gevoeld heeft.

Dit betekent dat het beste moment om een vrouw te kussen is, het moment dat jij voelt dat je een vrouw heel erg leuk vindt en graag meer van haar zou willen.

Een vrouw voor de eerste keer kussen

Vrouwen doen dingen vaak spontaan en op gevoel. Mannen voelen vaker een drang om te presteren, angst om te falen en een drang om indruk te maken. Daarom wegen mannen vaak eerst dingen af en denken na voordat ze doen. Maar daarmee creëer je juist terughoudendheid en onzekerheid in jezelf.

Echter, de kans dat je faalt is juist het grootst wanneer je niet de moed kan opbrengen om een vrouw te kussen. Want wanneer jij geen initiatief neemt en geen actie onderneemt, neemt de kans zienderogen toe, dat de vrouw op enig moment gaat twijfelen. En gaat denken dat jij haar helemaal niet zo heel leuk vindt, als je haar met je woorden wilt doen geloven.

Bovendien zal ze je door een gebrek aan het tonen van mannelijkheid, steeds minder aantrekkelijk gaan vinden. Want lef tonen en durven gaan voor wat je wilt, is een vrouw jouw mannelijkheid laten voelen. Een gevoel dat cruciaal is, wanneer je wilt dat een vrouw zich tot je aangetrokken blijft voelen.

Problemen zoals deze kun je heel simpel voor zijn, door je moed bij elkaar te rapen en haar gewoon die eerste kus te geven, zodra jij die vrouw serieus leuk begint te vinden.

Ik zei het al, vrouwen doen dingen spontaan en op gevoel. Let er bijvoorbeeld maar eens op, hoe vaak vrouwen iemand aanraken die ze graag mogen terwijl ze in gesprek zijn. Bijvoorbeeld een hand op de schouder of op de bovenarm leggen, of een hand vasthouden als iemand het even moeilijk heeft, of een spontane omhelzing bij vreugde of troost.

Mannen doen dat minder snel of misschien zelfs wel nooit. Toch zul je jezelf dat soort genegenheden moeten aanleren als je een vrouw voor het eerst wilt zoenen. Je kunt een vrouw namelijk niet zomaar zoenen zonder haar ooit aangeraakt te hebben.

Wanneer je met haar in gesprek bent zijn er voldoende gelegenheden om haar aan te raken. Eventjes spontaan een hand op haar schouder, haar bovenarm of een hand op haar onderrug heeft niets bedreigends in zich. Omdat het zogenaamde sociaal geaccepteerde aanrakingen zijn. En dus een ideale manier om een vrouw te laten wennen aan jouw aanrakingen.

Om te testen of ze echt door je gekust wil worden zijn de volgende methoden zeer bruikbaar:

  1. Pak haar hand en neem haar bijvoorbeeld mee naar iets wat je haar wilt laten zien. Blijf haar hand vasthouden, zodra jullie op de plek van bestemming arriveren. En kies een moment uit om zonder iets te zeggen een keer zachtjes in haar hand te knijpen. Let vervolgens op of ze terugknijpt. Als ze terugknijpt is dat een goed teken dat ze die kus van je wil.
  2. Streel haar zachtjes door haar haren terwijl je haar in de ogen kijkt en wat langzamer, en met een wat gedempte stem, verder spreekt. Als ze niet wegdraait van jouw streling of zelfs laat merken dat ze het fijn vindt dat je een beetje met haar haren speelt, is ook dat weer een duidelijk teken dat ze die eerste zoen van je wil.
  3. Kijk tijdens het spreken van haar ogen naar haar lippen en vervolgens weer in haar ogen. En herhaal dat. Als je haar precies hetzelfde zien doen, dan wil ze die eerste zoen zeker van je.

Ga er op dat moment dan ook voor. Stop met praten. Breng je lippen langzaam naar de hare en geef haar die eerste echte onvergetelijke kus. Ze zal je er eeuwig dankbaar voor zijn.

Maar wat nou als je het helemaal mis hebt en een vrouw wilde helemaal niet door jou gekust worden?

Wij mannen zijn namelijk heel best in staat om zo'n inschattingsfoutje te maken. En ook vrouwen weten heel goed dat mannen signalen van vrouwen soms helemaal verkeerd begrijpen.

Jouw poging om een vrouw te kussen zal je dan ook vrijwel nooit kwalijk genomen worden. Sterker nog, een vrouw zal eerder erg teleurgesteld in je zijn wanneer je het niet probeert.

Met andere woorden: je hebt alles te verliezen wanneer je verzaakt de moed bij elkaar te rapen om een vrouw te kussen, en je zult alles winnen wanneer je gewoon jouw hart en gevoel volgt en een vrouw kust als je haar leuk vindt.