Een goede eerste indruk maken op een vrouw

Hoe een goede eerste indruk te maken op een vrouw lijkt voor veel mannen toch nog wel een lastige kwestie. En juist omdat je het niet weet, doe je het maar liever helemaal niet. Weer gaat er een leuke vrouw aan je neus voorbij, terwijl je misschien best die goede eerste indruk had kunnen maken.

Een eerste indruk maken op een vrouw is iets heel anders dan proberen indruk te maken op een vrouw. Proberen indruk te maken doe je bijvoorbeeld door veel te veel over jezelf te praten. Over je baan, je auto, je huis of je sportprestaties. Dat wil een vrouw helemaal niet weten. Nog niet. Een goede indruk op een vrouw maak je om te beginnen doormiddel van lichaamstaal en uitstraling.

Lichaamstaal belangrijk bij een eerste indruk

Vrouwen vormen zich al een indruk van jou op het moment dat ze je in hun vizier hebben. Hoe loop je. Hoe sta je. Wat voor een gelaatsuitdrukking heb je. Kijk je haar in de ogen of wend je ze af. Kortom een vrouw vormt zich al een eerste indruk van jou nog voor je je mond open doet.

Je lichaamstaal, en wat je ermee uitstraalt, is dus van cruciaal belang. Wanneer je lichaamstaal en uitstraling niet in orde zijn, wordt het welhaast onmogelijk een goede eerste indruk te maken op een vrouw. Waarom? Omdat het erg moeilijk is een eerste indruk te veranderen.

Denk er maar eens over na. Misschien ken je ook wel iemand die niet zo'n hele beste eerste indruk op je maakte. Bijvoorbeeld op je werk of op school. Het duurde een beste tijd, als het al gebeurde, voordat je anders over die persoon ging denken.

Het zal je niet verbazen dat een vrouw je die tijd niet zal geven. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat: als je een slechte eerste indruk maakt, je kansen verkeken zijn.

De juiste uitstraling is die van zelfvertrouwen en rust

Vrouwen voelen zich van nature aangetrokken tot mannen die beschikken over een gezonde dosis zelfvertrouwen, eigenwaarde en gevoel voor humor; en dat zonder arrogant te zijn.

Hoe je dat vertaalt in lichaamstaal en uitstraling? Mannen die dit lezen en nog de militaire dienstplicht hebben moeten vervullen, zal het volgende wellicht bekent voorkomen: borst vooruit, schouders naar achteren en de kin recht. En misschien heeft je moeder je dit ook nog wel eens ingefluisterd als je er als een zoutzak bij stond.

Door goed rechtop te staan en te lopen laat ze zien dat je niet bang bent om gezien te worden. Met andere woorden: met rechtop staan en lopen straal je zelfvertrouwen uit. Combineer je jouw rechte houding met rustige en relaxte bewegingen, dan straal je niet alleen zelfvertrouwen uit maar tevens rust.

Een andere vorm van zelfvertrouwen uitstralen is iemand recht in de ogen durven kijken en blijven kijken als je met diegene spreekt. Wanneer je daarbij vrolijk en energiek uit je ogen kijkt en durft te glimlachen straal je tevens uit dat je een aangenaam persoon bent. Aangename personen hebben doorgaans ook een goed gevoel voor humor.

Wat ik nu net beschreven heb, gaat onbewust ook door de gedachten van een vrouw zodra ze je ziet en een eerste indruk van je vormt. Een goede eerste indruk op een vrouw maak je dus met lichaamstaal en uitstraling en dus niet zozeer met woorden.