Hoe je een dating profiel maakt waarmee je volop vrouwen ontmoet

Hoe kun je een online dating profiel zo maken, dat je er ook echt vrouwen door gaat ontmoeten? Menig man van wie de mailbox op een datingsite serieus leeg blijft, zal het zich terecht hebben afgevraagd. Tenslotte ben je jezelf niet gaan inschrijven op een datingsite, om nog steeds geen vrouwen te ontmoeten.

Iedere normale man is in staat om via online dating voldoende vrouwen te ontmoeten die hem aanspreken. En daarvoor hoef je eigenlijk maar één ding goed te onthouden. Wat dat precies is, ga ik je nu vertellen.

Wat je absoluut moet weten al voordat je een dating profiel gaat maken

Een dating profiel trekt vrouwen aan, als het op precies de juiste manier iets over jou vertelt, in woord en beeld. Waarbij wat je in je profieltekst schrijft, door de foto's die je op je profiel gebruikt bevestigd wordt.

Bijvoorbeeld: je schrijft in je profieltekst, dat je het leuk vindt om er samen met vrienden op uit te trekken, en je voegt een foto toe aan je profiel waarop dat duidelijk zichtbaar is.

Waarom is dat nou zo ontzettend belangrijk?

Als vrouwen iets lezen, dan lezen ze veelal niet alleen wat er letterlijk geschreven staat. Maar lezen ze vooral ook tussen de regels. Ofwel, vrouwen proberen achter de echte boodschap te komen van wat er geschreven staat. En proberen meer te weten te komen over de persoon die het geschreven heeft.

Bovendien is het gevoel dat ze heeft bij wat ze leest heel belangrijk voor een vrouw. Zeker wanneer het geschreven is door een manspersoon waar ze geïnteresseerd in is.

Daarmee hebben we meteen ook de grootste valkuil te pakken, waar je als man in kan sodemieteren als je via internet date. En dat is: jezelf, al dan niet bewust, anders voordoen in je profieltekst en in je berichten, dan tijdens je eerste ontmoeting in het echt met een vrouw.

Dit geeft een vrouw het gevoel:

 1. Dat jij probeert je beter voor te doen dan je bent.
 2. Dat jij niet helemaal eerlijk tegen haar bent.
 3. Dat jij jezelf niet goed genoeg vindt voor haar.

Wat het precies is, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het belangrijkste om te weten is: dat je het volledig verkloot bij een vrouw als je haar het gevoel geeft dat wat je zegt, schrijft, doet en laat zien niet consequent hetzelfde is.

Dat is overigens precies wat vrouwen bedoelen met: jezelf zijn.

Voor vrouwen betekent jezelf zijn in basis: zeggen wat je doet, en doen wat je zegt, en dat altijd en in iedere situatie. En omdat precies dit ontegenzeggelijk mannelijk gedrag is, maakt het je als vanzelf aantrekkelijk voor vrouwen. Want je geeft een vrouw hiermee het gevoel dat ze je kan vertrouwen en dat ze veilig is bij je.

Dit betekent tevens dat: als een vrouw vindt dat jij jezelf niet bent bij haar, je haar simpelweg onvoldoende een gevoel van vertrouwen en veiligheid hebt kunnen geven tijdens jullie samenzijn.

En het betekent bovendien, dat als een vrouw die je ontmoet hebt op een datingsite twijfelt of ze jou wel in het echt willen gaan ontmoeten, jij haar hoogstwaarschijnlijk tevens onvoldoende een gevoel van vertrouwen en veiligheid hebt gegeven.

Met andere woorden: alles wat je niet letterlijk zegt, maar via je profiel, je foto's, je berichten en je gedrag op een datingsite wel uitstraalt en tussen de regels door communiceert, kan in je voordeel werken, maar helaas ook in je nadeel.

Kies je nickname zorgvuldig

En dat gaat ook op voor de nickname die je kiest voor op een datingsite. Want bij elk onderdeel van jouw profiel, zal een vrouw proberen te bedenken wat het over jou vertelt.

Met dit gegeven zal het je duidelijk zijn dat met een nickname als 'BikkelMetGroteSnikkel' je opvallend weinig response zult gaan krijgen van de leukere en intelligentere dames onder de internetdaters.

Nicknames die het wel goed doen bij vrouwen is het type nickname dat op een creatieve manier vrouwen aanspreekt. Iets wat vrouwen altijd aanspreekt is romantiek, liefde en drama. Vandaar ook dat vrouwen zelfs na 25 jaar nog steeds trouw en in groten getale 'Goede Tijden Slechte Tijden' kijken.

Met wat romantiek, liefde of drama gebruiken in je nickname zou je dus al snel goed weg kunnen komen. Tenminste, zolang je niet overkomt als een hopeloze romanticus die wanhopig op zoek is naar een vrouw in zijn leven.

Dat maakt bijvoorbeeld 'PrinsOpHetWittePaard' een serieus foute nickname. Maar maakt 'PiraatOpHetStalenRos' daarentegen een hele bruikbare, als je iets met fietsen hebt, en daar ook over schrijft in je profiel.

Het mag duidelijk zijn: een goede nickname verzinnen vergt wat tijd en aandacht.

Maar neem de tijd, en geef het verzinnen van een nickname de aandacht die het nodig heeft. Want een verkeerd gekozen nickname, kan zeker net zoveel kwaad doen als een verkeerd gekozen foto of een slechte profieltekst.

Wat ga je precies vertellen in je profieltekst en hoe?

Al tijdens het aanmaken van een dating profiel, ben je min of meer verplicht iets over jezelf te schrijven. Helemaal niets schrijven lukt tegenwoordig op veel datingsites al niet eens meer. Omdat wat je over jezelf schrijft, wordt meegenomen in de controle op de echtheid en oprechtheid van het date profiel.

Zodra je een dating profiel gaat aanmaken, zul je dus iets over jezelf moeten gaan vertellen.

Raadzaam is om er, tijdens het aanmaken van het dating profiel, vooralsnog even iets neer te zetten over jezelf wat leesbaar is en klopt.

Je kunt na het aanmaken van een dating profiel namelijk altijd je profieltekst weer aanpassen.

En een profieltekst is te belangrijk, om er maar even iets neer te zetten wat op dat moment in je opkomt, en het vervolgens daarbij te laten.

Want vrouwen vinden foto's belangrijk, maar vinden een goede profieltekst vaak nog veel belangrijker. Omdat een profieltekst haar nog veel meer kan vertellen van jou als persoon.

Met een profieltekst moet je dan ook serieus aan het werk.

Echter, wij mannen zijn tijdens het schrijven van een profieltekst veelal geneigd om:

 1. In verschrikkelijke clichés te vervallen.
 2. Of veel teveel over onszelf te vertellen.

Met het schrijven van clichés communiceer je vooral dat je niet interessant bent, jij jezelf niet interessant vindt, en absoluut ook niet interessant wilt zijn. Tevens loop je de kans om voor lui versleten te gaan worden. Omdat je zichtbaar niet veel moeite hebt willen doen voor je profieltekst.

Met teveel over jezelf vertellen in je profieltekst communiceer daarentegen vooral, dat je zoekt naar goedkeurig van een vrouw. En dat je hoopt dat er in ieder geval iets zal gaan zijn wat een vrouw leuk zal gaan vinden aan je.

Tevens werk je met teveel over jezelf vertellen in de hand, dat er te weinig overblijft wat een vrouw zich af zou kunnen gaan vragen over jou. En uiteraard absoluut wil weten.

De belangrijkste reden waarom een vrouw reageert op jouw profiel, of op het bericht dat je haar gestuurd hebt, is namelijk:

Dat ze zich tijdens het bekijken en het lezen, iets is gaan afvragen over jou, wat ze graag wil weten.

De kunst van een goede profieltekst schrijven is dan ook vooral:

Wel wat vertellen over jezelf, maar tegelijkertijd altijd iets te vragen overlaten voor vrouwen die jij graag zou willen ontmoeten.

In een dating profiel voorbeeld schijf ik dit over mijn werk:

Dat ik de vrijheid verworven heb om mijn werk te kunnen doen wanneer ik er zin in heb, vind ik geweldig. Maar het aller-fijnste vind ik, dat ik mijn tijd kan besteden aan het creëren van dingen waarmee ik anderen kan helpen, en daarmee iets waardevols kan toevoegen aan hun leven.

Ik vertel, zoals je ziet, met geen woord wat ik precies voor werk doe. Ik vertel alleen wat voor een gevoel mijn werk mij geeft en wat mij voldoening geeft.

Gevoel en emoties is wat vrouwen doorgaans al snel nieuwsgierig maakt. Omdat vrouwen daar nu eenmaal graag over praten. Daarmee is het slim om in je profieltekst soms iets te beschrijven van het gevoel en de emotie die je ergens bij hebt.

Verder bevat een goede mannelijke profieltekst een paar zinnen over de volgende onderwerpen:

 1. Werk.
 2. Vrije tijd.
 3. Dromen en/of passies.
 4. Wat voor een vrouw je zoekt.

Meer dan dit is niet nodig om een vrouw geïnteresseerd te laten raken in jou.

Wat voor foto's gebruik je op een dating profiel?

Zoals gezegd is het allerbelangrijkste dat jouw profieltekst en de foto's die jij op je dating profiel gebruikt hetzelfde over jou vertellen.

Daarnaast kijken vrouwen heel graag naar het gezicht en de ogen van een man. Overigens niet om zo makkelijk te kunnen vaststellen hoe knap hij is. Maar vooral om een goede indruk te kunnen krijgen van zijn gezichtsuitdrukking en uitstraling. Omdat dit een vrouw precies vertelt wat ze om te beginnen over een man wil weten.

De standaardfoto op jouw dating profiel moet dan ook een foto zijn van alleen jouw gezicht.

Echter, niet zomaar een foto van jouw gezicht.

In een uitgebreid onderzoek van de vooraanstaande datingsite OKCupid, is namelijk ooit naar voren gekomen dat vrouwen een man op portretfoto's het aantrekkelijkst vinden als:

 1. Hij niet recht in de camera kijkt.
 2. Niet in de camera lacht of glimlacht.
 3. Een neutrale uitdrukking op zijn gezicht heeft.
 4. Geïnteresseerd naar iets kijkt, waarbij de ogen nog wel steeds goed zichtbaar zijn.

De reden waarom een vrouw een dergelijke foto het meest aantrekkelijk vindt, is: omdat het een man iets mysterieus geeft. Iets waardoor ze zich af kan gaan vragen:

Zoals je eerder hebt kunnen lezen in dit artikel, is het precies dat wat je wilt bereiken met je dating profiel. Dat een vrouw zich dingen gaat afvragen over jou, en dus graag zou willen weten over jou.

Naast een foto met daarop alleen je gezicht, is het tevens slim om een foto op je profiel te zetten waar je helemaal op staat. Let daarbij op dat je op deze foto kleding draagt die je normaal gesproken ook draagt. En die je dus ook aan zou kunnen hebben op een date met haar.

Bovendien moet je erop letten dat je houding goed is. Dat je ontspannen staat, maar wel rechtop, met je kop fier op je romp.

Een derde foto op jouw dating profiel moet tonen dat jij bezig bent met jouw hobby, jouw passie, of in ieder geval met iets wat jij in je vrije tijd graag doet, en waar je in je profieltekst over geschreven hebt.

Als jij een gezelligheidsdier bent, en jezelf ook zo omschrijft in jouw profieltekst, dan moet je als vierde foto uiteraard een foto plaatsen waarop dat tot uitdrukking komt. Hierbij moet je er overigens wel voor waken dat het geen foto is waarop jij duidelijk zichtbaar te diep in het glaasje hebt gekeken.

Anders dan je wellicht zou verwachten, doet dit juist afbreuk aan jouw aantrekkingskracht op vrouwen. Want een aantrekkelijke man heeft zichzelf, en de situatie waarin hij zich bevindt, onder alle omstandigheden onder controle. En bezopen zijn is nu niet echt blijk geven van jezelf onder controle hebben.

Meer dan 4 foto's op je dating profiel plaatsen is eigenlijk overbodig. En moet je dan ook niet doen. Want nogmaals: hoe meer mysterie jij voor een vrouw weet te creëren op jouw dating profiel, hoe groter de kans wordt dat ze reageert en je een bericht stuurt, of antwoordt op een bericht dat jij haar gestuurd hebt.

Want of een vrouw daadwerkelijk gaat reageren, hangt nogmaals in belangrijke mate af van:

 1. De indruk die jouw dating profiel op haar maakt.
 2. En of ze zich iets over jou af is gaan vragen.

Als je succesvol wilt internetdaten, dan zul je inderdaad serieus aan de slag moeten. Met zowel het schrijven van je profieltekst, als met het maken, uitzoeken en plaatsen van foto's.

De beloning voor je inspanningen kan echter serieus groot zijn. Want iedere week een date in het vooruitzicht hebben met een leuke vrouw is echt geen uitzondering, als jij wat van jouw dating profiel hebt weten te maken.

Als je dat wilt tenminste. Want een ander voordeel van internetdaten is: dat jij aan dates kunt werken en dates kunt hebben wanneer jij daar zin in hebt, en jij daar tijd voor hebt.

Kortom, een goed dating profiel maken mag dan wat tijd kosten. Maar het zal absoluut de moeite waard zijn.