10 kapitale blunders die jij ook zomaar kan maken bij vrouwen

Een missertje maken bij vrouwen is ons mannen absoluut niet vreemd. Dat is oké zolang het geen behoorlijke blunder gaat worden. Want het laat dates mislukken, vrouwen interesse in ons verliezen en verkleint de kans aanzienlijk op het krijgen van de relatie die we graag zouden willen met een vrouw.

Maar er is geen blunder die niet te voorkomen is. We bekijken de 10 meest verwoestende.

1) Te lang wachten met vrouwen aanspreken

Dit is voor menigeen een maar al te herkenbare situatie. Je ziet een leuke vrouw en eigenlijk zou je haar wel heel graag willen leren kennen. Maar om de een of de andere reden onderneem je geen actie om kennis met haar te maken.

Vaak omdat hoe langer je erover nadenkt hoe meer redenen je kunt verzinnen waarom het nu even niet zo’n goed idee is. Iets wat er bovendien voor zorgt dat je je niet echt zekerder gaat voelen.

Dit voorkomen is relatief eenvoudig door niet zogenaamd te wachten op een goed moment, maar direct op haar af te stappen en haar aan te spreken.

Zo geef je jezelf namelijk niet de kans allerlei smoezen te verzinnen om haar nu even niet aan te spreken. Een ander bijkomend voordeel is, dat je dan direct weet of ze jou ook leuk genoeg vindt om te leren kennen.

2) Een vrouw uitnodigen voor een date te lang uitstellen

Als je een vrouw hebt aangesproken en een leuk gesprek met haar hebt, waarbij zij duidelijk ook investeert in het gaande houden van het gesprek, dan is de kans groot dat ze best graag een date met je wil afspreken. Maar dan moet je haar uiteraard wel uitnodigen en het vooral niet te lang uitstellen.

Want als je te lang wacht met het voorstellen van een date, dan zal dat op een vrouw overkomen als dat je haar niet leuk genoeg vindt om mee te daten.

3) Te aardig zijn, te meegaand zijn en te veel op haar goedkeuring uit zijn

Vrouwen die we leuk vinden, kunnen vreemde dingen met ons doen. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat we onbewust ineens aardiger en meegaander gaan worden dan we normaal gesproken zijn.

We doen er met andere woorden alles aan om zo goed mogelijk over te komen, een zo goed mogelijke indruk te maken en zo aardig mogelijk gevonden te worden door die vrouw.

Maar waarom eigenlijk? Ze mag dan wel een erg leuke vrouw zijn, maar ze is nog steeds maar gewoon een mens. Een mens die argwaan krijgt wanneer iemand net even te aardig tegen haar doet. Want zo weet ieder mens: Iemand die net iets te aardig tegen je is, wil wat van je. Zelfs al beweert hij dat het niet zo is.

Wanneer je een vrouw leuk vindt, wees dan goed voor haar. Geef haar je onverdeelde aandacht, wees geïnteresseerd, deel jouw mening en behandel haar op een manier zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Maar doe zeer zeker geen dingen voor haar die je zelfs voor je beste vriend niet eens zou doen.

Want het moet niet jouw doel zijn om aardig gevonden te worden, maar om aantrekkelijk gevonden te worden. Omdat alleen een vrouw die zich aangetrokken voelt tot je bereid zal zijn je te geven wat je van haar wilt en verlangt.

4) Onvoldoende mannelijkheid tonen

Met mannelijkheid tonen wordt in de ogen van vrouwen niet bedoeld, je afgetrainde lichaam tonen in een strak t-shirt. Ook wordt niet je grote bek bedoeld en tevens niet hoeveel je kan zuipen.

Met je mannelijkheid tonen wordt in de ogen van een vrouw bedoeld dat jij rustig en assertief leiderschap toont in haar omgang met haar. Hetgeen onder andere inhoudt dat je initiatief neemt. Dus een vrouw aanspreekt als je denkt dat ze leuk is. En een vrouw om een date vraagt als ze daadwerkelijk leuk blijkt te zijn en haar kust zodra je haar waanzinnig leuk begint te vinden.

Maar ook:

Daarbij kan het gaan om hele simpele dingen. Zoals aan welk tafeltje er gezeten gaat worden wanneer je met een vrouw samen wat gaat eten in een restaurant.

Waarom dit zo belangrijk is? Een vrouw wil voelen dat ze veilig is, beschermd wordt en dat een man te vertrouwen is. Vrouwen reageren, en besluiten dingen, doorgaans op gevoel. Alleen woorden doen het dan ook niet echt bij een vrouw. Daden moeten er duidelijk mee in overeenstemming zijn.

En daarom is het van het grootste belang dat je in je omgang met vrouwen natuurlijk mannelijk gedrag toont. Want alleen dan wil een vrouw graag bij je zijn.

5) Niet aanraken

Naast rustig, assertief leiderschap is het tevens belangrijk om als man aan een vrouw kenbaar te maken wat je van haar wilt en van haar verlangt. De enige goede manier om dat te doen is door middel van acties. Waarbij je naarmate je haar leuker gaat vinden steeds een stapje verder gaat.

Tijdens een date doe je er sowieso goed aan om al snel mogelijkheden te creëren om een vrouw sociaal geaccepteerd aan te raken. Sociaal geaccepteerd aanraken is bijvoorbeeld het even aanraken van haar schouder of bovenarm om iets te benadrukken terwijl je iets vertelt. Maar ook het aanraken van haar onderrug wanneer je haar ergens naartoe leidt behoort tot het sociaal geaccepteerd aanraken.

Je mag er daarbij vanuit gaan dat een vrouw je aanraking accepteert wanneer ze je aanraking niet probeert te ontwijken of ervan weg te draaien. Accepteren betekent tevens dat je gerust mag proberen om een stapje verder te gaan. Bijvoorbeeld haar zoenen zodra je voelt dat je haar serieus leuk vindt.

Het is zo belangrijk dat je dit doet omdat een vrouw zich anders wederom redelijk vlug zal gaan afvragen of je haar misschien toch niet leuk of aantrekkelijk genoeg vindt.

Dat komt omdat een vrouw er gevoelsmatig vanuit gaat dat wanneer je haar uitnodigt voor een date, dat je haar leuk vindt en ongetwijfeld wat zal gaan proberen bij haar wanneer het haar lukt om ervoor te zorgen dat je haar nog leuker gaat vinden.

6) Te veel contact houden via bijvoorbeeld WhatsApp

Tegenwoordig wordt het ons wel heel makkelijk gemaakt om contact te houden met andere mensen. Want we hebben bijna allemaal een smartphone en WhatsApp. En dat maakt de verleiding enorm groot om die ene leuke vrouw toch nog maar even een berichtje te sturen.

Die verleiding is zo groot omdat je maar niet genoeg bevestigingen kunt hebben die aantonen dat ze jou net zo leuk vindt als jij haar. Daarom doet het je ook meer dan goed voor je is als ze niet snel reageert op je bericht. Wat het op zijn beurt weer ontzettend moeilijk maakt om haar toch niet nog een bericht te sturen.

Dit leidt meer dan eens tot veel te veel contact hebben met een vrouw, waardoor je haar verlangen naar jou in no-time volledig weg appt. Iets wat zonder meer aan de hand is wanneer:

  1. Het heel lang duurt voordat ze reageert.
  2. De reacties steeds korter worden.
  3. Ze smoezen gaat verzinnen waarom afspreken nu even niet goed uitkomt.

Teveel appen met een vrouw die je nog maar net kent en met wie je nog maar één of enkele dates hebt gehad kan catastrofale gevolgen hebben. Zelfs wanneer de dates waanzinnig leuk waren en jullie niet konden wachten om elkaar weer te gaan zien.

Beperk het gebruik van WhatsApp dan ook tot het maken van afspraken voor een nieuwe date en een incidenteel grapje, aardigheidje of kleine attenties tussen de dates door.

Maar weerhoud jezelf er absoluut van om hele gesprekken via tekstberichten te voeren. Want een relatie bouw je alleen op via persoonlijk contact en het fysiek tijd besteden met elkaar.

7) Te snel te veel willen

Menig man krijgt het voor elkaar om zichzelf al in een relatie met een vrouw te zien nog voordat de eerste date een feit is. Dat terwijl een vrouw doorgaans een date met een man alleen maar accepteert omdat hij haar leuk lijkt en nieuwsgierig naar hem is.

Dit verschil in beleving van de eerste date zorgt er dan ook meer dan eens voor dat een vrouw vindt dat een man veel te snel veel te veel van haar wil. Met als gevolg dat een eerste date direct de laatste date is.

Dat is jammer omdat dit voorkomen relatief eenvoudig is. En wel door een eerste date puur te beschouwen als de mogelijkheid om te gaan ontdekken of die vrouw die zich zo leuk voordoet werkelijk wel zo leuk is.

8) Meer in je hoofd zijn dan in het moment met haar

Menig man die aan het daten is, is menigmaal veel drukker bezig in zijn hoofd met wat hij zou moeten zeggen en zou moeten doen dan met daadwerkelijk in gesprek zijn met zijn date.

Dat geeft een vrouw niet alleen het gevoel dat ze je volle aandacht niet heeft, maar het vergroot tevens de kans dat je niet meer weet wat je moet zeggen.

Terwijl dit juist is waar een man nogal eens bang voor is tijdens een date. En iets wat heel eenvoudig te ondervangen is door aandachtig te luisteren en vragen te stellen over wat ze je vertelt.

Maar aandachtig luisteren lukt uiteraard alleen wanneer je volle aandacht bij je gesprek met haar is.

9) De verkeerde vragen stellen

Het is zo dat je met een vrouw praten kunt over vrijwel alles. Maar dat is misschien ook wel direct de grootste valkuil. Want een eerste date is doorgaans voorbij voordat je er goed en wel erg in hebt.

Dat maakt het slim om tijdens een date snel mogelijk het soort vragen te stellen die je laten ontdekken wat ze leuk vindt en wat minder. Omdat dit het een stuk makkelijker voor je zal maken om een tweede en de daarop volgende dates te plannen.

10) Te vroeg je gevoelens voor haar delen

Eerder hebben we het al gehad over te snel te veel willen. Omdat menig man zich al voor kan stellen dat hij een relatie heeft met een vrouw nog voordat hij goed en wel met haar op date is geweest. Zo kan het dus ook vrij eenvoudig gebeuren dat een man na twee dates al tot over zijn oren verliefd is op een vrouw en niet kan wachten om het haar te vertellen.

Dat een vrouw vertellen dat je verliefd op haar bent zelden tot het resultaat leidt dat je verwacht had komt wederom omdat een vrouw het daten heel anders beleeft en er heel anders in staat dan een man.

Dat betekent onder andere dat een vrouw zelden na slechts twee dates ook al verliefd is. Sterker nog een vrouw zal juist minder snel verliefd worden als ze al weet dat je verliefd op haar bent. Dat komt in het kort omdat een vrouw een zekere mate van onzekerheid nodig heeft om in haar hoofd met jou bezig te kunnen zijn. En hoe meer ze in haar hoofd met je bezig is, hoe groter de kans dat ze verliefd op je wordt.

Zoals je ziet zijn er nogal wat blunders die heel makkelijk en veelal onbedoeld te begaan zijn. Maar daarentegen zijn de meesten met een beetje opletten ook vrij eenvoudig te voorkomen. Dat betekent dat je succes met vrouwen snel zal toenemen als je simpelweg de 10 hier besproken blunders niet maakt.